8241
Beatos virtuvė

Moliūgų pyragėliai ala scones

(15)
Reikės:
  • 250 g miltų (kvietinių arba per pusę maišytų su rupiais)
  • 100 - 120 g sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 60 g tarkuoto parmezano tipo arba kito kieto ar fermentinio sūrio
  • ryšulėlio petražolių
  • 2 kiaušinių
  • pusės stiklinės kefyro
  • 150-200 g tarkuoto moliūgo
  • moliūgo sėklų pabarstymui
  • sūrio pabarstymui ant viršaus

 

  1. Nulupame pasirinktą gabalą moliūgo ir sutarkuojame jį stambia tarka.
  2. Beriame miltus į dubenį, pridedame kupiną šaukštelį kepimo miltelių, žiupsnelį druskos. Sumaišome.
  3. Į miltus dedame mažais gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą. Pirštų galiukais įtriname jį į miltus. Išmaišyta tešla panašės į rupių trupinių masę.
  4. Smulkiai sutarkuojame sūrį ir kartu su tarkuotu moliūgu beriame į dubenį.
  5. Kitame dubenėlyje lengvai paplakame kiaušinį, supilame pusę stiklinės kefyto ir dar kartą suplakame šakute ar šluotele. Plakinį supilame į tešlą dubenyje.
  6. Masę lengvai ir greitai pamaišome šaukštu ar peiliu, šiek tiek paspaudžiant, kad ingridientai lengvai sukibtų.
  7. Pabarstome miltais stalviršį, ant jo išverčiame paruoštą tešlą ir lengvai paplojame miltuotu delnu ir paspaudžiame pirštais, kad suformuotumėme 2-3 cm storio lakštą. Paviršių dar pabarstome miltais. Apvalia formele ar stikline išspaudžiame iš tešlos pyragėlius.
  8. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Rikiuojame ant popieriaus pyragėlius ir kiekvieno paviršių patepame kiaušinio plakiniu bei pabarstome tarkuotu sūriu ir kepintomis moliūgo sėklomis. Sėklas galima šiek tiek paspausti, kad jos geriau priliptų.
  9. Pašauname į 190 laipsnių orkaitę ir kepame apie 30 minučių.

 

Valgyti su sriuba, salotomis ar užtepus sviesto. Gamybos trukmė – 30 min.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Giedre parašė:

    Beata, čia paprastas apvalus moliūgas ar butternut squash?

  2. erika parašė:

    as dar siuos pyragelius pagardinau skiltele cesnako ir pakepinto su tarkuotomis morkomis 🙂 mmm…dedu daug daugiau moliugo ir siek tiek daugiau surio bei sviesto, tai tuomet jie traskus ir dar aromatingesni 🙂

  3. Ar gerai:) parašė:

    Beata kaip ir viska dariau pagal recepta, nebent per daug sutryniau sviesta miltuose. Tesla nesigavo kaip mase, tai as i savo silikonine pyragu forma viska supyliau ir gavosi ne sausainiukai o pyragas:) Ar gerai:) ???

  4. Rasa parašė:

    Miela Beata, o kaip padaryti tokius pyragelius saldzius? Iskelpiau siuos pyragelius ir dar is ragautoju sulaukiau komentaro, kad cukraus truksta :-/ jie aisku juokavo 😉 nors man jie nerealiai skanus tokie kokie yra, taciau noreciau ir saldzius pabandyti pagaminti. As taip suprantu, kad suris ir kefyras (salia kepimo milteliu aisku) padeda jiems iskilti, o kadangi suris surus, tai gal nelabai skanu butu dar cukraus pridejus…

  5. Giedre parašė:

    Kepsiu siandien duonele pagal recepta is naujosios knygos. Iskilo man klausimas – ar rauga laikant saldytuve (supyliau i stiklaini) reikia uzdengti?

  6. Raimonda parašė:

    Išbandžiau, taip viliojančiai atrodė, bet ir man tešla nesigavo 🙁
    skystoka ir kimbanti prie rankų, tai net nesuprantu kas ne taip

  7. Inga parašė:

    Sveiki,
    koks turėtų būti kremas (LT atitikmuo) saldžiųjų scones ? Vien tik grietinėlė, ar ją dar su kuo nors maišyti?

  8. Leita parašė:

    koks turėtų būti kremas (LT atitikmuo) saldžiųjų scones? Vien tik grietinėlė, ar ją dar su kuo nors maišyti? Ačiū

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.