8241
Beatos virtuvė

Naminis varškės sūris

(21)
Reikės:
  • 2 litrų pieno
  • 1 citrinos sulčių arba 1 šaukšto citrinos rūgšties miltelių
  • žiupsnio kmynų (ar peletrūnų, ar kitokių jūsų mėgstamų prieskonių)
  • žiupsnio druskos

Varškės sūris vienas tų produktų, kuriuos būtų galima valgyti ir valgyti. Jis puikiai dera su medumi ar juoda duona. Ir visai nebūtina jo pirkti. Labai paprastai tokį sūrį galima pasigaminti ir namuose. O ir reikės tik kelių ingredientų, kuriuos tikrai rasite savo šaldytuvuose.

Gaminame:

Šviežią pieną supilame į puodą ir kaitname iki 85°C temperatūros arba kol pienas pradės putoti ir kilti. Tuomet įspaudžiame citrinos sultis ir paverdame tol, kol susidarys varškė.

Kai varškė jau susidarė, viską nukošiame. Į tokią varškę galima dėti ir mėgstamus prieskonius: kmynus, peletrūną ar kitus. Beriame druskos, viską išmaišome.

Imame drobę, per vidurį dedame varškę, visus keturis kampus suiimame ir surišame. Taip paruoštą varškę paslėgiame vėsioje patalpoje ar šaldytuve. Po 3-4 val. jau turėsime gardų, naminį varškės sūrį.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Indre parašė:

    O ar galima naudoti pasterizuota (pirktini) piena surio gamybai?

  2. Indre parašė:

    O ar galima naudoti pasterizuota (pirktini) piena surio gamybai?

  3. Adomas parašė:

    Ar galima naudoti maistine acto rūgšti naminio sūrio gamybai?

  4. Adomas parašė:

    Ar galima naudoti maistine acto rūgšti naminio sūrio gamybai?

  5. Kotryna parašė:

    Koks sūrio kiekis gaunamas?

  6. Kotryna parašė:

    Koks sūrio kiekis gaunamas?

  7. Dorit Stern parašė:

    Gyvenu izraelyje. Varskes suriu cia nera. Nutariau ismeginti jusu recepta. Isejo labai labai skanus surelis. Kadangi pienas buvo nelabai riebus (is supermarketo) – i varskes mase imaisiau keleta sauksteliu riebios grietines. Surmaisi laikiau po slegimu per nakti saldytuve. Rezultatas apstulbino mano seimos narius, kurie lietuvisko surio iki siol nebuvo ragave! Aciu uz recepta!

  8. Dorit Stern parašė:

    Gyvenu izraelyje. Varskes suriu cia nera. Nutariau ismeginti jusu recepta. Isejo labai labai skanus surelis. Kadangi pienas buvo nelabai riebus (is supermarketo) – i varskes mase imaisiau keleta sauksteliu riebios grietines. Surmaisi laikiau po slegimu per nakti saldytuve. Rezultatas apstulbino mano seimos narius, kurie lietuvisko surio iki siol nebuvo ragave! Aciu uz recepta!

  9. julija parašė:

    sūrį gaminau iš kaimiško pieno. blogai, kad neperploviau gautos varškės masės po tekančiu vandeniu, sūris gavosi rūgštokas. o ką daryti, kad sūris gavosi labai sausas?

  10. julija parašė:

    sūrį gaminau iš kaimiško pieno. blogai, kad neperploviau gautos varškės masės po tekančiu vandeniu, sūris gavosi rūgštokas. o ką daryti, kad sūris gavosi labai sausas?

  11. Kristina parašė:

    Suri dariau pirma karta, ir padariau ji pagal Beatos recepta. Isejo puikiai ir skonis fantastiskas. Is 2 litru pieno man gavosi 454 gr suriukas.

  12. Kristina parašė:

    Suri dariau pirma karta, ir padariau ji pagal Beatos recepta. Isejo puikiai ir skonis fantastiskas. Is 2 litru pieno man gavosi 454 gr suriukas.

  13. Rouse parašė:

    Niekas pieno neverda,o ji daveda iki virimo.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.