Spausdinti

Jei atsibos stovėti ir vartyti blynus (bet čia yra pusė Užgavėnių smagumo), tai galite iškepti mielinį pyragą – į tešlą įmaišykite truputį daugiau miltų, bet tik šiek tiek, ji vis tiek neturi būti minkoma, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, verskite tešlą, viršų gausiai pabarstykite cukrumi ir cinamonu, ir uždėkite keletą gabaliukų sviesto ir šaukite į orkaitę, kepkite apie 45 min., kol pakils ir iškeps. Puikus pyragas. Taigi, ir blynai, ir pyragas vienu ypu.

 

Mieliniai blynai (arba Mielinis pyragas…)

0
komentarai
89
Porcijos
8 asm.

Reikės:

1 skardinės sutirštinto saldinto kondensuoto pieno (380–400 g)
2 kondensuoto pieno skardinių vandens (kai išpilsite pieną, į skardinę pripilkite vandens – taip ir indelį išplausite, ir labai greitai reikiamą vandens kiekį pamatuosite)
40 g šviežių mielių
0.5 šaukštelio druskos
500 g kvietinių miltų (galite įmaišyti dalį ruginių arba per pusę su speltos, arba truputį dar ir miežinių įberti)
80 g sviesto
4 kiaušinių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Mieles dėkite į dubenėlį, įpilkite šaukštą vandens ir šaukštą kondensuoto pieno, išmaišykite. Įpilkite dar šiek tiek vandens, kad masė būtų kaip tyrelė.

2

Tyrelę verskite į didesnį dubenį, pilkite visą kondensuotą pieną ir vieną indelį vandens, tada suberkite miltus, druską ir išmaišykite, kad būtų be gumulų. Išeis tiršta tešla.

3

Įpilkite dar vieną indelį vandens. Tešla taps skystesnė.

4

Leiskite mielėms pradėti veikti. Kai tešla pakils (užtruks valandą su trupučiu, o gal trumpiau, bet statykite šilčiau, ir svarbiausia, nedėkite jokių dangčių; žiūrėkite, kad dubuo būtų erdvus, nes tešla gali išlipti ir išeiti pasivaikščioti, tai nemanau, kad labai smagu bus ją gramdyti nuo spintelių…), kiaušinius išplakite, sviestą ištirpdykite ir viską įmaišykite į pasipūtusią tešlą.

5

Kepkite karštoje keptuvėje. Svarbu, kad ji būtų karšta, ir neperspauskite su aliejumi – šiek tiek jo įpilkite ir tada perbraukite popieriniu rankšluosčiu, kad pasiskirstytų tolygiai ir aliejaus beveik nesimatytų.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Ačiū, Beata, kaip tik tokio recepto ir ieškojau – kad užtektų visam kaimui, sekmadienį planuojame savo bendruomenės Užgavėnes. Belieka tikėtis, kad tie blyneliai bus tokie skanūs, jog kaimas ir suvalgys, ir jokiems kaimo šunims neliks… na, nebent keli pasivaišinimui 🙂 Pasidalinsiu, kaip viskas pavyko 🙂

  2. Skamba skaniai, su kondensuotu pienu dar nebandziau, butinai kepsiu tokius antradieni 🙂
    O jei sviezias mieles keisti sausom, ir kiek tada ju reiketu ?

  3. Ačiū už nuostabų receptą, tikrai tikiu kad blynai bus geri, kaip tik ieškojau kitokio recepto ir štai, būtinai išmėginsim!!!

