8241
Beatos virtuvė

Migdolinis aviečių keksas su „Obelių“ majonezu

(0)
Reikės:
  • 150 g 72 % riebumo „Obelių“ majonezo
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 100 ml kefyro arba natūralaus jogurto
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 žaliosios citrinos smulkiai tarkuotos žievelės
  • 100 g maltų migdolų
  • žiupsnelio druskos
  • 150 g šaldytų arba šviežių aviečių
  • Citrininiam glajui:
  • 30 ml žaliųjų citrinų sulčių
  • 100 g miltelinio cukraus

Kokios Velykos be tobulo kekso? Šis keksas yra drėgnas, purus, ne per riebus, ne per saldus. Žaliųjų citrinų rūgštelė čia puikiai dera su aviečių saldumu, malti migdolai kvietinių miltų kepiniui suteikia gelmės. Sviestą puikiausiai pavaduoja „Obelių“ majonezas – dėl didelio aliejaus kiekio majoneze keksas ilgai išlieka minkštas ir drėgnas.
Jei jau į tešlą maišysite majonezo, nemanykite, kad jis gali būti bet koks. Majonezą rinkitės kuo natūralesnį, riebesnį ir su kokybišku augaliniu aliejumi. Mes šį keksą kepėme su „Obelių“ 72 % riebumo majonezu. Jis ne tik be konservantų, tirštiklių ar rūgštingumą reguliuojančių medžiagų – jo sudėtyje yra net 71 proc. rapsų aliejaus. Rasite jo IKI ir RIMI.

1. Orkaitę įkaitiname iki 180 oC. Pailgą kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.

2. Viename dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus, išskyrus cukrų: miltus, kepimo miltelius, migdolų miltus ir žiupsnelį druskos. Atidedame.

3. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu kambario temperatūros kiaušinius plakame su „Obelių“ majonezu ir cukrumi, kol masė pabals ir taps puri. Tai truks apie 3–4 minutes. Į šį plakinį supilame kefyrą arba jogurtą ir įtarkuojame žaliosios citrinos žievelę. Trumpai paplakame, kol viskas susimaišys ir taps vientisa puria mase.

4. Per kelis kartus lengvai maišydami į kiaušinių ir majonezo masę suberiame sausus ingredientus. Pernelyg energingai nemaišome, reikia, kad keksas iškepęs būtų kuo puresnis. Paskutinis žingsnis – atsargiai į tešlą įmaišome neatšildytas šaldytas avietes, kad tolygiai pasiskirstytų, bet nenudažytų visos masės rožine spalva. Uogos turi išlaikyti formą ir skonį.

5. Kekso tešlą supilame į paruoštą kepimo formą ir kepame orkaitėje 50–55 minutes arba kol į kepinio vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištrauktas bus sausas, neapkibęs tešla.

6. Iškepusį keksą paliekame visiškai atvėsti. Pasigaminame citrininį glajų: maišome žaliųjų citrinų sultis ir miltelinį cukrų, kol neliks miltelinio cukraus gumulėlių. Ant kekso šaukštu užpilame glaisto, papuošiame uogomis, valgomosiomis gėlėmis arba saldainiais.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3.67 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.