Spausdinti

Valgyti su sriuba, salotomis ar užtepus sviesto.

Moliūgų pyragėliai ala scones

0
17
Porcijos
6 asm.
Gaminimo laikas
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

250 g miltų (kvietinių arba per pusę maišytų su rupiais)
100 - 120 g sviesto
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio kepimo miltelių
60 g tarkuoto parmezano tipo arba kito kieto ar fermentinio sūrio
ryšulėlio petražolių
2 kiaušinių
pusės stiklinės kefyro
150-200 g tarkuoto moliūgo
moliūgo sėklų pabarstymui
sūrio pabarstymui ant viršaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Nulupame pasirinktą gabalą moliūgo ir sutarkuojame jį stambia tarka.

2

Beriame miltus į dubenį, pridedame kupiną šaukštelį kepimo miltelių, žiupsnelį druskos. Sumaišome.

3

Į miltus dedame mažais gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą. Pirštų galiukais įtriname jį į miltus. Išmaišyta tešla panašės į rupių trupinių masę.

4

Smulkiai sutarkuojame sūrį ir kartu su tarkuotu moliūgu beriame į dubenį.

5

Kitame dubenėlyje lengvai paplakame kiaušinį, supilame pusę stiklinės kefyto ir dar kartą suplakame šakute ar šluotele. Plakinį supilame į tešlą dubenyje.

6

Masę lengvai ir greitai pamaišome šaukštu ar peiliu, šiek tiek paspaudžiant, kad ingridientai lengvai sukibtų.

7

Pabarstome miltais stalviršį, ant jo išverčiame paruoštą tešlą ir lengvai paplojame miltuotu delnu ir paspaudžiame pirštais, kad suformuotumėme 2-3 cm storio lakštą. Paviršių dar pabarstome miltais. Apvalia formele ar stikline išspaudžiame iš tešlos pyragėlius.

8

Skardą išklojame kepimo popieriumi. Rikiuojame ant popieriaus pyragėlius ir kiekvieno paviršių patepame kiaušinio plakiniu bei pabarstome tarkuotu sūriu ir kepintomis moliūgo sėklomis. Sėklas galima šiek tiek paspausti, kad jos geriau priliptų.

9

Pašauname į 190 laipsnių orkaitę ir kepame apie 30 minučių.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. as dar siuos pyragelius pagardinau skiltele cesnako ir pakepinto su tarkuotomis morkomis 🙂 mmm…dedu daug daugiau moliugo ir siek tiek daugiau surio bei sviesto, tai tuomet jie traskus ir dar aromatingesni 🙂

  2. Beata kaip ir viska dariau pagal recepta, nebent per daug sutryniau sviesta miltuose. Tesla nesigavo kaip mase, tai as i savo silikonine pyragu forma viska supyliau ir gavosi ne sausainiukai o pyragas:) Ar gerai:) ???

  3. Miela Beata, o kaip padaryti tokius pyragelius saldzius? Iskelpiau siuos pyragelius ir dar is ragautoju sulaukiau komentaro, kad cukraus truksta :-/ jie aisku juokavo 😉 nors man jie nerealiai skanus tokie kokie yra, taciau noreciau ir saldzius pabandyti pagaminti. As taip suprantu, kad suris ir kefyras (salia kepimo milteliu aisku) padeda jiems iskilti, o kadangi suris surus, tai gal nelabai skanu butu dar cukraus pridejus…

  4. Miela Beata, o kaip padaryti tokius pyragelius saldzius? Iskelpiau siuos pyragelius ir dar is ragautoju sulaukiau komentaro, kad cukraus truksta :-/ jie aisku juokavo 😉 nors man jie nerealiai skanus tokie kokie yra, taciau noreciau ir saldzius pabandyti pagaminti. As taip suprantu, kad suris ir kefyras (salia kepimo milteliu aisku) padeda jiems iskilti, o kadangi suris surus, tai gal nelabai skanu butu dar cukraus pridejus…

  5. Kepsiu siandien duonele pagal recepta is naujosios knygos. Iskilo man klausimas – ar rauga laikant saldytuve (supyliau i stiklaini) reikia uzdengti?

  6. Išbandžiau, taip viliojančiai atrodė, bet ir man tešla nesigavo 🙁
    skystoka ir kimbanti prie rankų, tai net nesuprantu kas ne taip

  7. Sveiki,
    koks turėtų būti kremas (LT atitikmuo) saldžiųjų scones ? Vien tik grietinėlė, ar ją dar su kuo nors maišyti?

  8. koks turėtų būti kremas (LT atitikmuo) saldžiųjų scones? Vien tik grietinėlė, ar ją dar su kuo nors maišyti? Ačiū

Rašyti komentarą