8241
Beatos virtuvė

Mieliniai blynai (arba Mielinis pyragas…)

(89)
Reikės:
  • 1 skardinės sutirštinto saldinto kondensuoto pieno (380–400 g)
  • 2 kondensuoto pieno skardinių vandens (kai išpilsite pieną, į skardinę pripilkite vandens – taip ir indelį išplausite, ir labai greitai reikiamą vandens kiekį pamatuosite)
  • 40 g šviežių mielių
  • 0.5 šaukštelio druskos
  • 500 g kvietinių miltų (galite įmaišyti dalį ruginių arba per pusę su speltos, arba truputį dar ir miežinių įberti)
  • 80 g sviesto
  • 4 kiaušinių

Gaminame:

  1. Mieles dėkite į dubenėlį, įpilkite šaukštą vandens ir šaukštą kondensuoto pieno, išmaišykite. Įpilkite dar šiek tiek vandens, kad masė būtų kaip tyrelė.
  2. Tyrelę verskite į didesnį dubenį, pilkite visą kondensuotą pieną ir vieną indelį vandens, tada suberkite miltus, druską ir išmaišykite, kad būtų be gumulų. Išeis tiršta tešla.
  3. Įpilkite dar vieną indelį vandens. Tešla taps skystesnė.
  4. Leiskite mielėms pradėti veikti. Kai tešla pakils (užtruks valandą su trupučiu, o gal trumpiau, bet statykite šilčiau, ir svarbiausia, nedėkite jokių dangčių; žiūrėkite, kad dubuo būtų erdvus, nes tešla gali išlipti ir išeiti pasivaikščioti, tai nemanau, kad labai smagu bus ją gramdyti nuo spintelių…), kiaušinius išplakite, sviestą ištirpdykite ir viską įmaišykite į pasipūtusią tešlą.
  5. Kepkite karštoje keptuvėje. Svarbu, kad ji būtų karšta, ir neperspauskite su aliejumi – šiek tiek jo įpilkite ir tada perbraukite popieriniu rankšluosčiu, kad pasiskirstytų tolygiai ir aliejaus beveik nesimatytų.

Tešlos tiek, kad blynų tikrai visam kaimui užteks.

P. S. Jei atsibos stovėti ir vartyti blynus (bet čia yra pusė Užgavėnių smagumo), tai galite iškepti mielinį pyragą – į tešlą įmaišykite truputį daugiau miltų, bet tik šiek tiek, ji vis tiek neturi būti minkoma, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, verskite tešlą, viršų gausiai pabarstykite cukrumi ir cinamonu, ir uždėkite keletą gabaliukų sviesto ir šaukite į orkaitę, kepkite apie 45 min., kol pakils ir iškeps. Puikus pyragas. Taigi, ir blynai, ir pyragas vienu ypu.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (25 balsai, vidurkis: 4,12 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (89)
Komentarai
  1. guste parašė:

    Beata, kaip sasigaminti makaronus su suriu?

  2. Giedrė parašė:

    Ačiū, Beata, kaip tik tokio recepto ir ieškojau – kad užtektų visam kaimui, sekmadienį planuojame savo bendruomenės Užgavėnes. Belieka tikėtis, kad tie blyneliai bus tokie skanūs, jog kaimas ir suvalgys, ir jokiems kaimo šunims neliks… na, nebent keli pasivaišinimui 🙂 Pasidalinsiu, kaip viskas pavyko 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      lauksiu Giedre, pasakojimo kaip ten pavyko su visu kaimu ir blynais….

      • Giedrė parašė:

        Na va, mes jau po Užgavėnių smagybių 🙂 Kas valgė – tas gyrė, o ir sergantys namiškiai iš pyragui likusios tešlos sukepė blynus, kol mes užgavėnavojom, grįžusi neradau, vadinasi, tikrai viksas puikiai pavyko. Tešlos tikrai daug – pirmuosius blynus bekepant su nerimu žiūrėjau į dubenį, nes kol viena keptuvė kepa, tol tešlos vėl tiek pat priauga – kaip iš kokio stebuklingo kubilėlio 🙂
        Beje, katinams (ne šunims) irgi teko, bet tik iš mielaširdystės 🙂
        Ačiū!

