8241
Beatos virtuvė

Moliūgų ir varškės apkepas su morengų plutele

(16)
Reikės:
  • Moliūgų masei reikės:
  • 400 g nuvalyto moliūgo
  • 30 g minkšto sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 40 g migdolų miltų
  • 50 g cukraus
  • 1 šaukštelio nutarkuotų apelsinų žievelių
  • žiupsnelio druskos
  • 1 šaukštelio cinamono
  • Varškės įdarui:
  • 500 g varškės
  • 1 kiaušinio ir 2 trynių
  • 20 g migdolų miltų
  • 40 g cukraus
  • Riešutiniam morengui:
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 100 g cukraus
  • 30 g smulkintų lazdynų riešutų

Gražuolis rudens spalvų apkepas. Jį laisvai galite vadinti pyragu ar net tortu. Tik čia visai nėra kvietinių miltų, o formą ir tvirtumo suteikia migdolų miltai. Traški riešutinė morengų karūna yra vienas maloniausių ir saldžiausių šio apkepo netikėtumų. Valgykite į sveikatą – nuostabi daržovė, kalcio ir baltymų šaltinis varškė ir kaip aidas per visus sluoksnius nuskambantis riešutinis skonis.

Jei moliūgų gausiai užderėjo, galite pasidaryti moliūgų tyrės paruoštukų ir juos užšaldyti porcijomis.

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Moliūgą supjaustome nedideliais gabaliukais, sudedame į skardą ir kepame 15–20 minučių, kol suminkštės. Ataušiname ir sutriname maisto smulkintuvu. Minkštą sviestą išsukame su moliūgų tyre.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol masė pašviesės, o jos tūris padvigubės. Kiaušinių plakinį laipsniškai sumaišome su moliūgų mase. Galiausiai suberiame cinamoną, apelsinų žieveles, druską ir migdolų miltus. Atsargiai permaišome.

Pasiruošiame įdarą: varškę pertriname per sietelį, sumaišome su kiaušiniais ir tryniais, cukrumi ir migdolų miltais.

Apvalią atsegamą kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame į ją pusę moliūgų masės, ant jos paskleidžiame varškės įdarą ir užklojame likusiais moliūgais. Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 30 minučių.

Ruošiame morenginį sluoksnį: baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų, suberiame smulkintus riešutus ir išmaišome. Ištraukiame apkepą iš orkaitės, sukrečiame ant viršaus morengo tešlą. Sumažiname kaitrą iki 160 °C ir dar kepame apie 20–25 minutes, kol viršutinis sluoksniais švelniai paruduos.

BV_Autumn_5976

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4.20 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (16)
Komentarai
  1. Paula parašė:

    toks idomus ir unikalus receptas! 🙂

    http://enjoybypaula.com

  2. Asta parašė:

    Patarkit, kur įsigyti migdolų miltų.

  3. Živilė parašė:

    Ar galima migdolų miltus pakeisti įprastais? Arba naudoti kokius kitus riešutus?

  4. vaiva parašė:

    O gal yra koks variantas kuo pakeisti moliūgus? 🙂

  5. Ramune parašė:

    Kepiau keleta kartu-super skonis,tik va abukart beze plutele isemus is orkaites sukrito.Gal yra koks triukas,kad taip neatsitiktu?Gal palikti orkaiteje atvesti ,ar atvirksciai tuoj pat isimti is orkaites?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Ramune, kaip smagu, kad kepat ir patinka, Plutelė natūraliai susmenga šiek tiek, o kad mažiau susmegtų tai geriau palaikyti orkaitėje, kad tolygiau atvėstų, o ne staigiai.

  6. ilona parašė:

    koks formos dydis ?

  7. Viktorij parašė:

    O kiek gaunasi jau kepto moliugo mases? Kaip tik turiu, butu puiki proga sunaudoti 🙂

  8. Jūratė parašė:

    Ar pavyktų morengas, jei naudočiau cukraus pakaitalą? Pvz., fruktozę. Ar būtų traški plutelė ir minkštas vidus?

  9. Angele parašė:

    Beata, kokio tirstumo turi buti moliugine mase,man gavosi skysta, nesiryztu pilti i kepimo forma?

    • Beata Nicholson parašė:

      Angele, turėtų būti tiršta masė, nes tik sutrinti moliūgai ir sviestas, tai čia priklauso nuo moliūgo rūšies. Sutirštinti galite maltais riešutais, džiūvesėliais, rupiais miltais.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.