Spausdinti

Sakyčiau, kad šie keksiukai tapo mano firminiais. Aš dar nesu sutikusi vaikų , kuriem nepatiktų ‘Oreo’ sausainiai, ir suaugusiųjų. Yra daug sausainių, ir yra ‘Oreo’, amerikietiškos kilmės sausainis, kurio esmė yra kakavinis, beveik juodas, sausainis, iš abiejų pusių apsikabinęs kremą tokį. Aišku, vienas cukrus, tai per daug dažnai ir nereikia, bet yra progos. Tai va viena iš progų aišku yra vaikų gimtadieniai. Man patinka keksiukai, kurie turi polėkio ir trupučio betvarkės. Va šitie tokie ir yra. Dar vienas dalykas, kuris yra svarbus keksiukui, tai jo dydis. Mažiau yra daugiau. Ir dar vienas svarbus dalykas – drėgnumas. Šiaip keksiukų ar cupcakes nemėgėjai juos peikia, kad taip čia nieko ypatingo. Sausas keksas ir viskas. Šitas dalykas šiuose keksiukuose yra išsprestas su šokoladainio pagalba.

Oreo šokoladiniai keksiukai

0
komentarai
91
Porcijos
20 asm.
Gaminimo laikas
15 min.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Keksiukams:

400 g juodo aukštos kakavos masės šokolado
300 g sviesto
350 g tamsaus cukraus (farino mascovado), jei tokio nėra tiks paprastasis
5 kiaušiniai
Druskos žiupsnis
170g miltų
1 standartinis pakelis Oreo sausainių, 176g

Kremui

250 g maskarponės
250 ml grietinėlės plakamos
2 šaukštai cukraus pudros
Kaip gaminti?

Gaminimas

Keksiukai

1

Šokoladą ir sviestą ištirpinam mikrobangėje, arba puodelyje. Nesudegingam šokolado,  darom lėtai.

2

Kiaušinius išsukam su cukrum, neišplakam iki putų, bet tiesiog išmaišom gerai į vientisą masę.

3

Į kiaušinių masę pilam šiltą vientisą šokolado ir sviesto masę. Išmaišom.
Įsijojam miltus. Išmaišom.

4

Įkaitinam orkaitę iki 170C. Dedam po šaukštą į keksiukų formeles. Įtrupinam po pusę sausainio, kepam apie 20 min. Išimam ir leidžiam atvėsti. Čia kaip ir visuomet kepant šokoladainį svarbu neperkepti.

Kremas

1

Į dubenį dedam maskarponę ir grietinėlę, cukraus pudrą ir išplakam. Tepam ant viršaus ir dedam braškes ar kitas sezonines uogas, vaisus.

2

Kremo gali ir nereikėti, bet visada galite pasigaminti ir papuošti standartiniu kremu. Papuošimui tinka dar Oreo, braškės, avietės, mėlynės ar dar  M & M’s galima uždėti, bet tikrai nebūtina.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. labai noriu pasidaryti siuos keksiukus, dievinu sokolada ir keksiukus. noriu paklausti – ar galima istirpinti sviesta su sokoladu garu voneleje? jei mikrobanginej tirpinu, sudeginu. ir siaip, nepatinka.

  2. Gal galyte paaiskinti ?

    400 g juodo aukštos kakavos masės šokolado — KAS TAI ? JUODAS SOKOLADAS, ar kaskokia spec. mase ???

    pagarbiai Liucija

  3. Išbandžiau – fantastiški keksiukai! Šeimos ir kaimynų akyse sublizgėjau 🙂 Ačiū, Beata, už receptą 🙂

  4. Labas Beata.
    Norėjau paklausti, jokių kildinimo priemonių nededi? Aš galvoju įdėti kokių kepimo miltelių šiek tiek kad pasikeltų. Ar nebus blogiau?

  5. Labai geri ir visų giriami keksiukai, tik… Kas gali būt dėl kremo, kad jis man gavosi visiškai skystas? Visko dėjau tiksliai tiek, kiek pasakyta (Maskarponė ir plakta grietinėlė pakuotėse lygiai po 250buvo), cukraus pudros irgi du šauktus, kaip liepiama, bet gautas rezultatas vandens konsistencijos :/ Pridėjau želatinos, truputį pavargt teko bet susitvarkė viskas, tačiau vis tiek vadinas kažkas buvo netaip.. KAME REIKALAS?