    • ingrids parašė:

      Nelabai kaip gavosi…

  3. Julija parašė:

    Viskas, kepsiu. 🙂

  4. Loreta parašė:

    Skamba skaniai, su kondensuotu pienu dar nebandziau, butinai kepsiu tokius antradieni 🙂
    O jei sviezias mieles keisti sausom, ir kiek tada ju reiketu ?

  5. Zivile parašė:

    Ačiū už nuostabų receptą, tikrai tikiu kad blynai bus geri, kaip tik ieškojau kitokio recepto ir štai, būtinai išmėginsim!!!

  6. Grazina parašė:

    sakykite prasau Beata , o ar galiu deti sausu mieliu? jei taip tai koki mazdaug kieki? aciu labai uz atsakyma

  7. Gintare parašė:

    Beata, manau, kad guste teiravosi, kaip pasigaminti mac-cheese! Arba pajuokavo… Vienas is dvieju 😉

  8. kristina parašė:

    esu absoliuciai „susipykusi „“su mielem 🙂 sviesios mieles tai ne milteliai? jos tokiose pokeliuose pasiduoda kaip sviestas? durni klausimai, bet keleta kartu gaminau kazka su mielem, nesigavo, supykau ir pamirsau. bet juk reikia susidraugauti 🙂

  9. Agne parašė:

    As ir labai dekoju! 🙂 Patys skaniausi blynai 🙂
    Ir nesu dar apie toki pyraga girdejus, butinai pabandysiu. Sakykit, o kokia orkaites temperatura turi buti? Aciu 🙂

  10. Jūratė parašė:

    180 C orkaitė, jei pyragas? Iš pusės normos 45 min. kepa ar iš visos?

  11. Viktorija parašė:

    Ar nebūtų galima pakeisti šviežias mieles į sausas? Jei taip kokiu santykiu? Iš anksto ačiū už atsakymą.

  12. Vaidutė parašė:

    Nuostabiai skaniausių blynų, kaip šie, gyvenime nesu ragavus 😉
    Ačiū!!!!
    Tiesa, darėme iš pusės normos, pavalgėme dviese ir dar keli liko, aišku, neilgai 🙂
    Linkėjimai recepto autorei 😉

  13. Ramunė parašė:

    Sveika Beata,tik ką užmaišiau tešlą blynams,pagal Jūsų receptą,laukiu kada pakils.Ryt vaikų darželyje bus švenčiamos užgavienės,nunešiu šių blynų(jei tik vaikai šiandien nesuvalgys).Dar pabandysiu lietinius iškepti taip pat pagal Jūsų siūlomą receptą.Ačiū Beata,kad dalinatės receptais.Beje iš naujausios kepinių knygos kiekvieną šeštadienį kepu vis kitą pyragą,savaitgaliai pas mus su Beatos pyragais:)

  14. Justina parašė:

    O jeigu naudoti sausas mieles, proceso eiga tokia pati kaip aprašyta? Gal sausas mieles paprasčiausiai sumaišyti su miltais?

    • Beata Nicholson parašė:

      sumaišykite su miltais, arba ištirpdykite vandenyje, kad ištriptų ir pradėtu burbuliuoti (bet nedideliam kiekyje) bet su miltais paprasta ir aišku, bet čia tik jei ne granuoliuotos

  15. Monika parašė:

    Pirmą kartą vyks bandymas su mieliemis :)) Tikiuosi pavyks, nes Beatos receptukai mūsų šeimos dar nenuvylė. Beata, Tu mūsų virtuvės mūza 🙂

  16. Minata parašė:

    Sveika, Beata,
    Ryt jau reikia kepti blynus, o mieliu mieste nei su ziburiu nerandu 🙁 Radau namie pakeli sausu mieliu 🙂 kazi ar jos tiks??? Jei taip, tai kiek ju reikia deti? Ant pakucio parasyta, kad jos skirtos 500 g. miltu 🙂 tai visa pakuti tada???

