Spausdinti

Tokius ledus esu gaminusi specialiai šventėms, nes muskato riešutas man primena Kalėdas, ir dar kartais Karibus… Šitie ledai yra tokie skanūs ir kupini šventinės paslapties, kad nieko nieko daugiau nereikia. Gal šalia šaldytų uogų ar juodojo šokolado padažo, bet tik ne per saldaus… Tik nepamirškite prieskonių: aš išskobiau vanilės ankštelės trečdalį, ji tokia pasipūtus ir minkšta buvo, kad tiek ir užteko, tada patarkavau muskato, kuris irgi pasitaikė kaip reta aromatingas. Aš buvau pripratus muskatą laikyti stalčiuke, o prieskoniai, beje, sensta, jiems taip pat reikia priežiūros ir sandarių maišelių, tai šis, turiu pasakyt, man pasirodė fantastiško šviežumo, aš įtarkavau beveik pusę, bet man patinka tas aitrumas. Jei norite švelniau, tai galima ir šiek tiek mažiau, tarkime 1/8 ar 1/6 riešuto. Nuostabiausi šventiniai ledai.

 

Naminiai ledai su vanile ir muskatu

0
komentarai
55
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 indelio saldinto kondensuoto pieno (apie 400 g)
750 ml šaltos plakamosios grietinėlės (galima iki 800 ml jos pilti arba net visą litrą, bet ledai bus kietesni ir mažiau saldūs)
1/3 vanilės ankšties (aš naudojau „Kotanyi“)
1/8 šviežiai sutarkuoto muskato riešuto (aš naudojau „Kotanyi“)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Į erdvų dubenį supilkite kondensuotą pieną ir grietinėlę.

2

Vanilės ankštį perpjaukite pusiau, peilio galiuku išskobkite sėklytes–minkštimą ir sudėkite į grietinėlę (ankštelę dėkite į cukraus indą, turėsite vanilinio cukraus – beje, labai gera dovana: nuperkate gražų indą, pripilate rudojo cukraus, įdedate vanilę ir padovanojate kaimynams, draugams, artimiesiems – visi laimingi).

3

Įtarkuokite „Kotanyi“ muskato riešuto.

4

Dabar viską išplakate, grietinėlė turi būti šalta. Išsiplaka iki standžių putų. Ilgokai tenka paplakti.

5

Sukrečiate į indelį ir šaldote sau šaldiklyje per naktį. Kitą dieną – prašom – jūs ledų karalienė ar karalius.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Idealu, bus isbandyta Kaledu desertui. Nes jau mintyse deliojau, kad siemet desertu galetu buti ledai. Stai tau- bus dar ir naminiai.

  2. Šis ledų receptas tobulas – tik aš darau vien tik iš grietinėlės ir kondensuoto pieno, dabar reikės išmėginti ir su vanile bei muskatu – turėtų būt visai fantastiška.

  3. Šis ledų receptas tobulas – tik aš darau vien tik iš grietinėlės ir kondensuoto pieno, dabar reikės išmėginti ir su vanile bei muskatu – turėtų būt visai fantastiška.

  4. Išbandžiau! Skanu, gal kiek per saldu, bet man visai patinka. Tik laaabai riebu 🙂 O galima dėti liesesnę grietinėlę arba kažkaip skiesti su pienu ar pan.? Ar nesustingtų?

  5. Išbandžiau! Skanu, gal kiek per saldu, bet man visai patinka. Tik laaabai riebu 🙂 O galima dėti liesesnę grietinėlę arba kažkaip skiesti su pienu ar pan.? Ar nesustingtų?

  6. o ar skiriasi 35 % plakamoji grietinele nuo tiesiog 35 % grietineles?… ar ta plakamoji geriau issiplaka? gal kas zino

  7. labas, norejau paklaust, kai plakate grietinele su kondensuotu, ar imanoma viska perplakti? nes plakant viena grietinele persistengus ji susoksta i gumulelius….
    aciu uz ats 😉

  8. Išbandžiau ir aš šiuos ledus. Skonis tobulas 🙂 Galėčiau valgyti ir valgyti, nes baisia mėgstu ledus. Bet susidūriau su viena problema. Pavalgius ledų burnoje lieka sveisto skonis (jis ne ant gomurio prilimpa. Jaučiu, kad kažką darau netaip. Kodėl taip atsitinka?

