8241
Beatos virtuvė

Meduolis

(6)

Mėgsta medų meškinai, o kodėl, ar tu žinai? Labai tautinis pyragėlis išeina. Nors pilnas egzotiškų prieskonių, bet skonis – tautinis… Manau, praverstų tokiomis aplinkybėmis, kai reikia ką nors duoti prie arbatos dešimčiai žmonių…

Porcijos: 10
Gaminimo laikas: 20min.
Reikės:
  • 1/2 a. š. maltų gvazdikėlių
  • 2 a. š. imbiero miltelių
  • 3 a. š. malto cinamono
  • 2 a. š. meduolių prieskonių mišinio
  • ¼ muskato riešuto
  • 4 pasukimų malūnėlio su juodais pipirais
  • 3 kardamono ankščių malti grūdeliai
  • 2 šaukštelių tirpios kavos
  • 1 citrinos žievelės
  • 200 g kvietinių miltų
  • 100 g ruginių rupių miltų
  • 200 g medaus
  • 100 g rudo cukraus
  • 100 g smulkintų įvairių riešutų
  • 150 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 150 ml natūralaus lieso jogurto
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • 3 didelių kiaušinių

Šiaip, kai kepiau ir užsirašinėjau, ką dedu, tai sąrašas toks begaliniai ilgas išėjo. Turbūt ilgiausias per blogo istoriją, nes prieskonius sudėjau turbūt visus įmanomus. Dar prie viso to dėjau trečdalį pilnagrūdžių ruginių miltų. Taigi meduolis, toks labai jau žemiškas ir, sakyčiau, visai sveikas išėjo… Manau, labai skanu būtų jį vartoti su baltu varškės sūriu ir dar medaus užsitepant…

Kaip paruošti:

  1. Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, prieskoniais visais ir kava (išskyrus citrinos žievelę, kurią įdėti reikėtų, kai jau visa tešla bus užmaišyta). Jei kava tokia granulėm, kaip dažnai būna, tai per sietelį ją pertrinti, kad nebūtų rupi ir tolygiau ištirptų tešloje. Muskato riešutą aš pati tarkavau, tai iš akies jo buvo gal ketvirtadalis. Lygiai taip pat su kardamonu, jei yra maltas, tai tada sakyčiau, kad reikėtų ant šaukšto galo…
  2. Taip pat į miltų ir prieskonių mišinį sudėti smulkintų riešutų ir cukraus.
  3. Medų truputį patirpinti mikrobangėje, nes kitaip jis paprastai kietas būna. Tada medų sumaišyti su aliejumi, jogurtu ir kiaušiniais. Trumpai paplakti mikseriu, kad viskas susimaišytų. Jei tingisi dėl minutės traukti mikserį, tai kiaušinius galima atskirai lengvai paplakti ir tada sumaišyti su medumi, aliejumi, jogurtu.
  4. Į sausus ingredientus supilti šlapius ir sumaišyti. Per daug nesistengti – užtenka tik sumaišyti, kol viskas susimaišo ir tešla pyraginė, drimbanti išeina.
  5. Dabar – į skardą ar formą ir kepti 190 C apie 45-50 min. arba kol iškeps.

Labai tautinis pyragėlis išeina. Nors pilnas egzotiškų prieskonių, bet skonis – tautinis…

Manau, praverstų tokiomis aplinkybėmis, kai reikia ką nors duoti prie arbatos dešimčiai žmonių…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. SigitaZ parašė:

    Kažin labai skonis nukentėtų, jei dėčiau meduolių prieskonių mišinį (Alvo, 30g.)?

  2. Laura parašė:

    Puikus receptas!! Skanus ir minkštas. Dariau visko 1/2, kepiau 40 min. Puikiai iškepė!♥

  3. Aistė parašė:

    Sveiki,
    Noriu paklausti gal žinote kodėl meduolis man sukrito? Dariau viską pagal receptą, tik cukraus nedėjau, bet medaus kiekio nedidinau. Kepant jis man iškilo,bet tik išėmus iš orkaitės sukrito. Gal reikėjo palaikyti orkaitėj, neišimti tik iškepus? Ar kažką padariau maišant tešlą ne taip?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Aiste, gali būti kad per daug perplakėte tešlą, kai sumaišėte šlapius ingredientus su sausais, arba kepimo milteliai senesni buvo, bet jei perplakate tešlą, tai natūralu, kad pyragas pakilęs po to kiek susmenga, nieko tokio baisaus čia.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.