Spausdinti

Mieliniai blynai…Putlūs, kvapnūs ir ypatingi, nes kepami retai. Atrodo, jiem reikia laiko, pasiruošimo ir nusiteikimo.Visai ne. Štai jums receptas. Mielinių blynų tešlą galite užmaišyti savaitgalio rytą arba iš vakaro ir kildinti šaldytuve. Tada jų iškepti bus paprasta ir Užgavėnių rytą. Gardūs karšti, skanūs ir šalti, todėl puikiai tiks įdėti mažiesiems į šventes darželiuose bei mokyklose. O šie dar ir pagardinti obuoliais bei prieskoniais. Ne blynų, o pyrago gardumo!

Mieliniai blynai su obuoliais

0
komentarai
28
Porcijos
4 asm.

Reikės:

500 ml šilto pieno
60 g šviežių mielių (ar 14 g sausų)
2 šaukštelių ir 4 šaukštų cukraus
4 kiaušinių
500 g speltos ar rupių kvietinių miltų
žiupsnio druskos
1 šaukštelio cinamono
1 šaukštelio muskato
2 šaukštų „Obelių“ rapsų aliejaus
3 saldžiarūgščių obuolių (nebūtinai)
miltinio cukraus pabarstymui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Užmaišome tešlą. Dubenyje mieles ištriname su dviem šaušteliais cukraus, supilame pieną ir gerai išmaišome. Uždengiame ir šiltai paliekame pakilti apie 20 minučių, kol masė suputos, ims burbuliuoti ir kilti. 

2

Kitame dubenyje išplakame cukrų su kiaušiniais. Įmaišome kiaušinių masę į mieles, įsijojame miltus, prieskonius, supilame aliejų. Viską gerai išplakame. Obuolius nulupame ir sutarkuojame, įmaišome obuolius į tešlą, pridengiame virtuviniu rankšluoščiu ir šiltai kildiname apie 45 minutes. Tešlą galite užmaišyti iš vakaro, tuomet obuolių į tešlą neberkite ir kildinkite tešlą pernakt šaldytuve. Tarkuotus obuolius į tešlą suberkite ir išmaišykite ryte.

3

Kepame blynus: į įkaitintą keptuvę pilame kelis šaukštus aliejaus. Svarbu riebalus pilti jau į įkaitintą keptuvę, kad blynai tikrai neprisviltų, gražiai apskrustų ir neprisigertų aliejaus. Dedame po nedidelį šaukštą tešlos ir kepame blynus ant vidutinės ugnies, kad jie spėtų pakilti ir tolygiai iškeptų, bet nesudegtų. Kepame kol gražiai pagelsta viena pusė, tada apverčiame ir pabaigiame kepti. Dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Iškepusius pabarstome miltiniu cukrumi ir valgome iškart.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. turbut blynus darant su sausomis mielemis eiga ir kildinimo laikas skiriasi??? Kiek bandziau sausos mieles kyla daug greiciau.

  2. Labai lengvai pagaminami ir labai skanus. Dariau su sausom mielem, tai 3x trumpiau laikiau ir gavos nuostabus blyneliai

  3. Taip noriu būtent šių blynų… O jei vietoj pieno naudočiau kefyrą, ar labai pasikeistų skonis? Sergu, iki parduotuvės nelabai per šaltį, o kefyro yra… 🙂

  4. Blynai gavosi nerealus. Tirpstantys burnoje, minkstuciai. Naudojau sausas mieles. Ju dejau visa pokeli(21g). Galvojau, kad nepagadinciau, bet turbut tik pagerinau. Labai labai rekomenduoju.
    Aciu Beata

  5. Na, man nelabai, o ir vaikai nelabai tevalge. Iskilo, ir labai iskilo. Gal visgi mieliu santykis per didelis, nes jos ganetinai jauciasi. Plius, daug kur kitur nurodoma, kad baltymus reikia deti atskirai nuo tryniu, o cia viskas i viena.

    Kitiems galiu duoti savo patarima. Siaip nei as pats, nei mano vaikai, nemegstame varskes. Bet jeigu varske su kiausiniais isplaki labai gerame mikseryje (turiu omeny, tikrai labai gera, ir ne rankini), tai toje maseje nelieka varskes anei trupinelio. Tada blynai buna daug minkstesni, net galima deti tris kiausinius, nei kiek nesukieteja, ir mieliu vos vos.

    Linkejimai!

  6. Daugiau jų niekad ne gaminsiu. Vienas vaikas suvalgė puse blino kitas tik atkango ir pasakė kad daugiau jų negaminciau ir sakė atiduoti Dziulei(šuniui) ir kas keisčiausia net šuo atkando ir ipjove. Superinis produktų išmetimas. Man ir neskanus

  7. Ačiū, nuostabūs blynai!
    Tiesa, neturėjau muskato, tai įdėjau daugiau cinamono. Dėjau pusę paprastų baltų miltų, puse ruginių. Labai skanu!

  8. Labai labai skanus blynai! Tik kiekis cia gausis milziniskas, daznai darau padalinusi viska is 4,ir pakanka pavalgyti

  9. Deja neskanūs!

    Gaminau du kartus blynus pagal šį receptą. Trečio karto tikrai nebus. Visai šeimai ir man labai nepatiko. Gali būti, kad recepte klaida..? – ne 60g o 16g mielių.

  10. Sveiki, kepu ir aš šiuos blynukus, tačiau “teisėjai” iškart pastebėjo, kad jie per ploni ir jaučiasi mielių skonis… dėjau sausas mieles. Tešla tokia tikrai skysto ką gavosi, man gal net saldumo trūksta. Gal galite patarti, kas ne taip, jei per ploni ir mielės jaučiasi?

  11. Vakar kepiau seimynai, kaip tik uzgavenes, pasaka, pirmas kartas, ir toks vykes!
    Aisku, mum trim labai per daug, tad sukepiau puse teslos, kita puse palikau saltai per nakti, ir likusia sukepiau siandien, bet skonis nebe tas, kartus ir labai jauciasi mieles galbut jos kazkaip auga, todel nebesigavo? Naudojau sausas. Bet pirmieji buvo pasakiski ♥️

  12. Blynai SUPER!!! Skanūs, purūs!!! Tik dariau be prieskonių, paprastus. Nu žinokit visiems kaimynų vaikams ausys raitėsi!!!100 balų!!! Labai rekomenduoju. Net neabejokite 😉

  13. Kepiau be obuolių. Pasigailėjau įdėjusi cinamono. Kepant ant vidutinės ugnies per 3 min. spalva kaip degėsio. 5 asmenų šeimai kiekis per didelis. Gerai iškilo. Naudojau sausas mieles. Visi valgė, bet kitą kartą nekartosiu. Esu valgius skanesnių mielinių blynų. Patiko rekomendacija į keptuvę pilti tik 2 šaukštus aliejaus.

Rašyti komentarą