8241
Beatos virtuvė

Netikras kalakutienos zuikis

(23)

Kruopingas ir spalvotas zuikelis iš kalakutienos.

Reikės:
  • 400 g maltos kalakutienos (rekomenduoju mėsą susimalti patiems)
  • 1 didokos saldžios bulvės (batato)
  • 1 raudono svogūno (sutarkuoto arba labai smulkiai supjaustyto)
  • 0.5 stiklinės kinvos kruopų
  • 5 saulėje džiovintų pomidorai (smulkiai supjaustytų)
  • 1 kiaušinio
  • Raudonėlio (arba čiobrelio, arba galite iš viso žolelių nedėti)
  • Druskos, pipirų

Kepkite inde, kuriame kepate pailgus ar kvadratinius pyragus. Kalakutiena yra liesa mėsa, tai jei norite, kad nepriliptų prie kraštų, patepkite indą aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi.

Jei nedėsite jokių kruopų, tai gali išeiti pernelyg šlapias, nes ir bulvė, ir svogūnas, ir mėsa turi savyje syvų, kurie kepant išbėgs… Aišku, jei netikrą zuikį ilgai kepsite, skysčiai išgaruos, bet šiuo atveju skysčius sugeria kruopos, jos puikiai išpampsta ir išeina puikiai subalansuotas netikras zuikis…

Gaminame:

  1. Įjungiame orkaitę – temperatūra 180 laipsnių. Pasiruošiame kepimo indą.
  2. Saldžią bulvę ir svogūną sutarkuojame.
  3. Sutarkuotas daržoves dedame prie mėsos, ten pat beriame prieskonius, įmušame kiaušinį. Viską išmaišome.
  4. Mėsą sukrečiame į kepimo indą ir pašauname į orkaitę. Kepsime apie 45 minutes. Kepimo trukmė priklausys nuo to, kokio storio bus zuikelis, mėsos kepaliukas.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (23)
Komentarai
  1. Ieva parašė:

    Puikus ir greitas patiekalas. As dedu avizinius dribsnius ir morkas, tai jis toks lietuviskesnis 🙂 gaunasi. Sauleje dziovinti pomidorai yra mano vaiku priesas, tai ju tenka atsisakyti :-(.

  2. Asta parašė:

    Labai įdomus receptas. Klausimas – ar tą saldžiąją bulvę galima kuo nors kitu pakeisti – paprasta bulve arba topinambu?

  3. Odeta parašė:

    lba, o krupos virtos ar „žalios“ dedamos?

  4. ramune parašė:

    sveiki, as panasiai kepiau toki netikra zuiki is vistienos krutineliu.gardumelis tikrai 🙂 mums uzteko dviem vakarienem ir dar liko,nes per daug iskepiau.kai kepiau,dejau pievagrybiu,jie duoda toki skanu prieskoni- grybiska 🙂
    taigi,smagu buvo pasiskaityti,aciu uz recepta 😉

  5. Dalia parašė:

    Laba diena, atsiprašau….. GAMINIME dingo kinva arba pakaitalas grikiai? Kur juos? Žalias ar jau išvirtas tas kruopas? Kaip tik galvojau kada pamaloninti namiškius su panašiu kepiniu.

  6. Evelina parašė:

    sveika Beata,

    gaminimo proceso aprasyme „pametei“ kruopas 🙂 ar nereikia tu kinvu pamirkyti? ir gal jas galima kitomis kruopomis pakeisti?

  7. Diana parašė:

    Ačiū, Beata už puikų receptą. Bet labiausiai, už tas kynvas (beja, pagooglinus :), žiu, kad „kynva“ ne „kinva“. Čia toks mažas pastebėjimas 🙂 ). Tikrai, dar man visiškai neatrastos kruopos! Va, va , sakau: Beata viską žino! 🙂 Tad dabar teks, po Olandijos parduotuves jų ieškoti, nes čia ką nors gero surasti, oi kaip reikia paplušėti 😀 😀 :D…

  8. klausimelis parašė:

    Norejau paklaust ar kruopeles turi buti sausos ar mirkytos?Labai puikiai gaunasi vietoj saldzios bulves kopustas smulkiai tarkuotas 🙂

  9. Rasa parašė:

    Labai noriu pabandyti ( labai įdomūs produktai), nes tik vakar kepiau „netikruolį“ iš kiaulienos, labai visiems patiko, manau ir tas kalakutienos turėtų būti skanus, tik kaip vaikus įkalbinti tą baltą ir žalią lėkštės papuošalus suvalgyti?.. 😉

  10. Gretosiukas parašė:

    Sveiki. O ar tiktų šiam zuikeliui kukurūzų kruopos?

  11. Beatrice parašė:

    O as dariau ir kruopos kaip idejau, tokios ir liko, tik paskrudo nuo kepimo, bet ten jokie syvai neatsirado ir kruopos traska tarp dantu kaip sezamo seklos. Bet kt, ziuriu, gavosi.
    Mano vaikas MYLI saldziasias bulves, vine del to ir bandziau sita zuiki.

    • Radvile parašė:

      Sveiki, as irgi labai baiminausi kad kruopos nesugers dregmes, istraukiau savo zuikeli po 45 min, perpjoviau patikrinti, ziuriu kruopos neiskepusios, zuikelis lyg irgi, idejau daugiau, vel traukiu, jau lyg ta kynva pradejo man bringtingi, tai dar idejau ir jau kai istraukiau po 1,10 h tai zuikelis buv puikiausiai iskepes ir kynva kruopos sugere visa dregme, tai jeigu nesugere dar kinva dregmes, vadinasi nepakankamai kepe, pabandykit ilgiau pakepti istraukti, tikrinti. Tik beda kad man kynvos kruopos ant zuikelio virsaus ir liko kietokos, dideles bedos nera, bet gal kita kart pabandysiu atlikti truputi kalakutienos, kad kai jau sudesiu mesos misini i inda galeciau uzdengti mesyte pavirsiu ir kynvos kruopos nesudegtu ant pavirsiaus pries sugerent skysti. Siaip receptukas labai liuks! Skani vakariene bus :))

  12. Beatrice parašė:

    Ai, ir dar, kadangi kruopos liko palaidos, tai zuikis trupininis visiskai yra:( Gal kokio pieno ar sultinio truputi ivarvolinti reikejo man? Niekam nesigavo per sausas?

  13. Justinas parašė:

    Miela Beata,

    Nusprendziau siandien pasigaminti si puiku gamini, taciau kadangi neesu labai ispruses virtuveje, norejau paklausti kaip angliskai vadinasi “Kynvos kruopos“?

    Aciu uz atsakyma.

  14. Dalia parašė:

    Aš ne kokia šeimininkė, bet šitas receptas dar niekad nenuvylė. Beata, o gal galima į silikonines keksiukų formeles sudėliot? Per kiek iškeptų?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.