8241
Beatos virtuvė

Negaliu be silkės, arba Visada mėgstamiausi: burokėliai, obuoliai, silkė, avinžirniai

(7)
Porcijos: 1
Gaminimo laikas: 12min.
Reikės:
  • 60 g konservuotų avinžirnių ar virtų (maždaug 2 šaukštų) arba pupelių, lęšių ar žirnių
  • 120 g silkės filė (maždaug 2 juostelių)
  • 3 nedidelių burokėlių (225 g)
  • 1 mažo obuolio (25 g)
  • saujos gražgarsčių
  • šviežiai grūstų pipirų
  • Padažui:
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų balzaminio acto

Aš dievinu silkę, ir nieko negaliu padaryti su savimi, o gal ir nenoriu ką nors keisti. Silkę galiu valgyti dažnai ir visaip paruoštą, bet labiausiai patinka su burokėliais. Suprantu, kad originalumo ar naujovių lygiai nulis, bet kam kurti dviratį, jei jis jau seniai išrastas? Silkė ir burokėlis yra neatskiriami!

Šiose salotose yra visko, ko reikia skaniam ir maistingam patiekalui: gerųjų silkės riebalų, burokėlių saldumo, obuolių rūgštelės, avinžirnių teikiamo sotumo ir baltymų. Salotas ir kitus žalumynus galite rinktis kokius mėgstate. Man į šią kompaniją smagiausiai jungiasi gražgarstės, bet tiks ir sultenės, smulkūs špinatai ar netgi jauni burokėlių lapeliai.

Avinžirnius galite pakeisti viena nedidele virta bulve – išeis beveik tradicinė silkė ir jos patalai. Arba dėkite virtų pupelių.

1 porcija – 527 kcal

Tinka pietums

Eiga: burokėlius nulupame ir supjaustome riekelėmis. Obuolį nulupame, jei žievė kieta ir obuolys ne naminis. Išpjauname sėklas ir supjaustome riekelėmis. Silkę supjaustome nedideliais gabaliukais.

Padažui balzaminį actą sumaišome su aliejumi. Į lėkštę dedame burokėlius, obuolius, silkę, avinžirnius ir žalumynus. Prieš valgydami pašlakstome padažu ir pagardiname pipirais.

mazyles 1

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (18 balsai, vidurkis: 3,56 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Mi parašė:

    O burokėlių virti nereikia? Pjaustyti žalius?

  2. Greta parašė:

    Labai labai skanu! Džiaugiuosi šia vakariene. Ačiū!

  3. Aire parašė:

    Žuvis nėra vegetariškas maistas, jeigu ką!

  4. Solveiga parašė:

    Kuom pakeisti balzamini actą?

  5. Solveiga parašė:

    Kuom pakeisti balzamini actą? Gal galima obuolių actu?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.