Aš dievinu silkę, ir nieko negaliu padaryti su savimi, o gal ir nenoriu ką nors keisti. Silkę galiu valgyti dažnai ir visaip paruoštą, bet labiausiai patinka su burokėliais. Suprantu, kad originalumo ar naujovių lygiai nulis, bet kam kurti dviratį, jei jis jau seniai išrastas? Silkė ir burokėlis yra neatskiriami!
Šiose salotose yra visko, ko reikia skaniam ir maistingam patiekalui: gerųjų silkės riebalų, burokėlių saldumo, obuolių rūgštelės, avinžirnių teikiamo sotumo ir baltymų. Salotas ir kitus žalumynus galite rinktis kokius mėgstate. Man į šią kompaniją smagiausiai jungiasi gražgarstės, bet tiks ir sultenės, smulkūs špinatai ar netgi jauni burokėlių lapeliai.
Avinžirnius galite pakeisti viena nedidele virta bulve – išeis beveik tradicinė silkė ir jos patalai. Arba dėkite virtų pupelių.
1 porcija – 527 kcal
Tinka pietums
Eiga: burokėlius nulupame ir supjaustome riekelėmis. Obuolį nulupame, jei žievė kieta ir obuolys ne naminis. Išpjauname sėklas ir supjaustome riekelėmis. Silkę supjaustome nedideliais gabaliukais.
Padažui balzaminį actą sumaišome su aliejumi. Į lėkštę dedame burokėlius, obuolius, silkę, avinžirnius ir žalumynus. Prieš valgydami pašlakstome padažu ir pagardiname pipirais.
Labai labai skanu! Džiaugiuosi šia vakariene. Ačiū!
Žuvis nėra vegetariškas maistas, jeigu ką!
greitai užsitriggerinam, ane?
Kuom pakeisti balzamini actą?
Kuom pakeisti balzamini actą? Gal galima obuolių actu?
O burokėlių virti nereikia? Pjaustyti žalius?