Spausdinti

Jei norėsite išlaikyti kelias dienas – suvyniokite bandeles į foliją. Skanaus!

Morkų ir rozmarinų angliškos bandelės – scones

0
komentarai
16
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

150 g kvietinių miltų
120 g viso grūdo kvietinių miltų
1 1/4 šaukštelių kepimo miltelių
1 šaukštelio druskos
120 g šalto sviesto
1 mažos morkos
100 g tarkuoto kietojo sūrio
2 šaukštų šviežio rozmarino
2 šaukštų grūdėtųjų garstyčių
100 ml grietinėlės (15% ar 35% riebumo)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į miltus. Rankomis įmasažuokite sviestą į miltus, kol tekstūra bus panaši į šlapią smėlį. Morką smulkesne tarkos dalimi nutarkuokite. Smulkiai supjaustykite rozmarino lapelius. Suberkite juos, tarkuotą sūrį ir tarkuotas morkas į miltus, ir išmaišykite šakute ar rankomis.

2

Tada supilkite grietinėlę, dėkite garstyčias ir atsargiai keliskart pamaišykite, kad tik tik sukibtų tešla. Jei tešla dar sausoka, – įpilkite dar truputį grietinėlės, kad suliptų.

3

Išverskite tešlą ant miltuoto paviršiaus ir suformuokite apvalų storą blyną arba stačiakampį. Iš apvalaus „blyno” geriausia padaryti trikampėlius, tiesiog pjaustant įstrižai, o jeigu suformuosite stačiakampį – tai galite su sausainių formele ar stikline išpjauti apvalius skrituliukus.

4

Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepkite bandeles 20 minučių, kol paruduos ir pasipūs. Atvėsinkite šiek tiek ir patiekite dar šiltas. Tepkite sviesto ir mėgaukitės su salotomis, sriuba.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Koks idomus dalykas!!!
    Giedre, gal ten turejo buti 1,1/4. Tipo 1.25… bet gal daugoka… palaukiam Beatos ats 🙂

  2. Valio scones receptukas! Visada perku ir valgau kai sveciuojuos Anglijoj. Ar kalbininkai dar nepasiule kaip juos pavadinti lietuviskai? Kazkaip trumpai? Skonai, skonkai – skamba kvailai… Bet uz originalu varianta- aciu.

  3. Puikus receptėlis. Galima daryti visokias formas: šiaudelius, skritulėlius, trikampėlius. Mano šeimai labai patiko.Ačiū už receptą.

  4. Vakar kepiau, tik vietoj kietojo surio sudejau visus turimus sūrių likučius, daugiausiai smulkiai pjaustyto brie. Velnias zino, turbut prancuzai nepaglostytu uz tokiu eksperimentus, bet gavos labai skanus pyrageliai su vietomis issilydziusiu brie. Dar grietineles idejus tesla man pasirode sausoka tai idejau kelius sauktus kepiniu varskes. Nu tiesiog gavos superiniai. Gal ne tokie kaip turetu but, bet labai skanu. Kepsiu butinai dar. Eilini karta aciu Beata!

Rašyti komentarą