Spausdinti

O buvo taip: vos pasidalijome idėjomis su Ievute, koks galėtų ir turėtų būti tobulas graikiško jogurto ir mėlynių pyragas, ir ji, tikra virtuvės meistrė, ėmė ir padarė. Tą dieną turėjau daug reikalų mieste, todėl tortą pamačiau tik kitą rytą. Kadangi privalau visko paragauti, labai ir neatidėliojau – sulig pirmuoju kąsniu ėmiau vos ne balsu šaukti: ŠEDEVRAS! KAIP SKANU!!! Žinoma, vieno gabaliuko neužteko, teko kartoti dar, ir tada dar vieną mažutį… O kai į mano kulinarijos studiją susirinko kolegės, torto nebeliko labai greitai. Jei kartą jį pagaminsite, prižadu – kartosite ir kartosite.  

Nekeptas graikiško jogurto tortas su mėlynėmis

0
34
Porcijos
10 asm.

Pagrindui:

100–110 g trapių migdolinių sausainių (arba kitokių prieskoninių)
50 g minkšto sviesto arba kokosų aliejaus
50 g baltojo šokolado

Įdarui:

500 g graikiško jogurto
250 ml plakamosios grietinėlės
50–70 g cukraus
0,5 šaukštelio cinamono
2-2,5 šaukštų želatinos
100 ml vandens
didelės saujos šviežių ar šaldytų mėlynių

Tortui užbaigti:

100 g šviežių mėlynių
100 g juodųjų serbentų (gali būti šaldyti)
100 g cukraus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sausainius sumalame iki miltų konsistencijos, sukrečiame sviestą ar kokosų aliejų ir suspaudžiame į rutulį. Apvalią kepimo skardą (22 cm) išklojame kepimo popieriumi ir iš sausainių suformuojame plokščią pagrindą aukštesniais kraštais.

2

Baltąjį šokoladą ištirpiname virš garų vonelės, juo patepame sausainių pagrindą. Dedame į šaldytuvą. Želatiną užpilame vandeniu, kad apsemtų, ir pabrinkiname apie 10 minučių. Dubenyje sumaišome jogurtą su cukrumi ir cinamonu. Įmaišome pravėsusią želatiną. Atskirame dubenyje iki standumo išplakame grietinėlę ir palengva įmaišome ją į jogurto masę.

3

Išimame pagrindą iš šaldytuvo, užpilame pusę jogurto, išdėliojame mėlynes ir užliejame likusiu jogurtu. Uždengiame tortą maistine plėvele ir pastatome į šaldytuvą bent 4 valandoms sustingti.

4

Puode sumaišome uogas su cukrumi ir paverdame, kol uogos pasileis ir masė sutirštės. Atvėsiname. Ant sustingusio torto užpilame pasiruoštos mėlynių ir serbentų uogienės. Vėl kišame į šaldytuvą, kad skoniai susimaišytų.

Ingredientai
Patarimas

 

 

Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. savaitgalį dariau šiek tiek bijodama,kad bus per riebus ir per saldus,bet,ragavusios sesės žodžiais tariant, „nu,žinok,man buvo labai skanu”. tiesa,aš juoduosius serbentus keičiau į braškes,dėjau kiek mažiau cukraus, bet čia jau skonio reikalas 🙂 ačiū už receptą!

  2. Laba diena. Labai noriu suzinoti ar tas virsus uogienes nenuvarva i apacia biskuti pastovejes? Taip nestabiliai atrodo, kad neistiztu viskas …

  3. Sveiki,

    Šis tortas laaabai skanus. Dariau jau ne vieną kartą. Viskas labai puikiai pavyko ir dingdavo nuo stalo akimirksniu.

    Ačiū už puikų receptą 🙂

  4. Sveiki, dariau tortą su šaldytom avietėm, tik į glaistą dėjau spanguolių šiek tiek dėl rūgštumo ir želatinos dėl uogų masės skystumo 🙂 gavosi super! Beje, vietoj balto turėjau juodo šokolado, irgi pasiteisino.

  5. Laba diena,

    Susižavėjau Jūsų torčiuku ir aišku norėčiau pasigaminti. Tik norėjau paklausti, ar galima vietoj želatinos naudoti agarą ir koks tai būtų santykis?

    Širdingai dėkoju 🙂

  6. Sveiki,
    Kiek mazdaug porciju gaunasi sis tortas? Kazin 10 zmoniu uztektu po normalu gabaliuka..

  7. Kadangi tai bus mano pirmas savarankiškai gamintas tortas, tai nelabai žinau kokie čia tie sausainiai turi būti 🙂 nevalgau sausainių, tai atsistosiu parduotuvėj prie lentynos ir nežinosiu ką pirkti 🙂

  8. NUOSTABUS! Dariau mamos dienai, su selga ir vietoj uogienės dėjau truputį trintų braškių ir tiesiog perpjautas per pusę braškes. Ką galiu pasakyti, neliko kitai dienai.Rekomenduoju, paprasta, greitai paruošiamas ir skanus!

  9. Gal kas nors gaminote šį tortą naudodami želatinos lapelius? Kiek jų reikia? Ačiū!! Niekaip nesuskaičiuoju :(…

  10. Labai gražiai atrodo tortas, bet nelabai mėgstu grietinėlę… ar labai jaučiasi jos skonis? Gal galima pakeisti grietinėlę kuo nors kitu arba jos nedėti? Ačiū!

Rašyti komentarą