Spausdinti

Kaip jau pasakyta, šis pyragas nenutolsta nuo paprasto obuolių pyrago koncepcijos… Be abejonės, prie obuolių tinka visokio plauko prieskoniai, šiuo atveju – tipiniai meduolinių pyragų pagardai: cinamonas, gvazdikėliai ir imbieras… Obuolius pjaustyti labai plonai, galima tarkuoti, bet ne su burokine trintuve, o su ta dalimi, kur būna dvi juostelės… Aš naudoju tokią tarką, kuri labai plonai supjausto… Galima, aišku, ir rankomis. Kaip ir minėjau, pyragas pigus ir greitai pagaminamas… Šitas kiekis didelei torto formai arba skardai didesnei.

Esmė ta, kad paskui, kai iškeps ir obuoliai gražiai suminkštės, ant viršaus bus toks obuolių sluoksnis, o apačioje pyragas. Tik, aišku, šitam rezultatui pasiekti pyragą reikės išimti iš formos ir apversti. Vat štai ir tiek, tik arbatos su citrina trūksta.

Meduolinis obuolių pyragas

0
komentarai
18
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas

Reikės:

3 kiaušinių
100 g rudo cukraus (meduoliškumui išgauti, bet ne nuodėmė ir baltas)
60-70 g medaus (du dideliausi šaukštai)
150 ml rapsų aliejaus
2 šaukštų grietinės liesos
220 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio gvazdikėlių
0,5 šaukštelio malto imbiero
1 kg obuolių (nuluptų ir supjaustytų masė sumažėja iki maždaug 700 g, galima nelupti, tik gražiai nuplauti)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Obuolius supjaustyti ar sutarkkuoti plonai plonai, kepimo formą ištiesti  suglamžytu kepimo popieriumi, patepti sviestu ir plonai pabarstyti cukrum. Sudėti obuolius į dugną, labai gerai suspausti juos, kad gražiai sugultų, tada tešlai laikas.

2

Kiaušinius suplakti su cukrumi gerai, medų pašildyti, kad būtų tąsus, nes paprastai būna kietas ir sušokęs. Įplakti į kiaušinius ir cukrų, tada po truputi pilti aliejų ir suplakti jį su kiaušiniais, sudėti grietinę.

3

Prieskonius ir kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir visą masę užpilti ant obuolių sluoksnio.

4

Kepti 190 C  apie 40-45 min.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Hmmm…atrodo gardžiai. Reiks bandyti kepti. Tikrų tikriausia tiesa apie tai, kad kiekvienuose namuose žmonės turi savo a la firminio:) obuolių pyrago receptą. Turiu ir aš, vyras jį vadina uošvienės pyragu:)/ Bet vat, naujovės domina, gal labai patiks ir šitas meduolinis obuolainis taps manuoju a la firminiu.

  2. Tikrai labai gardžiai atrodo, reikės išbandyti, kai iš turgaus parsinešiu obuolių. Lauksiu ir kito recepto, nes niekaip nerandu to savojo obuolių pyrago, kuris niekad nepabostų ir prireikus, nereikėtų kapstytis po įvairius blogus, ieškant, kokį čia iškepti 🙂

  3. !!! Jau!!! Iskepiau ir paragavau 🙂 Jis tikrai bus itrauktas i mano kepamu pyragu sarasa. Ir paruosti paprasta, ir skonis puikus, ir isvaizda nenuvilianti 😀 Linkejimai tau, Beata, nuo „Londonietes” fotografo seses 🙂

  4. Puikus pyragas, man skonis labai patiko! Tik man nesigavo toks gražus vaizdas pyragą apvertus – iš obuolių sluoksnio liko neišvaizdus šlapias blynas, taigi teko patiekti meduoliu į viršų. Dabar į orkaitę pašoviau antrą bandymą – obuolius ir masę sumaišiau. Nekantrauju paragauti:) Ačiū už receptą!

  5. Noriu pasiteirauti o kada apversti pyragą (ta prasme išversti iš skardos, kad obuoliai būtų viršuje) – ar dar karštą, ar geriau atvėsusį ?

  6. Pyragas labai skanus, tik… per tokį laiką dalis tešlos neiškepė( ties obuoliais) . Įdomu, kad lygiai tas pats atsitiko ir kolegei. Reikia drąsiai pridėti dar 20-25 min., tada bus tikras skanumėlis, nes dabar gavosi atversto pyrago tešlos džiovinimas orkaitėje. Žodžiu,pabaigoj iškepė pakraščiai, o tešlinį žalią vidurį teko išmest.

  7. Pati šiandien išbandžiau šį receptą. Labai gerai iškilo ir skonis puikus. Rekomenduoju. 🙂

  8. Pyragas nuostabus! Ir iškepė visas per 40 min 🙂 Tik gavau pamoką, kad išversti jį tikriausiai reiktų atšalusį, nes karštas jis kiek prarado gražų obuoliukų raštą ties kraštais 🙂 O šiaip labai skanu 🙂 Namiškiai nuo šiol dažnai skanaus jį 🙂

  9. Pranoko lūkesčius! Labai skanus ir karštas, ir šaltas. Tik vietoj aliejaus dėjau sviestą (neturėjau aliejaus tinkamo, alyvuogių manau nebūtų tikęs). Ačiū, Beata 😉

Rašyti komentarą