Spausdinti

Dėl kremo ant viršaus, tai aš pasinaudojau visuomet pasiteisinančiu ir paprastu citrinos sulčių ir cukraus pudros glaistu, bet tinka ir tiesiog labai gerai ištrinta vidutinio liesumo varškė su trupučiu grietinėlės, citrinos sulčių ir cukraus pudros – išeina malonus varškės kremas.

Galite netgi iškepti dvigubą porciją torto formoje atsegamu dugnu, tuomet tuos du pyragus pertepkite varškės kremu ir turėsite beveik tortą.

 

Morkų ir obuolių pyragas

0
24
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Reikės:

120 g kambario temperatūros sviesto
4 kiaušinių
200 g rudojo cukraus (jei neturite, tiks ir baltasis)
70 g lazdynų riešutų
70 g migdolų riešutų
350 g tarkuotų morkų ir obuolių (bus kokios dvi vidutinio dydžio morkos ir du obuoliukai)
50 g razinų (gera sauja)
200 g viso grūdo kvietinių miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 šaukštelio geriamosios sodos
1 kupino šaukštelio cinamono
1/3 šaukštelio maltų gvazdikėlių
Kelių šviežio muskato riešuto tarkių
Žiupsnelio druskos
1 nedidelės citrinos sulčių
4–5 šaukštų cukraus pudros
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 °C.

2

Sviestą pradėkite plakti elektriniu plakikliu nedideliu greičiu (dabar nekaršta, tai nebus jis paslankus), suberkite pusę cukraus ir toliau plakite, kol sviestas pradės minkštėti.

3

Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po pirmo kiaušinio suberkite likusį cukrų ir toliau plakite, kol po truputį suplaksite visus kiaušinius. Kadangi kiaušinių daug, o sviesto nelabai, tai masė gali susigarbanoti, tai įberkite šaukštelį miltų ir vėl plakite.

4

Riešutus sumalkite kavamale arba maisto smulkintuvu iki rupių miltų, į dulkes paversti nereikia.

5

Miltus sumaišykite su druska, prieskoniais, kepimo milteliais, soda bei razinomis.

6

Morkas ir obuolius sutarkuokite smulkia burokine tarka.

7

Į kiaušinių ir sviesto masę suberkite riešutus ir pusę tarkuotų obuolių su morkomis, taip pat visus miltus, išmaišykite ir supilkite likusius obuolius su morkomis. Tešla bus vidutinio tirštumo.

8

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite sviestu. Šaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Patikrinkite, ar iškepė, besdami medinį pagaliuką. Jei jis sausas – pyragas iškepęs.

9

Leiskite pyragui truputį atvėsti. Jei norite pyrago su saldžiai rūgštoku glaistu, tai sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra ir palaistykite pyragą. Vėsdamas glaistas sutvirtės.

Ingredientai
Patarimas

Pyragas skaniausias atvėsęs ir kitą dieną, beje, pasakiškai skanus, dar skanesnis.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Nerealiai skanu 🙂
    Gaminau, bet ne kaip pyragą, o kaip keksiukus – superiniai… Kepiau iš vakaro, o ryte nešiau į darbą – kaip visada likau pagirta 🙂
    P.S. aišku, jog nesakiau iš kur gavau receptuką:)

  2. Negaliu nepagirti, pyragas tiesiog tobulas… Atgaiva kūnui ir sielai po visų pabodūsių biskvitinių pyragų 😉

  3. Ar si recepta galima rast jusu knygoje? ir ne tik si, bet dauguma siame bloge esancius receptus rastume knygoje?:)

  4. Sveiki,
    šis pyragas superinis. Tik aš riešutukų nedėjau į tešlą, o iškeptą pyragą pertepiau grietinės su aguonomis kremu. Tai gavosi ne pyragas, o tortas 🙂 Mano šeimynai tikiuosi patiks 🙂

  5. as sita pyraga biski pakeiciau 😀 kandangi namie pilna obuoliu, morku ir moliugu. tai padariau pyraga is visu triju ingridientu. gavosi toks skanus, kad teko nusizengti savo mitybai 😀 obuolius tik supjausciau , o morkas su moliugu sutarkavau su burokine tarka. obuolius maisiau su cinamonu, cukrum ir kokosu drozlem. o visi kiti ingridientai buvo,kiausiniai, miltai, kepimo milteliai ir sviestas! tobulas pyragas!

  6. Aciu uz toki nuostabu recepta. Mano seima nevalgo jokiu mano keptu pyragu(matyt nemoku kepti), bet sitas isnyko per pusdieni. Po keleto dienu dar karta kepiau ir vaisinau svecius tai labai gyre. Superinis receptas!Mano pyragu topas!

  7. Aciu uz recepta. Pyragas skanus ir graziai atrodo, tiesa, pamirsau ideti razinu ir miltu kiek pritruko, miltu papildas buvo „migdolu miltai” , bet gavosi viskas skaniai. Grazios dienos, skaniu pyragu!

  8. Ačiū Beatai ir merginai iš už Atlanto 🙂 už puikų receptą. Truputį su modifikacijomis ir be pagardų saldžiųjų, bet vis tiek nerealiai skanus….su pienu….mmmmm….niam

  9. Labai noriu isbandyti si pyraga torto pavidalu, tik prasau patarki, Beata, kuo butu galima pakeisti varske glaistui (ir pertepimui), mat Liuksemburge tikrosios varskes taip pat nerasta..Ar tiktu tirstesnis jogurtas ar pvz maskarpone?

  10. Kepiau si pyraga pagal recepte nurodytas porcijas. Manau jos siek tiek nelogiskos. Riesutu skonis pyrage gavosi ikyriai dominuojantis. Pavadinciau tokiu atveju riesutu pyragu, ne morku ir obuoliu. Taip pat bent jau asmeniskai man sis pyragas buvo cukraus bomba.Jau po keliu kasniu sirdis apsalo. Maniau, kad sis pyragas bus pasisekimas, nes kaip ir iskepe gerai ir gavosi tikrai ne per sausas, bet sveciu taip ir liko neivertintas ir iki galo nesuvalgytas.

  11. Ką tik paragavome šį pyragą, suppperinis, aš dėjau daugiau morkų ir obuolių, užpilą dariau su greifurto sultimis ir cukr.pudra, labai skanu, tik sekantį kartą smulkiau sumalsiu riešutus.Kaip visada jūsų receptai pavyksta tobulai, ačiū.

Rašyti komentarą