8241
Beatos virtuvė

Obuolių ir cukinijų pagardas (chutney)

(18)

Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio. Tikras vasariškų spalvų gražumas!

Reikės:
  • 1 kg kubeliais pjaustytos cukinijos
  • 1 kg kubeliais pjaustytų neluptų obuolių.
  • 300 ml obuolių acto
  • 1 šaukšto garstyčių miltelių
  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  • 2 šaukštelių ciberžolės
  • 1 šaukšto druskos
  • 600 g uogienių cukraus

Dažnai manęs klausia, ką daryti su cukinijomis???

Štai jums puikus, bet nesudėtingas cukinijų pagardas, o kaip jį pagaminti sužinosite pažiūrėję šį filmuką.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4.67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (18)
Komentarai
  1. Rasa parašė:

    Beata, visus receptus susirandu telefone, o dabar kai viskas per filmukus – pasidare daug sudetingiau arba tiksliau – nebeimanoma 🙁 gal galima grizti ir prie tekstu? 🙂

  2. Žaneta parašė:

    Noriu paklausti ar negalima būtų acto pakeisti citrinos sultimis? Labai jau nemėgstu naudoti acto ir jei galima, tai kiek jų reikėtų? Taip pat turiu klausimą dėl garstyčių, čia rašoma apie garstyčių miltelius, o video matyti grūdeliai, tad kokias pirkti? Nesu niekad pirkusi garstyčių miltelių. Taip pat dar norėčiau sužinoti ar pagardą laikyti šaldytuve ar nebūtinai?

  3. ausra parašė:

    Ar vasariniai saldiniai arba antaniniai obuoliai cia tinka?

  4. Jurate parašė:

    Ačiū už puikų receptą, skanumėlis ir greitai ir skaniai.

  5. Laura parašė:

    ar šitą chutney galima išlaikyti iki žiemos?

  6. Asta parašė:

    O koks skonis gaunas, saldu čia?

  7. Laima parašė:

    Super, aš tai mėgstu tokius visokius pagardėlius, žiemos vakarais ant sūriuko prie TV liuks! Viskas gavosi puikiai, gal cukraus galima dėti net ir mažiau, bet čia jau skonio reikalas, kaip sakoma. Skonis – saldžiarūgštis su trupučiu rytietiško niuansėlio.

  8. Ilona parašė:

    Man tai gavosi per rugstu acto tikrai per daug ir acta man atrodo reikia pilti darbo gale jis neleidzia suvirti cukinijoms ir obuoliams

  9. Ilona parašė:

    obuoliu kaip recepte gal dar nuo obuoliu rugstumo priklauso dar padariau dviguba norma 🙁

  10. Birutė parašė:

    Nerealus dalykiukas, kai tik sužinojau, tai visų giminių ir kaimynų cukinijas surenku, verdu kiekvieną savaitgalį po porą porcijų ir tuoj pat išdalinu, net stiklainiukų pritrūkau… NEREALU..bet aš improvizuoju, dedu visokių indiškų prieskonių, kas kart vis kitokių, kiekvieną kartą gaunasi vis kitaip..ir druskos dvigubai …skanuuuuu.. ačiū ,Beata ..

  11. Rasa parašė:

    Ka tik pasigaminau ir likau suzaveta 🙂 tiesiog nepaprasto skanumo dalykas ! Beata, labai aciu !

  12. Vaida parašė:

    Ar galima naudoti paprasta acta?

  13. Jurate parašė:

    Kieme turiu abrikosa. Jau po truputi noksta ir krenta. Uogieniu kazkaip nevalgom. Tai pameginsiu toki saldziarugsti skanumeli su cili pipiriukais. Beveik catni 🙂

  14. dovile parašė:

    o kokius obuolius cia naudoti? alyviniai ne per rugstus?ir ar galiu nedeti ciberzoles? nes nemegstu tu rytietisku prieskoniu

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.