8241
Beatos virtuvė

Meduolinis obuolių pyragas

(18)
Reikės:
  • 3 kiaušinių
  • 100 g rudo cukraus (meduoliškumui išgauti, bet ne nuodėmė ir baltas)
  • 60-70 g medaus (du dideliausi šaukštai)
  • 150 ml rapsų aliejaus
  • 2 šaukštų grietinės liesos
  • 220 g miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1/4 šaukštelio gvazdikėlių
  • 0,5 šaukštelio malto imbiero
  • 1 kg obuolių (nuluptų ir supjaustytų masė sumažėja iki maždaug 700 g, galima nelupti, tik gražiai nuplauti)

Kaip jau pasakyta, šis pyragas nenutolsta nuo paprasto obuolių pyrago koncepcijos… Be abejonės, prie obuolių tinka visokio plauko prieskoniai, šiuo atveju – tipiniai meduolinių pyragų pagardai: cinamonas, gvazdikėliai ir imbieras… Obuolius pjaustyti labai plonai, galima tarkuoti, bet ne su burokine trintuve, o su ta dalimi, kur būna dvi juostelės… Aš naudoju tokią tarką, kuri labai plonai supjausto… Galima, aišku, ir rankomis. Kaip ir minėjau, pyragas pigus ir greitai pagaminamas… Šitas kiekis didelei torto formai arba skardai didesnei.

Kaip paruošti:

1. Obuolius supjaustyti ar sutarkkuoti plonai plonai, kepimo formą ištiesti  suglamžytu kepimo popieriumi, patepti sviestu ir plonai pabarstyti cukrum. Sudėti obuolius į dugną, labai gerai suspausti juos, kad gražiai sugultų, tada tešlai laikas.

2. Kiaušinius suplakti su cukrumi gerai, medų pašildyti, kad būtų tąsus, nes paprastai būna kietas ir sušokęs. Įplakti į kiaušinius ir cukrų, tada po truputi pilti aliejų ir suplakti jį su kiaušiniais, sudėti grietinę.

3. Prieskonius ir kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir visą masę užpilti ant obuolių sluoksnio.

4. Kepti 190 C  apie 40-45 min.

Esmė ta, kad paskui, kai iškeps ir obuoliai gražiai suminkštės, ant viršaus bus toks obuolių sluoksnis, o apačioje pyragas. Tik, aišku, šitam rezultatui pasiekti pyragą reikės išimti iš formos ir apversti. Vat štai ir tiek, tik arbatos su citrina trūksta.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 4,33 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (18)
Komentarai
  1. Neringa parašė:

    Hmmm…atrodo gardžiai. Reiks bandyti kepti. Tikrų tikriausia tiesa apie tai, kad kiekvienuose namuose žmonės turi savo a la firminio:) obuolių pyrago receptą. Turiu ir aš, vyras jį vadina uošvienės pyragu:)/ Bet vat, naujovės domina, gal labai patiks ir šitas meduolinis obuolainis taps manuoju a la firminiu.

  2. Asta parašė:

    Suintrigavo… Jau ryt kepsiu turbūt 🙂

  3. Inga parašė:

    Tikrai labai gardžiai atrodo, reikės išbandyti, kai iš turgaus parsinešiu obuolių. Lauksiu ir kito recepto, nes niekaip nerandu to savojo obuolių pyrago, kuris niekad nepabostų ir prireikus, nereikėtų kapstytis po įvairius blogus, ieškant, kokį čia iškepti 🙂

  4. Asta parašė:

    !!! Jau!!! Iskepiau ir paragavau 🙂 Jis tikrai bus itrauktas i mano kepamu pyragu sarasa. Ir paruosti paprasta, ir skonis puikus, ir isvaizda nenuvilianti 😀 Linkejimai tau, Beata, nuo „Londonietes“ fotografo seses 🙂

  5. Inga parašė:

    Puikus pyragas, man skonis labai patiko! Tik man nesigavo toks gražus vaizdas pyragą apvertus – iš obuolių sluoksnio liko neišvaizdus šlapias blynas, taigi teko patiekti meduoliu į viršų. Dabar į orkaitę pašoviau antrą bandymą – obuolius ir masę sumaišiau. Nekantrauju paragauti:) Ačiū už receptą!

    • Inga parašė:

      Tiesa, obuolių ir masės sumaišymas nepasiteisino:( Nebesijautė meduoliškumo, kuris man taip patiko… Na bet gyvenu ir mokausi, kitąkart tikiuos mano kaip dar naujos šeimininkės eksperimentai manęs pačios nenuvils:)

  6. Sigita parašė:

    Noriu pasiteirauti o kada apversti pyragą (ta prasme išversti iš skardos, kad obuoliai būtų viršuje) – ar dar karštą, ar geriau atvėsusį ?

  7. Lina parašė:

    Pyrago skonis -nuostabus! Visi namai kvepėjo meduoliais 🙂 Dėkoju už puikų receptą

  8. Žydrūnė parašė:

    Pyragas labai skanus, tik… per tokį laiką dalis tešlos neiškepė( ties obuoliais) . Įdomu, kad lygiai tas pats atsitiko ir kolegei. Reikia drąsiai pridėti dar 20-25 min., tada bus tikras skanumėlis, nes dabar gavosi atversto pyrago tešlos džiovinimas orkaitėje. Žodžiu,pabaigoj iškepė pakraščiai, o tešlinį žalią vidurį teko išmest.

  9. ramutė parašė:

    o aš kepiau mažus keksiukus iš tos pačios tešlos tik be obuolių:)) SUPER:))

  10. Justina parašė:

    Pati šiandien išbandžiau šį receptą. Labai gerai iškilo ir skonis puikus. Rekomenduoju. 🙂

  11. Eglė parašė:

    Noriu pasiteirauti, ar galima vietoj išvardytų prieskonių dėti tiesig prieskonių mišinį meduoliams?

  12. Renata parašė:

    Pyragas nuostabus! Ir iškepė visas per 40 min 🙂 Tik gavau pamoką, kad išversti jį tikriausiai reiktų atšalusį, nes karštas jis kiek prarado gražų obuoliukų raštą ties kraštais 🙂 O šiaip labai skanu 🙂 Namiškiai nuo šiol dažnai skanaus jį 🙂

  13. reda parašė:

    Kepu ji ne karta,kai tik turiu obuoliu namie, labai skanu ir paprasta

  14. Dalia parašė:

    Pranoko lūkesčius! Labai skanus ir karštas, ir šaltas. Tik vietoj aliejaus dėjau sviestą (neturėjau aliejaus tinkamo, alyvuogių manau nebūtų tikęs). Ačiū, Beata 😉

  15. Vendere parašė:

    Jau kokie 5 metai iš eilės, tik ruduo, taip šis pyragas yra kepamas. Labai skanus.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.