  4. sakykite prasau Beata , o ar galiu deti sausu mieliu? jei taip tai koki mazdaug kieki? aciu labai uz atsakyma

  5. Beata, manau, kad guste teiravosi, kaip pasigaminti mac-cheese! Arba pajuokavo… Vienas is dvieju 😉

  6. esu absoliuciai „susipykusi „”su mielem 🙂 sviesios mieles tai ne milteliai? jos tokiose pokeliuose pasiduoda kaip sviestas? durni klausimai, bet keleta kartu gaminau kazka su mielem, nesigavo, supykau ir pamirsau. bet juk reikia susidraugauti 🙂

  7. As ir labai dekoju! 🙂 Patys skaniausi blynai 🙂
    Ir nesu dar apie toki pyraga girdejus, butinai pabandysiu. Sakykit, o kokia orkaites temperatura turi buti? Aciu 🙂

  8. Ar nebūtų galima pakeisti šviežias mieles į sausas? Jei taip kokiu santykiu? Iš anksto ačiū už atsakymą.

  9. Nuostabiai skaniausių blynų, kaip šie, gyvenime nesu ragavus 😉
    Ačiū!!!!
    Tiesa, darėme iš pusės normos, pavalgėme dviese ir dar keli liko, aišku, neilgai 🙂
    Linkėjimai recepto autorei 😉

  10. Sveika Beata,tik ką užmaišiau tešlą blynams,pagal Jūsų receptą,laukiu kada pakils.Ryt vaikų darželyje bus švenčiamos užgavienės,nunešiu šių blynų(jei tik vaikai šiandien nesuvalgys).Dar pabandysiu lietinius iškepti taip pat pagal Jūsų siūlomą receptą.Ačiū Beata,kad dalinatės receptais.Beje iš naujausios kepinių knygos kiekvieną šeštadienį kepu vis kitą pyragą,savaitgaliai pas mus su Beatos pyragais:)

  11. O jeigu naudoti sausas mieles, proceso eiga tokia pati kaip aprašyta? Gal sausas mieles paprasčiausiai sumaišyti su miltais?

  12. Pirmą kartą vyks bandymas su mieliemis :)) Tikiuosi pavyks, nes Beatos receptukai mūsų šeimos dar nenuvylė. Beata, Tu mūsų virtuvės mūza 🙂

  13. Sveika, Beata,
    Ryt jau reikia kepti blynus, o mieliu mieste nei su ziburiu nerandu 🙁 Radau namie pakeli sausu mieliu 🙂 kazi ar jos tiks??? Jei taip, tai kiek ju reikia deti? Ant pakucio parasyta, kad jos skirtos 500 g. miltu 🙂 tai visa pakuti tada???

  14. Ar yra kokiu nors pasiūlymu, kaip 500g miltu pasimatuoti 🙂 pustrečios rusų laikų (200ml) stiklinės miltų buvo per mažai, gavosi skystoka tesla ir blynai plonoki….. 🙂

  15. Iškepiau. Tai ne blynai, mielieji, tai kažkoks žodžiais nusakomas stebuklas. Kepiau prieš vyrui grįžtant, o kai jis įsiveržė į namus šaukdamas:”Kas čia taip skaniai visoje laiptinėje kvepia?!”, supratau, kad blynukai pavyko.

  16. Puikiai skamba receptas, tikiuosi, toks ir pats patiekalas bus 🙂 Sakykit, o kelios porcijos is tokios mases produktu iseina?

  17. Galiu drąsiai prisipažinti: mieliniai blynai yra mano prakeiksmas. Niekada neišeina tokie, kokie turėtų būti: minkštučiai, storuliukai tokie, pasipūtę. Šįryt, sakau, sublizgėsiu kaip nepakartojama virtuvės fėja, buvau tikra, kad jau šį kartą nepavykti negali :). Tai va. Tešla man išėjo skystoka (aš miltus matavau šaukštais: jei vienas valgomasis šaukštas yra 25 g (turiu tokią lentelę receptų knygoj nuo senų laikų), vadinasi, reikia dėti 20 šaukštų), net ir pakilusi buvo tokia poskystė, korėta, ir pirmos dvi keptuvės privertė mane kone verkti iš apmaudo. Nusprendžiau taip lengvai nepasiduoti (juk kitoms pavyko nuostabiausi blynai!) ir pribėriau miltų beveik antra tiek :). Tešlą vos galėjau pasemti šaukštu, bet tada jau blynai buvo kaip tie, iš svajonių :). Gal pavyko, sakau, to prakeiksmo pagaliau nusikratyti? 🙂

  18. Sveika, Beata, siandien planuoju kepti pagal Jusu receptuka blynus. Esu nusipirkusi sausas mieles. Sakyk prasau, o niekas nesikeicia pagal Jusu receptuka pakeitus tik mieles is slapiu i sausas. Viska taip pat reikia maisyti, ar ne? O kondencuoto pieno nereikia pašildyti?Aciu.