  17. Karolis parašė:

    Ar yra kokiu nors pasiūlymu, kaip 500g miltu pasimatuoti 🙂 pustrečios rusų laikų (200ml) stiklinės miltų buvo per mažai, gavosi skystoka tesla ir blynai plonoki….. 🙂

  18. Julija parašė:

    Iškepiau. Tai ne blynai, mielieji, tai kažkoks žodžiais nusakomas stebuklas. Kepiau prieš vyrui grįžtant, o kai jis įsiveržė į namus šaukdamas:“Kas čia taip skaniai visoje laiptinėje kvepia?!“, supratau, kad blynukai pavyko.

  19. Sandra parašė:

    Puikiai skamba receptas, tikiuosi, toks ir pats patiekalas bus 🙂 Sakykit, o kelios porcijos is tokios mases produktu iseina?

  20. Asta parašė:

    Galiu drąsiai prisipažinti: mieliniai blynai yra mano prakeiksmas. Niekada neišeina tokie, kokie turėtų būti: minkštučiai, storuliukai tokie, pasipūtę. Šįryt, sakau, sublizgėsiu kaip nepakartojama virtuvės fėja, buvau tikra, kad jau šį kartą nepavykti negali :). Tai va. Tešla man išėjo skystoka (aš miltus matavau šaukštais: jei vienas valgomasis šaukštas yra 25 g (turiu tokią lentelę receptų knygoj nuo senų laikų), vadinasi, reikia dėti 20 šaukštų), net ir pakilusi buvo tokia poskystė, korėta, ir pirmos dvi keptuvės privertė mane kone verkti iš apmaudo. Nusprendžiau taip lengvai nepasiduoti (juk kitoms pavyko nuostabiausi blynai!) ir pribėriau miltų beveik antra tiek :). Tešlą vos galėjau pasemti šaukštu, bet tada jau blynai buvo kaip tie, iš svajonių :). Gal pavyko, sakau, to prakeiksmo pagaliau nusikratyti? 🙂

  21. Rita parašė:

    Sveika, Beata, siandien planuoju kepti pagal Jusu receptuka blynus. Esu nusipirkusi sausas mieles. Sakyk prasau, o niekas nesikeicia pagal Jusu receptuka pakeitus tik mieles is slapiu i sausas. Viska taip pat reikia maisyti, ar ne? O kondencuoto pieno nereikia pašildyti?Aciu.

  22. Aušra parašė:

    Beatut, noriu taves paklausti, o ar saltame vandenyje ismaisyti mieles sausas? O gal galima vandeni pakeisti pienu, gal siltu?

  23. Agnė parašė:

    O aš irgi susigundžiau šiais blynais, ejau į parduotuvę net visko pirkti, bet pamiršau kondensuotą pieną 🙁 tai bandau daryt su paprastu pienu ir cukrumi… tikiuosi irgi bus skanu.

    • Agnė parašė:

      Gavosi labai nedaug iskile.. buvo labai graziai iskilusi tesla, o kai imaisiau kiausinius su sviestu, ji pabliusko. Gal cia del to? Kaip padaryti, kad tikrai iskiltu?

  24. RAMINTA parašė:

    aciu Beata gavosi puikiai,tik as padaryta tesla padalinau mazdaug per puse is vienos kepiau blynus is kitos pyraga abu gavosi puikiai 😉 pyraga supjausciau ir ant gabaleliu uzdejau melyniu uogienes gavosi vos ne skaniau nei blynai niammm

  25. Ula parašė:

    Labai skanus blynai, tik man skystoki gavosi, gal musu ne-lietuviškas kondensuotas pienas skystesnis. Bet skonis puikus! https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10200455178125716&set=a.1615244544724.2090014.1344650433&type=1&theater

  26. Eglė parašė:

    Susigundziau ir as siais blynais, nes megstu Beatos receptus. Tesla gavosi skystoka, bet bandziau kepti, jie buvo labai minksti, sunkoka net appversti blyna keptuveje. Tad paklausiau savo nuojautos ir idejau dar gerokai miltu. Kai tesla vos krito nuo sauksto blynai gavosi purus, stori ir labai labai gardus. Aciu Beata!

