Spausdinti

Žuvų piršteliai labai mėgstami vaikų, todėl dažnai atsiduria mūsų pirkinių krepšeliuose. Bet, jei norisi natūralumo ir namų prieskonio – pasigaminkite pirštelius patys. Ypač gerai, kad gamindami namie galėsite rinktis mėgstamiausią žuvį, pavairuoti, ar miltų dėti daugiau, ar truputį mažiau. Kad būtų linksmiau, galite suformuoti rutuliukus ar net išspausti tikrą žuvytę, jei turite tokią sausainių formelę.

Naminiai žuvų piršteliai

0
komentarai
25
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Reikės:

800 g pasirinktos žuvies filė
1 svogūno
1 kiaušinio
2 riekelių baltos duonos
druskos, pipirų, citrininių priekonių
50-70 ml pieno
pusės stiklinės miltų
aliejaus ir sviesto kepimui
džiūvėsėlių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Duonos riekeles pamerkiame piene ir paliekame pastovėti.

2

Susmulkiname svogūną – jeigu vėliau žuvies filė smulkinsime blenderiu ar smulkintuvu, galime pjaustyti stambesniais gabalėliais – ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3

Žuvį sumalame ar susmulkiname blenderiu ar smulkintuvu. Sudedame išmirkytą baltą duoną, svogūnus ir, jeigu reikia, viską dar kartą susmulkiname iki vienos tirštos masės.

4

Įmušame kiaušinį, dedame 2-3 šaukštus miltų, pagardiname druska, pipirais ir citrininiais prieskoniais, gerai išmaišome.

5

Iš masės formuojame norimo dydžio pirštelius ar rutuliukus. Jeigu masė per skysta ir norimos formos išgauti nepavyksta – įdedame dar miltų. Suformuotus žuvies pirštelius apvoliojame miltuose (galima naudoti ir džiūvėsėlius) ir kepame gerai įkaitintame sviesto ir aliejaus mišinyje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

6

Pirštelius rekomenduoju apšlakstyti citrinų sultimis ar apibarstyti žalumynais. Taip pat skanu patiekti su citrininiu natūralaus jogurto padažu (natūralus jogurtas, pagardintas citrinos sultimis, krapais ar petražolėmis, druska ir pipirais) ar naminiu majonezu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. buvo nuo-sta-bu! mazoji sutriauske issisiepus visus, kiek buvo pasiulyta vakarienei. beje, naudojau pilno grudo miltus – rupumu primine dziuveselius, o ir sveikiau! aciu!

  2. Sveiki, labai saunus receptas, aciu! Ar galima pirstelius saldyti, jei taip, kokioj stadijoj? Aciu uz atsakyma!

  3. Sveiki. O mane sudomino „kepimas sviesto ir aliejaus mišinyje”. Papasakokite apie tai plačiau

  4. Vienas geriausių ir skaniausių būdų mažiems vaikams patiekti žuvį. Aš iškepti visų nespėju, o piršteliai jau nyksta 🙂 kad liktų tėčiui turiu paslėpti. Rimtai :))) kepu su kukurūzų miltais. Nuoširdus Ačiū, Beata!

Rašyti komentarą