8241
Beatos virtuvė

Moliūgų sriuba su žirniais, porais ir parmezanu

(13)

Jauki, naminė, bet kitokia. Tikra rudeninė-žieminė sriuba, soti ir gardi.

Reikės:
  • 1 stiklinės skaldytų žirnių
  • 2 litrų vandens (arba daržovių, arba vištienos sultinio)
  • 2–3 saliero lapkočių
  • 2 lauro lapų
  • 2 kvapiųjų pipirų
  • 1 didelio ir ilgo poro
  • 40 g sviesto
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio (apie 1kg) kvapnaus moliūgo
  • Druskos, pipirų
  • Citrinų sulčių
  • 100–200 g smulkiai tarkuoto parmezano
  • 100 ml grietinėlės
  • Ryšelio petražolių

Verdame sriubą:

  1. Žirnius beriame į puodą, užpilame vandeniu, dedam  saliero lapkočius, porą kvapiųjų pipirų ir lauro lapų, ir verdam ilgai ir nuobodžiai, 45 minutes tikrai.
  2. Porą supjaustom ir lengvai pakepinam su sviestu ir aliejumi keptuvėje. Nesudeginame, leidžiam lėtai minkštėti.
  3. Moliūgą nulupame ir supjaustome nelabai dideliais kubeliais. Beriam į keptuvę ir lėtai pakepinam, patroškinam.
  4. Keptuvės turinį verčiame prie žirnių (bet jie jau turi būti paminkštėję) ir dar leidžiam viskam pavirti.
  5. Pabaigoje suberiame parmezaną, pilame grietinėlę, šlakelį citrinų sulčių, pasmulkintas petražoles, beriame pipirų ir pasūdome.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. Ula parašė:

    Oj, sita sriubyte turetu buti labaaaai skani. as ruosiu taip, kad vietoj moliugo dedu cukinija ir dar panceta su rozmarinu pakepinu, tai is viso tokia vyriska sriuba:)

  2. Smalsu parašė:

    Butternut squashas čia tiktu??

  3. Klausimas parašė:

    Labas, Beata,

    Turiu klausima del recepto: ar žirnius virti tuose 2l vandens/sultinio, ir pries dedant moliuga+pora nereikia isimti saliero, lauro lapu?
    Ar reikia visu pirma isvirti vandenyje su lauro lapais+salieru zirnius, juos nukosti, ir tada tik sudeti isvirtus zirnius i sultini?

    Labai aciu is anksto uz patikslinima 🙂

  4. Lina parašė:

    Niu sriubcė nereali!!!:) tik ka gaminau su saldytais zirniukais..super!!!

  5. kristina parašė:

    Bėgsiu į turgų šeštadienį ieškoti moliūgo ir virti šitą sriubą 🙂 Jau taip laukiau moliūgų sezono 🙂 Dar nuvogsiu porą gabaliukų moliūgo veido kaukei pasigaminti 😀 Ačiū už receptuką 🙂

  6. Jurgita parašė:

    Neesu moliugu ir zirniu gerbeja, bet SIURBA GAVOSI PASAKISKA!!!! Aciu Jums Beata!!!

  7. Giedre parašė:

    L.skani sriuba. Tik ipylus citrinos sulciu sriuba sutrauke. Beata,gal per daug ju ipyliau? Kiek galima pilti,kad nusutrauktu?

  8. Jurate parašė:

    Virsiu butinai, be mesos ir su parmezanu, daugiu tokiu receptu.Aciu!!!!

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.