Spausdinti

Vasaros Žurnale susikovėm su cukinijom, nes šio gėrio tikrai netrūksta vasara. Ten trys skirtingi virėjai profesionalas, giminė ir BV bendruomenės  narė gamino savo patiekalus su cukinijomis. Viskas buvo labai skanu. Aš esu cukinijų gerbėja ir jų visada turiu šaldytuve. Odetos cukinijų apkepas man buvo naujiena nežinojau, kad taip galima skaniai padaryt, tai va, prašau, ir jūs išbandykite, receptas ateina čia.

Odetos cukinijų apkepas iš Vasaros žurnalo

0
komentarai
59
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Reikės:

1 kg cukinijų
2 svogūnų
250 g rūkyto varškės sūrio
150 g fermentinio ar kietojo sūrio
150 g miltų
druskos, pipirų
6 kiaušinių
80 ml rapsų ar kito bekvapio aliejaus
saujelės krapų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir jame apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kol suminkštės.

3

Cukinijas sutarkuokite šiaudeliais (galima ir burokine tarka, bet skaniau šiaudeliais). Berkite ant jų miltus, druską, pipirus, gerai išmaišykite.

4

Kiaušinius išplakite su aliejumi – tik tiek, kad gerai persimaišytų. Supilkite masę ant cukinijų ir gerai išmaišykite.

5

Į cukinijų masę berkite stambiai tarkuoto fermentinio sūrio, įtrupinkite arba suberkite supjaustytą kubeliais varškės sūrį ir gerai išmaišykite.

6

Į skardą aukštesniais krašteliais įklokite kepimo popieriaus ir supilkite cukinijų masę. Skardą reiktų rinktis tokią, kad susidarytų maždaug 3-4 cm sluoksnis. Jei norite, galite paviršių pabarstyti sauja tarkuoto sūrio prieš kepant. Kepkite 45 minutes.

7

Patiekite su grietine, grietinės ir sviesto ar graikišku tadziki padažu. Pamaitinsite solidų būrį draugų.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Net neabejoju, kad be galo skanu su rukytu varskes suriu, bet jei neimanoma jo nusipirkt, kur gyvenam, butu gerai kazkuo pakeist.. Tik kuo?

  2. Sikart su kvailu klausimu – rukytas varskes suris – kas tai? 🙂 cia tos „desros” anksciau vadinto medziotoju surio? Ar kazkad kitas? Dar apie toki negirdejau 🙁

  3. Viskas butu puiku,bet labai daug kiausiniu. Ar ne kiausiniene gausis? Ir vegetaram netinka… o gal be kiausiniu galima butu koki recepta.

  4. O aš negavau rūkyto sūrio, dėsiu paprasta varškės, bet manau bus jau ne Tas, kiausiniu ir man daugoka,jeigu dėčiau 3 ar būtu gerai?

  5. Mano kepinys išėjo labai „charičio”. Siūlyčiau nedėti druskos,nes nuo fermentinio sūrio užtenka sūrumo, o pipirų dėti nedaug,nes rūkytas sūris jau duoda aštrumo.

  6. Labas. Pas mane daug spagetinės cukinijos, ar ji tiktų šiam apkepui? 🙂
    O gal, Beata, žinote ką iš spagetinės pagaminti? 😉

  7. Per velai paskaiciau komentarus ir gavosi laaaaaabai suru. Bet siaip labai skanu! Dariau su paprastu varskes suriu.

  8. O man kažkaip….rieboka:) sūris, dar sūris ir dar kiaušiniai. Cukinija praktiškai dingo. Skanu…..bet po to reik eit mišką kirst ar kokį šieną vežt:)

  9. Vietoj rūkyto kumpio įdėjau ricotos. Gavosi minkstas, svelnus ir skanus apkepas. Gal kiek skystokas, norėjosi standesnio. Ar kepant su ricota kazkio įdėti reikėtų daugiau – mažiau? Kaip manote?

  10. Kepiau ir as su mazais pakeitimais: vietoj varskes dejau brandinta ozkos Suri ir nedejau pipiru. Nuostabiai skanus gavosi. Aciu uz recepta!

  11. Mano šeimyna galvojo, kad tai kugelis iš bulvių, niekas neįtarė jog tai cukinija 🙂 tiesa – pakepinus įdėjau faršo, gavosi puikiai, taip pat įdėjau medžiotojų sūrio pjaustyto kubeliais 🙂

  12. Labai skanu! Turbūt skaniausias dalykas iki šiol, ką esu gaminusi iš cukinijos. Ir tas rūkytas sūris tokį gerą akcentą duotą – tobula!

  13. Labai skanu. Is pradziu atrode skystokas, bet viskas labai graziai sukepe 🙂 Butinai kartosiu, aciu 🙂

  14. Ačiū už puikų receptą!
    Antrą kartą kepdama, leidau sau paimprovizuoti:
    vietoj rūkyto vaškės sūrio dėjau Fetos ir dar pagardinau kepta morkyte, graikiškomis alyvuogėmis ir rozmarinu. Skonis gavosi taip pat puikus 🙂

  15. Toooookio skanumo gavosi,kad tikrai ne vieną kartą gaminsiu. Net mano prisiekę mėsaėdžiai vyrai valgė pasigardžiuodami

  16. O man gavosi skystokas, gal cukinija reikia ”nugrezti” pries maisant su kitais produktais?

  17. Na as asmeniskai, kiek nusivyliau, buvo gan riebu, primine labiau omleta su cukinijomis,nei apkepa..

  18. Kokios jūs fainos. Nors pati gaminu nuo …. iki, bet visada pasižiūriu, o ką Beata siūlo. Ir….gaminu pagal ja… 😀
    Ačiū!!!

  19. Nuos-ta-bu! Super apkepas! Tikrai neprimena omleto.. o primena kugelį su rūkyta mėsa! Labai skanu, kartosiu vėl ir vėl.. Vienas skaniausių ir lengviausiai pagaminamų patiekalų iš cukinijų 🙂

  20. Mano penkiu metu dukryte sake butinai Beatai pasakyti, kad tobulas sis apkepas. Linkejimai nuo didziausios Jusu gerbejos Kotrynos

  21. Aš dar pridėjau po saują moliūgų ir linų sėmenų sėklų, labai skaniai kramtėsi. Ačiū už tokį skanų patiekalą, nes cukinijų blynai jau buvo pabodę…

  22. Neturėjau rūkyto sūrio, įdėjau daugiau fermentinio ir įtrupinau gabaliukais varškės pakelį, dar buvo likę dvi vištų šlaunelių kepti šmoteliai, įpjausčiau juos. Nu labai skanu! Kitą kartą bandysiu pagal originalų receptą. Ir cukinija realizuota

Rašyti komentarą