Smidrai – mano meilė. Šis pusryčių omletas – geras būdas jų užvalgyti nuo pat ryto. Dabar, kai prasidėjo jų sezonas, galėčiau juos valgyti ryte, perpiet ir vakare. Beje, iš tiesų šis omletas labiau vadintinas itališkai – „frittata“, nes ne tik kiaušinių plakinys čia, bet toks gilus kepinys, kai įvairius ingredientus užpilame plaktais kiaušiniais, truputį juos ruošiame ant viryklės, bet galiausiai viskas keliauja į orkaitę. Kepkite šią frittatą režimu iš viršaus ir apačios, nes ji gerokai storesnė nei jos pusbrolis omletas.
Gaminame:
Cukiniją supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname porą ir prieskonines žoleles. Įkaitiname orkaitę iki 190 oC. Įkaitintoje keptuvėje išlydome sviestą, suberiame cukinijų gabalėlius ir porus, pakepiname, kol jie suminkštės, – apie 4 minutes.
Kiaušinius išplakame su pasukomis, suberiame žoleles ir sūrį. Ant daržovių į keptuvę supilame kiaušinių plakinį, išdėliojame smidrus ir kepame ant nedidelės ugnies apie 4 minutes. Po to trumpam komandiruojame keptuvę į orkaitę ir pakaitiname keletą minučių viršutinio kaitintuvo režimu, kol viršus gražiai paruduos. Skanaus!
o smidrus nereikia pries tai apvirti?