8241
Beatos virtuvė

Meksiketiškas kalakutienos troškinys

(3)
Reikės:
  • 1 pakuotės „Arvi kalakutai” smulkintos kalakutienos mėsos
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 2-3 česnako skiltelių
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • fajita prieskonių mišinio
  • 1/2 šaukštelio malto kumimo
  • 1 šaukštelio raudonėlio
  • 1 čili pipiro
  • 2 morkų
  • 1 nedidelio pastarnoko
  • 1 obuolio
  • 100 g rudųjų lęšių
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 cukinijos
  • 1 skardinės raudonų pupelių
  • druskos, pipirų
  • marinuotų jalapenų patiekimui
  • kukurūzų traškučių, jei mėgstat

Meksikietišką čili troškinį esame įpratinti gaminti su jautiena, o štai čia ją kuo puikiausiai pavaduoja smulkinta „Arvi kalakutai“  kalakutienos mėsa, kurioje lygiomis dalimis sumaišoma šviesi sparnelių mėsa ir tamsi blauzdelių mėsa.

Ar žinojote, kad tamsi kalakutiena prilyginama žvėrienai, tačiau yra sultingesnė, todėl ir šis čili troškinys gavosi nei per sausas, nei per riebus, žodžiu, valgai ir giri. O pagyręs, dar ir antros porcijos paprašai.

Gaminame: didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Svogūnus smulkiai supjaustome kubeliais, česnako skilteles sutraiškome ir suberiame į įkaitintą keptuvę. Dedame pomidorų pastą bei prieskonius ir pakepiname kelias minutes. Sudedame smulkintą „Arvi kalakutai“ kalakutieną ir kartu paskrudiname.

Morkas ir pastarnoką smulkiai supjaustome kubeliais, čili pipirą perpjauname išilgai pusiau ir pašaliname sėklytes. Suberiame daržoves į keptuvę. Obuolį supjaustome vidutinio dydžio kubeliais ir taip pat dedame į keptuvę kartu su lęšiais. Užpilame puodelį vandens, kad lęšiai išbrinktų ir troškiname, kol morkos suminkštės. Cukiniją supjaustome taip pat kubeliais. Tada supilame konservuotus pomidorus ir suberiame cukiniją. Pilame dar šiek tiek vandens, jei trūksta skysčio. Kai jau morkos bei lęšiai minkšti, supilame ir raudonąsias pupeles, pagardiname druska ir pipirais. Uždengiame dangčiu ir palaikome kelias minutes.

Patiekiame su marinuotais jelapeno pipirais, kelias kukurūzų traškučiais ir natūraliu jogurtu.

smulkinta kalakutiena

 

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3.80 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Rūta parašė:

    Sveika,Beata,atleiskit už gal kvailą klausimą: „Suberiame daržoves į keptuvę.“-tai čia ant mėsos ar atskirai kepinti?
    Ačiū!

  2. viktorija parašė:

    Na ką gi, pabandžiau pasigaminti, niekad neteko gaminti kažko panašaus su paukštiena. Kaip Jūs Beata parašėt, tiesiog valgai ir giri! Esu troškinių mėgėja ir šis tikrai pateko prie mano favoritų, ačiū. 🙂

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/baneris-BV-rekomend-arvi-300x250.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.