Spausdinti

Ši sriuba beveik dieviška trejybė: morkų saldumas, obuolių rūgštumas, imbiero aitrumas. Kreminė, tiršta ir gan soti, nes pilni sėklų traškučiai, pagaminti iš juodos duonos „Beatos virtuvė“ tuo pasirūpina. O sriuba tikrai sušildys!

Beatos virtuve_juoda duona_morku sriuba su duona

 

Morkų sriuba su duonos traškučiais

0
5
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

4 morkų
2 obuolių
4-5 riekių juodos duonos su sėklomis „Beatos virtuvė“
1 svogūno
trupučio imbiero šaknies
žiupsnio muskato
žiupsnio cinamono
1 šaukšto rudojo cukraus
alyvuogių aliejaus
vandens ar sultinio
druskos, pipirų
grietinėlės
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Duoną supjaustykite kubeliais ir suberkite ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Pašlakstykite aliejumi, sumaišykite ir kepkite apie 15-20 minučių, kol paruduos ir sukietės.

2

Morkas nuskuskite, supjaustykite mažomis skiltelėmis, obuolius supjaustykite į 6 dalis, suberkite į kepimo skardą. Apšlakstykite trupučiu aliejaus, cinamonu, ruduoju cukrumi ir rankomis sumaišykite. Kepkite orkaitėje kol susikaramelizuos apie 30 minučių.

3

Tada sutarkuokite imbiero šaknį, svogūną smulkiai supjaustykite. Puode įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite svogūną, imbierą, prieskonius ir pakepkite, kol svogūnai šiek tiek suminkštės. Suberkite iškepusias morkas ir obuolius, supilkite vandenį ar sultinį, įberkite druskos, pipirų ir pavirkite apie 15-20 minučių, kol morkos suminkštės

4

Sutrinkite blenderiu. Ant sriubos užberkite duonos gabaliukų, pabarstykite dar cinamono, įpilkite grietinėlės jei norite.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Puikus receptas. Labai įdomiai suskambėjo cinamonas sriuboje, nes iki šiol jį naudojau stereotipiškai vien kepiniuose. Labai skanu. Ačiū 🙂

Rašyti komentarą