  19. Beatut, noriu taves paklausti, o ar saltame vandenyje ismaisyti mieles sausas? O gal galima vandeni pakeisti pienu, gal siltu?

  20. O aš irgi susigundžiau šiais blynais, ejau į parduotuvę net visko pirkti, bet pamiršau kondensuotą pieną 🙁 tai bandau daryt su paprastu pienu ir cukrumi… tikiuosi irgi bus skanu.

  21. aciu Beata gavosi puikiai,tik as padaryta tesla padalinau mazdaug per puse is vienos kepiau blynus is kitos pyraga abu gavosi puikiai 😉 pyraga supjausciau ir ant gabaleliu uzdejau melyniu uogienes gavosi vos ne skaniau nei blynai niammm

  22. Susigundziau ir as siais blynais, nes megstu Beatos receptus. Tesla gavosi skystoka, bet bandziau kepti, jie buvo labai minksti, sunkoka net appversti blyna keptuveje. Tad paklausiau savo nuojautos ir idejau dar gerokai miltu. Kai tesla vos krito nuo sauksto blynai gavosi purus, stori ir labai labai gardus. Aciu Beata!

  23. Tešla gal ir išgąsdino,kad labai skysta, tačiau jai pakilus ji tapo korėta ir tas skystumas dingo. Blynai super, stori ir minkštučiai, o be to jų iškepiau laaaabai daug, užteko 5 asmenų šeimynėlei ir dar šiandien vaikai šaltus kapoja apsilaižydami 🙂

  24. Man tokia skysta tešla gavosi, vos ne kaip lietinių ir nesuprantu kodėl. Kadangi mielinių blynų kepti nemoku, tai visiškai laikiausi recepto kad viskas gautųsi ir eilinį kartą teko pripažint, kad blynai ne mano arkliukas 😀 Nors šiaip aplamai skonis tikrai geras.
    Paskui kilo mintis, gal tą pieną reikėjo išvirt, ar rududu pirkt, tas tai kietas, nes elementarus kondensuotas gi visiškai skystas.

  25. Pasakiškai skanūs blynai!! vis ieškojau tokių neriebių ir purių blynelių, jie tiesiog pasakiški, tirpsta burnoje lyg debesėliai 😉 niam niam 🙂

  26. tikrai labai skanūs, pirmą kartą kepiau per Užgavėnes, ir jau daug kartų kartojau vaikams pageidaujant 🙂

  27. Kepiau! Geriausi blynai mano istorijoje! Aciu! Tiesa, biski ‘pachalturinau’, nes dariau is 1/4, tai pripyliau truputi per daug vandens, tada reikejo prideti miltu… tai saldumas isejo gal kiek sumazejes, bet vis tiek super!

  28. super,katik baigiau kepti seip nesu blynu megeja, bet sitie skaniausi kokiu esu kepusi 🙂 mano namiskiai labai megsta mielynius blynus tik ju tinkamai nemokejau kept o dabar visada kepsiu tik siuo receptu aciu

  29. sveika Beata,
    labai megstu mielinis blynus su karameles uzpilu,gal zinai koki karamelini padaziuka,kaip pasigamint?
    aciu 😉

  30. Laba diena. Norėčiau paklausti, ar šių blynų tešlą būtų galima užsimaišyti ir kepti ryte? Ar tešla gali pastovėti?

  31. Šiandien kepėme – patiko! Tokie purūs, kaip debesėlis… 🙂 Dariau su sausomis mielėmis, kilo ilgai. Bet kai jau pradėjo kilti, tai kilo, ir kilo, ir kilo…
    Saldomi, bet ne per saldūs. Skanu 🙂

  32. laba diena, norėjau paklausti, ar galima tešlą užsimaišyti iš vakaro? Ryte niekas nenorės laukti kol išrūgs tešla, o keltis anksti tikrai nepavyks.

