8241
Beatos virtuvė

Midijos su česnaku ir pomidorais „à la provençale“

(0)
Reikės:
  • 1 kg midijų
  • alyvuogių aliejaus
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 nedidelio svogūno
  • pusės pankolio
  • 500 g smulkiavaisių pomidorų
  • 150 ml baltojo vyno
  • 2 šaukštų kaparėlių
  • saujos bazilikų lapelių

Patiekalas, kurį ragaudami pasijausite tarsi vakarieniautumėte kokiame žaviame restoranėlyje kur nors Prancūzijos Rivjeroje. Jūros aromatų pilnos midijos tobulai dera su saldžiais pomidorais, pankoliais bei česnakais – jų kvapas svaigina ir primena šiltą Viduržemio jūrą.

  1. Midijas perplauname šaltu vandeniu. Jei reikia, kempinėle pašveičiame jų kiautus, pirštais ištraukiame „barzdeles“. Laikome švariame vandenyje, kol prireiks. Gyvos midijos šaltame vandenyje turėtų užverti kiautelius. Jei lieka tokių, kurios net pastuksentos į kietą paviršių neužsidaro, jas metame lauk.
  2. Gilioje keptuvėje ar troškintuve įkaitiname šlakelį aliejaus. Smulkiai supjaustome svogūną ir pankolį, apkepame, kol vos pagels. Į keptuvę siunčiame smulkia tarka sutarkuotas česnako skilteles, išmaišome ir pakepame pusę minutės, kol ims gardžiai kvepėti.
  3. Įdedame baziliko šakelę, suberiame pomidoriukus, uždengiame dangčiu ir kepame, kol šie pratrūks ir išskirs sultis. Tada įpilame taurę vyno, palaukiame, kol šis truputį nugaruos (apie 2 minutes), ir sudedame visas midijas. Uždengiame dangčiu, energingai papurtome, kad visos pasidengtų padažu. Paliekame pavirti apie 5–7 minutes, retkarčiais vis krestelėdami keptuvę, kad visos midijos gautų kaitros ir prasivertų.
  4. Kadangi midijos savyje laiko daug sūraus vandens, padažo kol kas papildomai nesūdėme. Visgi dabar reikėtų paragauti, ar netrūksta druskos. Jei jaučiate, kad prėska, puikus laikas pareguliuoti skonį pagal save.
  5. Pabaigoje suberiame kaparėlius, papuošiame pankolio lapeliais. Patiekiame su prancūzišku batonu.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.