  9. jo jo, ir man tas pats,- lieka toks riebalu pojutis. Galvoju, gal per ilgai plaku ir grietinele „susviesteja”….Bet Beata raso, kad ilgokai plaka.

  10. Sveiki, ne pirmą kartą apsigaunu su TIKRAI IŠSIPLAKS. Nesakau, kad žinau geriau ir pan., bet neišėjo. Gerai, kad pabandžiau su minimaliu kiekiu. Plakiau plakiau – nieko… Įdėjau šalt. Dar kartą perskaičiau komentarus, ryžtingai vėl ėjau plakt. Atsiskyrė sviestas, liko pienas 🙂 Šaldau tokį, o kitame indelyje – apyskystę masę, kurios antrą kartą neplakiau – įdomu, kas išeis :). Yra receptas, kuriame į išplaktą grietinėlę plona srovele supila kondensuotą ir išmaišo. Na bet norėjau pabandyti šį, nes skamba lengviau. Beje, naudojau iš maišelio 35 % riebumo grietinėlę, plakiau ilgai abu kartus, bandžiau abu greičius, net aparatukas užkaitęs buvo. Na gal kada pavyks ir taip padaryti… 🙂

  11. Kai skanumo gavosi! Susiplakė tobulai (kažkaip dar nėra buvę, kad nesusiplaktų), skonis nuostabus 🙂 Ačiū už „skanų” ir lengvą receptą!

    P.S. Nei vanilės, nei muskato neturėjau, tai įbėriau cinamono – skonis tikrai nenukentėjo 🙂

  12. Labas vakaras, Beata. Gyvenu ne LT o ir LT parduotuviu salimasi nera. Kokia greitinele patartumete naudoti is angliskuju lentynu? 🙂 Dekui!!!

  13. Labai riebu, net vakai kelis saukstelius suvalge tik,norisi lengviau 🙂 ir per saldu,nors visos normos nedejau kondensuoto pieno. Burnoje lieka riebalu skonis… manau reiktu tobulinti 🙂

  14. Man sakė, kad gaminant naminius ledus visais atvejais yra tas sniego skonis – na, sušalusio vandens kristalų… O norint, kad to nebūtų, reikia kas pusvalandį-valandą masę vis mikseriu perplakti… Ar tiesa, kad VISI naminiai ledai turi tą sniego traškesį ir skonį, tik plius riebumas ir saldumas? Jei taip – net nemėginsiu daryt, baisiai nemėgstam to sniego, šerbetų ir pan.

  15. Man sakė, kad gaminant naminius ledus visais atvejais yra tas sniego skonis – na, sušalusio vandens kristalų… O norint, kad to nebūtų, reikia kas pusvalandį-valandą masę vis mikseriu perplakti… Ar tiesa, kad VISI naminiai ledai turi tą sniego traškesį ir skonį, tik plius riebumas ir saldumas? Jei taip – net nemėginsiu daryt, baisiai nemėgstam to sniego, šerbetų ir pan.

  16. Na va idėjau į šaldiklį 🙂 įdėjau tik kondensuoto pieno, grietinėnėlės ir vanilės kvapo 🙂 įdomu kaip išeis 🙂 paragavau nešaldytų – tikrai pasakiškas skonis !!! manau kai atšals bus dar skaniau :)) Ačiū Beata!! Visada nustebini nuostabiu receptu 🙂

  17. Tokius pačius ledus gaminu jau daug metų (receptą kažkada radau taip pat internete) – jie dieviški! Tik dedu kondensuoto ir grietinėlės 1/1 bei 1 citrinos sulčių ir gaunasi citrininiai ledai 🙂 O šiandien kaip tik lepinamės braškiniais 🙂 Pagaminti užtrunka lygiai 8-10 min 🙂 Malonu buvo aptikti tą patį Beatos receptą su vanile ir muskatu 🙂 Ačiū! 🙂

  18. Atrodo mail ir skamba gardziai,jau esu tokius bandziusi,labai skanus.man 10m.noreciau isdandyti kitaip,namuose esu gamminusi ne karta

  19. O as kondencuota piena sumaisau su 2saukstais likerio(priklauso nuo gaminamu ledu skonio),sudedu priedus,o tada imaisau atskirai isplakta grietinele ir ..i saldikli!Liuks

Rašyti komentarą