  33. Kepiau ir aš vakar šituos blynukus. Gavosi puikiai. Tokie minkši ir purūs ir svarbiausiai neriebūs 🙂 Ačiū

  34. toki fiasko patyriau su siais blynais siandien, kad baisu…kaltinu sausas mieles! nieko neiskilo, tad iki tu puriu, nuostabiu, isgirtu blynu, oj kaip toli buvo…bent jau skonis buvo geras ir vaikai nezinojo, kokie jie turejo buti 🙂 bet nors nebuciau prisikvietus pilnos trobos blynu valgytoju…

  35. Blynai pasakiško skonio. Ankščiau kepdavau mielinius blynus iš tirštesnės tešlos. Tai šitie pasirodė prieš pradedant kepti niekam tikę, nes sunkiai vartėsi. Bet paragavus supratau, kad skanesnių nevalgiau, labai minkšti ir purūs. Pavalgė 6 žmonės ir visi prašė recepto. 🙂

  36. Blynai labai patiko…. svarbiausia (bent jau man) kad nera riebus…. blynukai gavosi purus, minksti, stori…. Aciu uz recepta!!! ; )

  37. Beata, gal turite kokių įdėjų padažiukui prie šių blynelių? Tokį, kurį galėčiau pasidaryti „iš vakaro” ir paskui kitos dienos pietums skaniai valgyti 🙂 (turiu pievagrybių, sūrio)

  38. Kas dar abejoja- neabejokite! Patys skaniausi mieliniai blynai. Vakar ilgai svarscius nusprendziau surizikuoti- puikus blynai- neriebus (kas dazniausiai atbaido nuo ju kepimo). Kepiau 4 asm seimynai is puses normos- optimalus kielis 🙂

  39. Sveiki, as dejau daugiau miltu, nes per skysta buvo. Gal +300 ar +400 g net. Nezinau net kaip kitom su Norma gaunasi 🙁

  40. […] I found this recipe few years ago and to this day it is the only pancake recipe I use, because they are just so so good, fluffy and soft, it’s like eating a piece of cloud! You can find original recipe here […]

  41. Miela, Beata. Blynai tikrai skanus, bet man jie gavosi labai ploni, naudojau sausas mieles, įpylus kiaušinių plakinį ir sviestą tešla susileisdavo, kodėl? Palaukiau kol vėl iškils, pasiruošiau kepti, įdėjau šaukštą į tešlą ji vėl susmego. Ja patartumėt?

  42. Miela, Beata. Blynai tikrai skanus, bet man jie gavosi labai ploni, naudojau sausas mieles, įpylus kiaušinių plakinį ir sviestą tešla susileisdavo, kodėl? Palaukiau kol vėl iškils, pasiruošiau kepti, įdėjau šaukštą į tešlą ji vėl susmego. Ką patartumėt?

  43. Labai ačiū už receptą. Kepu ir valgau:) bijau, kad vaikai į mokyklą ne blynus, o kotletus neš:)

  44. Jau stovi daugiau nei pusė valandos bet jokio pakeitimo nematyti,nei kila nei burbuliuoja…o kokį jūs vandenį pilate, nes šiaip mieline tešlą lyg su šiltu pienu maišosi o aš vandenį paprasta,šalta piliau,gal tame ir bedbeda:( taip norejau mieliniu blynų ir apsidžiaugiau radus jūsų receptą, bet…

  45. Labai skanūs blynai. Pirmą kartą kepiau ir viskas puikiai pavyko. Visiems patiko. Ačiū

  46. Beata, o jeigu kvietinius miltus pakeisčiau į avižinius 100%? Blynai pavyktų? 🙂

  47. Kepiau!!! Gavosi ne kokie, skonis pusėtinas, vaizdelis ne koks, nesu virtuvės naujokas, ruošdamas šiuos blynus, dirbau su svarstyklėmis, padaryta tešlą suvaikščiojo, bet kepant visiškai nepakilo, kaip būdingą mieliniams blynas.

Rašyti komentarą