  27. Auga parašė:

    Tešla gal ir išgąsdino,kad labai skysta, tačiau jai pakilus ji tapo korėta ir tas skystumas dingo. Blynai super, stori ir minkštučiai, o be to jų iškepiau laaaabai daug, užteko 5 asmenų šeimynėlei ir dar šiandien vaikai šaltus kapoja apsilaižydami 🙂

  28. Vilma parašė:

    Man tokia skysta tešla gavosi, vos ne kaip lietinių ir nesuprantu kodėl. Kadangi mielinių blynų kepti nemoku, tai visiškai laikiausi recepto kad viskas gautųsi ir eilinį kartą teko pripažint, kad blynai ne mano arkliukas 😀 Nors šiaip aplamai skonis tikrai geras.
    Paskui kilo mintis, gal tą pieną reikėjo išvirt, ar rududu pirkt, tas tai kietas, nes elementarus kondensuotas gi visiškai skystas.

  29. Rita parašė:

    Pasakiškai skanūs blynai!! vis ieškojau tokių neriebių ir purių blynelių, jie tiesiog pasakiški, tirpsta burnoje lyg debesėliai 😉 niam niam 🙂

  30. Ieva parašė:

    tikrai labai skanūs, pirmą kartą kepiau per Užgavėnes, ir jau daug kartų kartojau vaikams pageidaujant 🙂

  31. Bitkresle parašė:

    Kepiau! Geriausi blynai mano istorijoje! Aciu! Tiesa, biski ‘pachalturinau’, nes dariau is 1/4, tai pripyliau truputi per daug vandens, tada reikejo prideti miltu… tai saldumas isejo gal kiek sumazejes, bet vis tiek super!

  32. katia parašė:

    super,katik baigiau kepti seip nesu blynu megeja, bet sitie skaniausi kokiu esu kepusi 🙂 mano namiskiai labai megsta mielynius blynus tik ju tinkamai nemokejau kept o dabar visada kepsiu tik siuo receptu aciu

  33. Airida parašė:

    sveika Beata,
    labai megstu mielinis blynus su karameles uzpilu,gal zinai koki karamelini padaziuka,kaip pasigamint?
    aciu 😉

  34. Jolanta parašė:

    Laba diena. Norėčiau paklausti, ar šių blynų tešlą būtų galima užsimaišyti ir kepti ryte? Ar tešla gali pastovėti?

  35. justas parašė:

    mielinniai blynai labai neskanus suvalgiau bloga pasidare

  36. Gailė parašė:

    Šiandien kepėme – patiko! Tokie purūs, kaip debesėlis… 🙂 Dariau su sausomis mielėmis, kilo ilgai. Bet kai jau pradėjo kilti, tai kilo, ir kilo, ir kilo…
    Saldomi, bet ne per saldūs. Skanu 🙂

  37. Ineta parašė:

    laba diena, norėjau paklausti, ar galima tešlą užsimaišyti iš vakaro? Ryte niekas nenorės laukti kol išrūgs tešla, o keltis anksti tikrai nepavyks.

  38. Laura parašė:

    Kepiau ir aš vakar šituos blynukus. Gavosi puikiai. Tokie minkši ir purūs ir svarbiausiai neriebūs 🙂 Ačiū

  39. Laura parašė:

    Patys skaniausi blynai!

  40. Ada parašė:

    toki fiasko patyriau su siais blynais siandien, kad baisu…kaltinu sausas mieles! nieko neiskilo, tad iki tu puriu, nuostabiu, isgirtu blynu, oj kaip toli buvo…bent jau skonis buvo geras ir vaikai nezinojo, kokie jie turejo buti 🙂 bet nors nebuciau prisikvietus pilnos trobos blynu valgytoju…

  41. Jurgita parašė:

    Blynai pasakiško skonio. Ankščiau kepdavau mielinius blynus iš tirštesnės tešlos. Tai šitie pasirodė prieš pradedant kepti niekam tikę, nes sunkiai vartėsi. Bet paragavus supratau, kad skanesnių nevalgiau, labai minkšti ir purūs. Pavalgė 6 žmonės ir visi prašė recepto. 🙂

  42. gileta parašė:

    Blynai labai patiko…. svarbiausia (bent jau man) kad nera riebus…. blynukai gavosi purus, minksti, stori…. Aciu uz recepta!!! ; )

  43. Monika parašė:

    Beata, gal turite kokių įdėjų padažiukui prie šių blynelių? Tokį, kurį galėčiau pasidaryti „iš vakaro“ ir paskui kitos dienos pietums skaniai valgyti 🙂 (turiu pievagrybių, sūrio)

