Spausdinti

 

 

 

Morkų ir pomidorų sriuba su kokosu pienu

0
31
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 svogūno
1 šaukštelio ciberžolės
4-5 morkų
1 skardinės (400 g) konservuotų pomidorų
vandens
druskos, pipirų
200 ml kokosų pieno
konservuotų kukurūzų papuošimui
kalendros lapelių papuošimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Supjaustykite smulkiai svogūną.

2

 Įkaitinkite aliejų puode. Suberkite ciberžolę ir svogūnus ir pakepkite, kol suminkštės.

3

Morkas supjaustykite mažais gabaliukais ir suberkite į puodą.

4

 Konservuotus pomidorus taip pat supilkite prie morkų ir pavirkite keletą minučių, vis pamaišant.

5

 Užpilkite vandens, kad apsemtų, įberkite druskos, pipirų pagal skonį. Uždenkite ir virkite 15-20 minučių arba kol morkos jau bus minkštos.

6

Tada blenderiu viską sutrinkite puode, supilkite kokosų pieną (ar kitą riešutų/sojos/paprastą). Paragaukite, gal norėsis dar vandens ar kokosų pieno, druskos.

7

 Pilkite į lėkštę,  įberkite konservuotų kukurūzų, pašlakstykite dar alyvuogių aliejumi ir papuoškite kalendros lapeliais. Skanaus!

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Gerai šaltam rudenio vakarui, jaukus skonis. Kitą kartą gamindama dar bandysiu įtarkuoti imbiero, gal bus dar skaniau 🙂

  2. Ka galima naudoti vietoj ciberzoles? O jei jos is vis nedeciau? Labai tingiu vaziuoti i parduotuve..:)

  3. O kaip man patinka ši sriubytė!!! Jau net nebežinau kiek kartų ją gaminau.. Pirmą kartą kai gaminau, nuosekliai viską dariau pagal receptą.. tik dabar nebededu ciberžolės, tiksliau jos ir nedėjau ir pirmą kartą, nes neturėjau.. ir vietoj kokosų pieno dabar įpilu šiek tiek paprasto, arba sojų pieno jeigu yra, bet man kažkodėl skonis nepasikeičia, ar įpilu kokosų ar sojų, ar kitokį.. aš dar čili pipirų įdedu, kai gaminu, kartais norisi aštrumo 🙂 bet ši sriuba tikras atradimas, man labai patinka.. vis galvodavau ką galima su morkomis daryti, norėdavosi sriubos, bet nepagalvodavau kažkaip aie tai 🙂 tikrai puikus receptas!

  4. Super sriuba. Paprasta, bet neadekvataus paprastumui skonio. Viriau pora kartų, improvizavau su vis kitokiu pomidorų ir morkų kiekiu, bei su ciberžole-kuminu-imbieru, gaunasi vis kitokia. Likutis puikiai išlieka sušaldytas kameroje 🙂

  5. Sitoj sriuboj turbut svarbiausia pati ideja.
    Labai patiko.
    Pabandziau be jokiu pribambasu-3 „akmeniniai” pomidorai, su kuraisis nezinojau ka daryti, morkos, pakepinti svogunai, pipirai, l. lapas, kuminas ir provanso zoleles, tai kas buvo po ranka-viska troskinau is karto viename puode, paskui isgraibiusi pipirus ir l. lapa sususmulkinau blenderiu
    + paprastas pienas

    Sriubele verta grieko :)))

  6. aš irgi dabar gaminu, neabejoju, kad bus skanu. turėjau kokosų pieno, vis galvojau,. ką su juo veikti, o tada radau šitą receptą! apskritai, kiek esu pagal Beatą gaminusi (morkų pyragą, burgerius, avižinius sausainius, aguonų pyragą, čili sriubą), tai viskas pavyko

  7. Paziurejau si recepta ir pagalvojau kad kad cia nesamone kazkokia.bet padariau ir galiu pasakyt kad nerealiai skanu buvo!aciu uz recepta!

  8. aš pyliau 400ml kokosų pieno (visą skardinę) ir gerokai praskiedžiau sultiniu, viriau kartu su čili pipiriuku ir jo pusę sublendinau su likusiu turiniu. ŽIAURIAI skani sriuba. Labai tinka čili aštrumas, kokosų saldumas ir pomidorų rūgštelė kartu.

  9. Miela Beata,
    Ką tik pavakarieniavau. Sriuba pritrenkianti! Prieš gaminimą skaičiau komentarus ir galvojau: kaip galima taip girti tiesiog maistą? O dabar sakau pati: sriuba švelni, miela, graži! :))) Buvo labai gardu ir man, ir šeimai! Ačiū už receptą!

  10. Ar butu galima issiversti be blenderio? Gal su grustuve pavyktu siek tiek sutrinti? Ar neverta taip daryti ir sriubyte gausis tokia pat skani kaip visos cia giria? 🙂

  11. Ačiū Jums labai labai, už tai kad parodėt man naują kulinarijos takelį. Aš su sriubomis nelabai draugauju ir paskutinį kartą sriubą valgiau gal prieš porą metų, bet kai išbandžiau šią viskas apsivertė aukštyn kojom, dabar tikrai sriubytes įsileisiu į savo virtuvę 🙂

  12. Nezinau… Ko idejai – toks ir skonis. Man preskoka buvo… Ispaudziau raudonojo kario pastos, cukraus sauksteli, va tada buvo skanu!

  13. Retai komentuoju, bet ši sriuba komentaro tiesiog nusipelno! Jau daugybę kartų virta, vaikų labai mėgstama ir svečius sužavinti. Tiesiog labai paprastai pagaminama nepaprasta sriuba!!!

Rašyti komentarą