Spausdinti

Švelnūs molūgai, sotūs žirniai ir parmezano sūrstelėjimas. Nuostabi soti sriuba.

Moliūgų sriuba su žirniais, porais ir parmezanu

0
komentarai
13
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 stiklinės skaldytų žirnių
2 litrų vandens (arba daržovių, arba vištienos sultinio)
2–3 saliero lapkočių
2 lauro lapų
2 kvapiųjų pipirų
1 didelio ir ilgo poro
40 g sviesto
1 šaukšto aliejaus
1 vidutinio dydžio (apie 1kg) kvapnaus moliūgo
Druskos, pipirų
Citrinų sulčių
100–200 g smulkiai tarkuoto parmezano
100 ml grietinėlės
Ryšelio petražolių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Žirnius beriame į puodą, užpilame vandeniu, dedam  saliero lapkočius, porą kvapiųjų pipirų ir lauro lapų, ir verdam ilgai ir nuobodžiai, 45 minutes tikrai.

2

Porą supjaustom ir lengvai pakepinam su sviestu ir aliejumi keptuvėje. Nesudeginame, leidžiam lėtai minkštėti.

3

Moliūgą nulupame ir supjaustome nelabai dideliais kubeliais. Beriam į keptuvę ir lėtai pakepinam, patroškinam.

4

Keptuvės turinį verčiame prie žirnių (bet jie jau turi būti paminkštėję) ir dar leidžiam viskam pavirti.

5

Pabaigoje suberiame parmezaną, pilame grietinėlę, šlakelį citrinų sulčių, pasmulkintas petražoles, beriame pipirų ir pasūdome.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Oj, sita sriubyte turetu buti labaaaai skani. as ruosiu taip, kad vietoj moliugo dedu cukinija ir dar panceta su rozmarinu pakepinu, tai is viso tokia vyriska sriuba:)

  2. Labas, Beata,

    Turiu klausima del recepto: ar žirnius virti tuose 2l vandens/sultinio, ir pries dedant moliuga+pora nereikia isimti saliero, lauro lapu?
    Ar reikia visu pirma isvirti vandenyje su lauro lapais+salieru zirnius, juos nukosti, ir tada tik sudeti isvirtus zirnius i sultini?

    Labai aciu is anksto uz patikslinima 🙂

  3. Bėgsiu į turgų šeštadienį ieškoti moliūgo ir virti šitą sriubą 🙂 Jau taip laukiau moliūgų sezono 🙂 Dar nuvogsiu porą gabaliukų moliūgo veido kaukei pasigaminti 😀 Ačiū už receptuką 🙂

  4. L.skani sriuba. Tik ipylus citrinos sulciu sriuba sutrauke. Beata,gal per daug ju ipyliau? Kiek galima pilti,kad nusutrauktu?

Rašyti komentarą