    • Beata Nicholson parašė:

      hmmm net nežinau, pamėginkite pasidaryti panašiai kaip bešamelį tai yra pakepinti pvz porus, tada grybus, tada dėti šaukštą miltų, tada pilti arba sultinį tegu sutirštėja ir užbalinti grietine, arba grietinėle dar ir sūrio ir petražolių

  44. asta parašė:

    Kas dar abejoja- neabejokite! Patys skaniausi mieliniai blynai. Vakar ilgai svarscius nusprendziau surizikuoti- puikus blynai- neriebus (kas dazniausiai atbaido nuo ju kepimo). Kepiau 4 asm seimynai is puses normos- optimalus kielis 🙂

  45. ernesta parašė:

    Sveiki, as dejau daugiau miltu, nes per skysta buvo. Gal +300 ar +400 g net. Nezinau net kaip kitom su Norma gaunasi 🙁

  46. […] I found this recipe few years ago and to this day it is the only pancake recipe I use, because they are just so so good, fluffy and soft, it’s like eating a piece of cloud! You can find original recipe here […]

  47. Lins parašė:

    Tobulo skonio;) visus blynus iskepiau su vienu saukstu aliejaus.

  48. Radvile parašė:

    Miela, Beata. Blynai tikrai skanus, bet man jie gavosi labai ploni, naudojau sausas mieles, įpylus kiaušinių plakinį ir sviestą tešla susileisdavo, kodėl? Palaukiau kol vėl iškils, pasiruošiau kepti, įdėjau šaukštą į tešlą ji vėl susmego. Ja patartumėt?

  49. Radvile parašė:

    Miela, Beata. Blynai tikrai skanus, bet man jie gavosi labai ploni, naudojau sausas mieles, įpylus kiaušinių plakinį ir sviestą tešla susileisdavo, kodėl? Palaukiau kol vėl iškils, pasiruošiau kepti, įdėjau šaukštą į tešlą ji vėl susmego. Ką patartumėt?

    • Beata Nicholson parašė:

      Tada reikėtų leisti tešlai sudėjus kiaušinius pakilti….Tiesiog pridengti ir leisti pastovėti suveikti mielėms, taip pat gali būti problema,neveiksnių mielių

  50. liepa parašė:

    ar bus skanu valgyt ryte jei iskepsiu is vakaro?:)

  51. Neringa parašė:

    Labai ačiū už receptą. Kepu ir valgau:) bijau, kad vaikai į mokyklą ne blynus, o kotletus neš:)

  52. Indre parašė:

    O sviestas kada ir kokiame pavydale dedasi?

  53. Indre parašė:

    Sorry,ne kiekvienas žabalas mato….

  54. Indre parašė:

    Jau stovi daugiau nei pusė valandos bet jokio pakeitimo nematyti,nei kila nei burbuliuoja…o kokį jūs vandenį pilate, nes šiaip mieline tešlą lyg su šiltu pienu maišosi o aš vandenį paprasta,šalta piliau,gal tame ir bedbeda:( taip norejau mieliniu blynų ir apsidžiaugiau radus jūsų receptą, bet…

  55. Laura parašė:

    Nuostabus blynai. Aciu uz recepta.

  56. Raimonda parašė:

    Labai skanūs blynai. Pirmą kartą kepiau ir viskas puikiai pavyko. Visiems patiko. Ačiū

  57. Justė parašė:

    Beata, o jeigu kvietinius miltus pakeisčiau į avižinius 100%? Blynai pavyktų? 🙂

  58. Valda parašė:

    Receptas elementarus, paprastas, skonis tobulas!!!!!!!!!!!

  59. Laura parašė:

    Labai skaniai suvalgėm keksiukus ir pyragėlį iš šios blynų tešlos. Ačiū 🙂

  60. Albinas parašė:

    Kepiau!!! Gavosi ne kokie, skonis pusėtinas, vaizdelis ne koks, nesu virtuvės naujokas, ruošdamas šiuos blynus, dirbau su svarstyklėmis, padaryta tešlą suvaikščiojo, bet kepant visiškai nepakilo, kaip būdingą mieliniams blynas.

  61. Ieva parašė:

    Nekyla mieles

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.