Spausdinti

Kepti reikia keptuvėje. Galite iš anksto pasiruošti voveraites su šonine ir bulvėmis, o vėliau tereikės tik kiaušinių plakiniu užpilti ir iškepti, būtent taip aš ir darau.

Nuostabi, ūkiškai lietuviška fritata su voveraitėmis ir šonine

0
komentarai
3
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

0.5 litro voveraičių
2 vidutinio dydžio bulvių
ryšelio laiškinių svogūnų
100 g šalto rūkymo šoninės
10 kiaušinių
10 šaukštų pieno
saujos krapų
druskos
pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Šoninę smulkiai supjaustome ir po truputį pradedame čirškinti keptuvėje, kad išsilietų riebaliukai. Tada beriame nuplautas voveraites (aš jų net nepjaustau, jei didelės – perplėšiu pusiau).

2

Bulves nulupame ir supjaustome mažučiais kubeliais, susmulkiname laiškinius svogūnus, verčiame į keptuvę ir uždengę dar patroškiname, kad bulvės ir svogūnai suminkštėtų.

3

Kiaušinius išplakame su pienu (vienam kiaušiniui – šaukštas pieno), įberiame druskos ir pipirų.

4

Kiaušinių plakiniu užpilame voveraites su šonine, bulvėmis ir laiškiniais svogūnais, pabarstome krapais, šviežiai maltais pipirais ir paliekame kepti kelias minutes, tegul omletas pradeda tvirtėti. Praėjus 5–7 minutėms keptuvę su omletu šauname į iki 170–180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 10–15 minučių.

5

Patiekiame lėkštėje supjaustytą. Labai gardu ir atvėsęs. Puiku ir pietums, ir vakarienei.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą