Spausdinti

Gražuolis rudens spalvų apkepas. Jį laisvai galite vadinti pyragu ar net tortu. Tik čia visai nėra kvietinių miltų, o formą ir tvirtumo suteikia migdolų miltai. Traški riešutinė morengų karūna yra vienas maloniausių ir saldžiausių šio apkepo netikėtumų. Valgykite į sveikatą – nuostabi daržovė, kalcio ir baltymų šaltinis varškė ir kaip aidas per visus sluoksnius nuskambantis riešutinis skonis.

Moliūgų ir varškės apkepas su morengų plutele

0
16
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val. 10 min.

Moliūgų masei:

400 g nuvalyto moliūgo
30 g minkšto sviesto
2 kiaušinių
40 g migdolų miltų
50 g cukraus
1 šaukštelio nutarkuotų apelsinų žievelių
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio cinamono

Varškės įdarui:

500 g varškės
1 kiaušinio ir 2 trynių
20 g migdolų miltų
40 g cukraus

Riešutiniam morengui:

2 kiaušinių baltymų
100 g cukraus
30 g smulkintų lazdynų riešutų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Moliūgą supjaustome nedideliais gabaliukais, sudedame į skardą ir kepame 15–20 minučių, kol suminkštės. Ataušiname ir sutriname maisto smulkintuvu. Minkštą sviestą išsukame su moliūgų tyre.

2

Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol masė pašviesės, o jos tūris padvigubės. Kiaušinių plakinį laipsniškai sumaišome su moliūgų mase.

3

 Galiausiai suberiame cinamoną, apelsinų žieveles, druską ir migdolų miltus. Atsargiai permaišome.

4

Pasiruošiame įdarą: varškę pertriname per sietelį, sumaišome su kiaušiniais ir tryniais, cukrumi ir migdolų miltais.

5

Apvalią atsegamą kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame į ją pusę moliūgų masės, ant jos paskleidžiame varškės įdarą ir užklojame likusiais moliūgais. Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 30 minučių.

6

Ruošiame morenginį sluoksnį: baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų, suberiame smulkintus riešutus ir išmaišome.

7

Ištraukiame apkepą iš orkaitės, sukrečiame ant viršaus morengo tešlą. Sumažiname kaitrą iki 160 °C ir dar kepame apie 20–25 minutes, kol viršutinis sluoksniais švelniai paruduos.

Ingredientai
Patarimas

Jei moliūgų gausiai užderėjo, galite pasidaryti moliūgų tyrės paruoštukų ir juos užšaldyti porcijomis.

 

Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Kepiau keleta kartu-super skonis,tik va abukart beze plutele isemus is orkaites sukrito.Gal yra koks triukas,kad taip neatsitiktu?Gal palikti orkaiteje atvesti ,ar atvirksciai tuoj pat isimti is orkaites?

  2. Ar pavyktų morengas, jei naudočiau cukraus pakaitalą? Pvz., fruktozę. Ar būtų traški plutelė ir minkštas vidus?

Rašyti komentarą