8241
Beatos virtuvė

Fritata su smidrais

(1)
Reikės:
  • 4 kiaušinių
  • 70 ml pasukų arba pieno
  • 25 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 4 smidrų
  • ½ nedidelės cukinijos
  • kelių griežinėlių poro arba laiškinių svogūnų
  • po saują krapų, petražolių
  • sviesto kepti
  • druskos, pipirų

Smidrai – mano meilė. Šis pusryčių omletas – geras būdas jų užvalgyti nuo pat ryto. Dabar, kai prasidėjo jų sezonas, galėčiau juos valgyti ryte, perpiet ir vakare. Beje, iš tiesų šis omletas labiau vadintinas itališkai – „frittata“, nes ne tik kiaušinių plakinys čia, bet toks gilus kepinys, kai įvairius ingredientus užpilame plaktais kiaušiniais, truputį juos ruošiame ant viryklės, bet galiausiai viskas keliauja į orkaitę.  Kepkite šią frittatą režimu iš viršaus ir apačios, nes ji gerokai storesnė nei jos pusbrolis omletas.

Gaminame:

Cukiniją supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname porą ir prieskonines žoleles. Įkaitiname orkaitę iki 190 oC. Įkaitintoje keptuvėje išlydome sviestą, suberiame cukinijų gabalėlius ir porus, pakepiname, kol jie suminkštės, – apie 4 minutes.

Kiaušinius išplakame su pasukomis, suberiame žoleles ir sūrį. Ant daržovių į keptuvę supilame kiaušinių plakinį, išdėliojame smidrus ir kepame ant nedidelės ugnies apie 4 minutes. Po to trumpam  komandiruojame keptuvę į orkaitę ir pakaitiname keletą minučių viršutinio kaitintuvo režimu, kol viršus gražiai paruduos. Skanaus!

fritata_smidrai_v

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Gitana parašė:

    o smidrus nereikia pries tai apvirti?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.