Spausdinti

Moliūgų sriuba su manų kruopomis

0
komentarai
9
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

1 svogūno
1 vištienos krūtinėlės
2 morkų
500 g moliūgo (gali būti paprastas, gali būti kvapusis)
30 g sviesto
čiobrelio šakelės
4 šaukštų manų kruopų
1 litro sultinio arba vandens
50 ml grietinėlės sriubai pabalinti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Svogūną supjaustykite kaip įmanoma smulkiau.

2

Susmulkintą daržovę pakepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto ant nedidelės ugnelės. Kepkite, kol suminkštės.

3

Smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite morkas ir pakepinkite kartu su svogūnu.

4

Į keptuvę sudėkite gabaliukais supjaustytą vištienos krūtinėlę ir lengvai apkepkite mėsą kartu su morkomis ir svogūnu.

5

Keptuvės turinį sukrėskite į puodą, kuriame virsite sriubą. Suberkite nedideliais kvadratėliais supjaustytą moliūgą, užpilkite sultiniu, įdėkite čiobrelio. Sriubą virkite maždaug 15-20 minučių, kol moliūgas suminkštės.

6

Suberkite manų kruopas, jos išbrinkti ir išvirti turėtų per maždaug 5 minutes.

7

Kai sriuba sutirštės, įpilkite grietinėlės ir paragaukite, ar nieko netrūksta. Galiausiai dosniai pabarstykite smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveikia Beata, klausimas nesusijęs su receptu.. Ar galėtumėte pakonsultuoti kokia orkaite naudijiatės, ir ką rekomenduotumėte? Gal turite garinę orkaitę? Arba nuomonę apie jas? Ačiū !!!!

  2. Vakar viriau šią sriubytę ir šiandien dienai jos jau neliko. Labai patiko, skani, spalvinga, kaip sakė mano keturmetis, „sriubytėje šviečia saulytė, sriubytė šypsosi”. Šypsojomės ir mes. Ačiū už puikų recepta 🙂

Rašyti komentarą