  6. Aciu uz puiku recepta, Beata. Dievinu Oreo sausainius! Vakar vakare kepiau siuos keksiukus, bet man ju tikrai gavosi daugiau nei 20. Gal Jus formeles didesnes naudojat? Man isejo apie 30 keksiuku. Siandien nunesiau juos i darba tai bendradarbiai katuciu plojo ir labai gyre. As dejau paprasta juoda sokolada ir jie man galvosi skanus, bet gan pablyske, tikrai manau kad reikejo investuoti i kokybiska sokolada. Kitasyk zinosiu :). Kremas ir man gavosi siek tiek skystokas, bet as pridejau daugiau cukraus pudros ir viskas buvo gerai. Aciu!

  7. ar i keksiuku tešla tikrai jokiu kildinimo milteliu nebereikia dėti? kai dedami kiaušiniai išplakti iki standumo tuomet jie ir kildina tešlą, bet čia juk jie tik išmaišomi? ačiū jei atsakysite;-)

  8. Sveika Beata, įdomu ar įmanoma kuo pakeisti sviestą keksiukuose (ir apskritai kepiniuose, pyraguose) kad nebūtų tokie riebūs bet ir nebūtų labai sausi?

  9. Labai skanus keksiukai. Pagal si recepta darant tikrai nesitikijau, kad taip gerai pavyks tik gal kiek mažiau cukraus reiketu, bet čia jau mano nuomonė, o keksiukai išėjo tiesiog super! Ačiū už tokį gera recepta!

  10. Sveiki, nors man tik 11 metu labai megstu kepti, o labiausiai keksiukus, be to arteja mano gimtadienis tai noreciau suzinoti kaip padaryti glaju keksiukams?

  11. Sveiki,
    norėjau paklausti dėl kremo. Ar jis nesutyžta? Noriu nešti kaip dovanėlę keksiukus, įdomu kiek laiko jis išsilaiko,kaip uždėtas?

  12. Labas, Beata,
    dieviškas skonis keksiukų, bet kodėl man gavosi kietas viršus jų? Gal perkepiau?

  13. O galima daryti puse maziau ir visko deti perpus? Gausis taip pat? Ir ka daryt su kiausiniais, kiek ju det tokiu atveju?

  14. Kaip suprasti šį komentarą:
    Taip, aišku kepkit, jei norit mažiau, per pusę ingredientų. Tada dėkit 2 kiaušinius ir tik mažiau miltų, kokį 140-150g.
    Juk receptas prašo 170g miltų, tai jei daryt per pusę turetumėm dėt 85g, o ne 140g.

  15. Labas, Beata, Kalėdoms kepsiu šiuos keksiukus, jau antrą kartą. Noriu paklausti, o ar galima dėti mažiau šokolado? Gal ir keistas klausimas, bet dievinu tavo keksiukus, nors man vos 12 🙂

  16. Sveiki, as Saule. Norėčiau paklausti ar jūsu sokoladas kuri siulote nera brangus? As labai noriu surasti skanu recepta Kaledom. Linkejimai su Kaledom.

    Saule 10 m

  17. Sveiki, as Saule. Norėčiau paklausti ar jūsu sokoladas kuri siulote nera brangus? As labai noriu surasti skanu recepta Kaledom. Linkejimai su Kaledom.

    Saule 10 m

  18. Tobula! Labai labai skanu! Ačiū už receptą 🙂 Vaišinsiu ryt kolegas 🙂

    O dar neišbandžiusiems kepėjams – tai aš dėjau 300 gr cukraus ir kita kartą dėsiu dar mažiau, nes net ir man saldumynų karalienei buvo taaaaaip salduuu 🙂

  19. Jei kam gaunasi per skystas kremas, iš pradžių išplakit atskirai grietinėlę, bet ne iki kietos masės, tik kad kažkiek sutvirtėtų, tada sumaišykit su cukraus pudra ir maskarpone. Šitaip visas kremas bus kietesnis iškart, jo nelaikant šaldytuve

  20. Keksiukų skonis tobulas!
    Aš į keksiukų formeles sudėjau po visą nelaužytą sausainį: t.y. šaukštas tešlos, tada sausainis, ir ant viršaus dar šaukštas tešlos. Tada maskarponės kremo viršūnėlė.. Gavosi pasakiško skonio.. drėgni ir sotūs..
    Dėl saldumo: jeigu imsite kartųjį juodą šokoladą (75-90 % kakavos), tai cukraus reikės dėti pagal receptą. o jei šokoladas bus su mažesniu kakavos kiekiu ir daugiau cukraus, tada ir gausis per saldu.. 🙂
    Ačiū už puikų receptą.

  21. Klausimelis, o kokie keksiuki gaunasi? Ar sukepa vidus, ar turi gautis skystas (klampus) ar kaip pyrago – koretas?

  22. Laba diena 🙂
    Kokie nuostabūs keksiukai, mes jau išsikepėm, labai labai skaniai kvepia ir atrodo. Aš tik turiu vieną klausymą dėl kremo, ar grietinėlę maišyti su maskarpone jau suplaktą ar dar ne? Rytoj mano tetos gimtadienis ir aš bijau, kad sugadinsiu dabartinius keksiukus ir nespėsiu iškepti naujų…
    ~♥

  23. Miela Beata,
    sugalvojau Velykoms kepti keksiukus su oreo, tačiau aš turiu didelį Milkos šokoladą su oreo sausainiais. Norėjau Jūsų paklausti ar tiktų man kepti keksiukus pagal šį Jūsų receptą? Gal būt tada man nereikėtų atskirai tirpinti šokolado?? Labai lauksiu Jūsų atsakymo, nes nežinau ką daryti 😀
    Ačiū, Geros Jums dienos.

  24. Patys skaniausi keksiukai, juos visada kepu ypatingoms progoms 🙂 visiems valgantiems jie taip patinka, kad net jau pamečiau skaičių žmonių, kurie yra paprašė recepto ir kuriems siunčiau šito psl nuorodą 🙂

  25. Labas, Beata, noreciau paklausti, man 12 metu bet man labai gerai sekasi kepti keksiukus, ar man ir šie keksiukai pavyktu?

  26. Kadangi esu „pasinešęs“ ant saldumynų, būtinai ir šį įtrauksiu į mėgstamiausių sąrašą. To ko tikėjaus tas ir gavos. Kaip anksčiau minėta svarbu pasirinkti tinkamą grietinėlę plakimui, naudojau 35 % „MŪ plakamąją grietinėlę“. išplakus su „Mascarponės sūriu“ ir idėjus į šaldytuvą sėkmingai sustingo. Ačiū už receptą miela Beata:)

  27. Labas beata,man tik 10 metų ir aš sukuosi virtuvėje. Aš smaližė ar į keksiukų vidu galima įdėti gabalėlį šokolado?

  28. Sveiki, šiuos keksiukus gaminau – gavosi tobulo skonio. Viskas pavyko labai gerai, tik bėda tame, kad visi keksiukai sukrito…. Ką blogai padariau?

  29. Sveiki, šiuos keksiukus gaminau – gavosi tobulo skonio. Viskas pavyko labai gerai, tik bėda tame, kad visi keksiukai sukrito…. Ką blogai padariau?

  30. Atvirai pasakysiu – tobula :). Toks nuodemingai skanus :). Vienareiksmiskai – skanuausi keksiukai kokius esu kepusi, o juos kepu labai daznai :). Aciu!!!

  31. Sveiki,
    Kepiau keksiukus, dar tik aušta, nespėjome nei paragauti, bet atrodo bei kvepia labai skaniai! Tik įdomu, kodėl tešlos viršus visas suskilinėjo? Ar gali būti, kad kažką dariau ne taip? Būtų įdomu sužinoti, kad kitą kartą nedaryčiau tos pačios klaidos 🙂

  32. Laba diena, Beata.
    Norėčiau paklausti, ar kremą blogiausiu atveju galima dėti ant karštų keksiukų?
    Ar jis visiškai ištirps?

  33. Labadiena Beata. Norėjau jums pasakyti, kad man yra viso labo 11 metu ir mano tėvų nuomone aš puikiai gaminu pagal jusu receptus ir man jie labai patinka. Taip pat gaminau ne tik šiuos keksiukus, bet ir bandeles su cinamonu. Nuostabūs receptai.
    Pagarbiai Dominyka

Rašyti komentarą