8241
Beatos virtuvė

Medaus tortas

(116)
Reikės:
  • Lakštams:
  • 250 g medaus
  • 200 g sviesto
  • 1,5 šaukšto cinamono, gvazdikėlių, muskato mišinio
  • 100 g baltojo cukraus
  • 100 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštų grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 700 g miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • druskos
  • Kremui:
  • 1 kg 30 % grietinės
  • 1 citrinos žievelės
  • 1 citrinos sulčių
  • 100-150 g cukraus

Mano vaikystėje medaus tortas buvo populiariausias iš populiariausių ir kepamas praktiškai visomis iškilmingomis progomis: pradedant gimtadieniu (nesvarbu, kieno – tėčio, mamos, kaimyno ar geriausios draugės), baigiant įvairiais jubiliejais, vestuvėmis ir t. t. Šio torto skonio artumas lietuvio žemei ir širdžiai, matyt, toks galingas ir stiprus, kad iki šiol, pastaruosius 20 ar 30 metų, nesu girdėjusi nė vienos abejingos replikos, mestos medaus tortui. Viską išbandę, garbingoje vietoje palikę „Napoleoną“ (receptas xxx p.), išmėginę itališkas tiramisu ar dar kokias prancūziškas kulinarines madas, vis tiek su nostalgija ir šilčiausiais jausmais sakome: „Ooo, ak, medaus tortas… mmmm…“ Ir grįžtame prie jo kaip prie Baltijos gintaro, baltų lininių staltiesių ir gero, tikro medinio suolo. Tai, kas labai artima ir sava, niekada nė nebuvo išėję iš mados.

Aš medaus tortą esu kepusi visokiausiomis progomis. Jei rimtai susikaupi ir susiimi, medaus tortą iškepti gali per dvi valandas. Drėgno medaus torto paslaptis – lakštus reikia sutepti, kol jie dar nėra visai perdžiūvę, o kad meduolinis biskvitas būtų minkštesnis, geriau dėti mažiau miltų. Jei jų labai trūks, pabarstysite kočiodami. Kuo plonesni meduoliniai biskvitų sluoksniai, tuo tortas skanesnis. Tie sluoksniai nebus kaip įprastas biskvitas, jie labiau primena purų ir lengvą sausainį, kurį vėliau sudrėkinsite arbata ir torto pertepimo mase.

Medaus ir lietuviškos grietinės magija, ne kitaip. Iš šitiek produktų iškepsite labai labai didelį arba labai aukštą tortą, užteks 15–20 žmonių.

Kepame meduolinius biskvitus:

  1. Į puodą įpilame šiek tiek vandens ir statome jį ant viryklės. Dedame ant jo metalinį dubenį taip, kad jo dugnas neliestų vandens. Į dubenį sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir medų, kaitiname, kol viskas ištirps. Išjungiame ugnį, sviesto ir medaus masę dar pamaišome ir supilame cukrų, išmaišome. Nukeliame dubenį nuo puodo su vandeniu.
  2. Kiaušinius išmaišome su pora šaukštų grietinės.
  3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu.
  4. Į truputį atvėsusį medaus, sviesto ir cukraus mišinį supilame kiaušinius su grietine, išmaišome.
  5. Dabar dedame miltus. Kadangi skysta masė dar šilta ir labai minkšta, gali atrodyti, kad iš jos nepavyks iškočioti jokių lakštų, bet daugiau miltų neberiame, tiesiog suminkome viską į vieną gabalą, jis tikrai lengvai atlips nuo dubens sienelių. Tešlą padalijame į dvi dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę ir kelioms valandoms dedame į šaldytuvą. Šaldytuve tešla gali būti ir per naktį, tik reikėtų iš jo išimti likus bent pusvalandžiui iki kočiojimo.
  6. Kad tešla neliptų, prieš kočiodami stalą ir kočėlą apibarstome miltais. Iš vieno tešlos gabalo padarome penkis blynus (iš abiejų turėtų išeiti mažiausiai dešimt). Jei tešla atrodo visai nekočiojama ir nevaldoma, galima dar įberti miltų. Blynus kočiojame kuo plonesnius, apie 0,5 cm storio. Ant viršaus uždedame lėkštę ar atsegamos kepimo formos dugną, gražiai apipjauname.
  7. Meduolinius biskvitus kepame skardoje ar skardose, išklotose kepimo popieriumi, iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 8–10 minučių. Iškeptus blynus dedame ant stalo ar pjaustymo lentelės arba tiesiog vieną ant kito krauname į lėkštę, kol visus iškepame.
  8. Užplikome arbatą.

Plakame kremą ir konstruojame tortą:

  1. Vieną arba dvi citrinas (priklauso nuo dydžio) gerai nuplauname ir smulkia tarka nutarkuojame jų žieveles (bet tik geltonąją dalį, nes baltoji – karti!).
  2. Grietinę lengvai išplakame su cukrumi rankine plakimo šluotele. Sudedame nutarkuotas žieveles ir supilame vienos citrinos sultis.
  3. Ant lėkštės ar padėklo, kuriame bus tortas, uždedame pirmą meduolinį biskvitą, suvilgome jį atvėsusia arbata (konditeriniu teptuku, rankšluostėliu ar buitiniu purkštuku). Ant blyno užtepame apie 2–3 šaukštus grietinės kremo, ant viršaus dedame antrą arbata sudrėkintą blyną, vėl tepame kremo, vėl dedame sudrėkintą blyną, kol suformuojame visą tortą. Tortas išeina tikrai didelis.
  4. Belieka papuošti. Likusius biskvito kampelius sumalame kavamale ar sudėję į maišą gerai sutrupiname kočėlu. Tortą aptepame likusiu grietinės kremu ir pabarstome anksčiau pasiruoštais trupiniais. Dedame tortą į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms, o geriausia – laikome per naktį.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (90 balsai, vidurkis: 3,83 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Jolanta parašė:

    Atrodo labai skaniai. Čekijoje teko ragauti jų nacionalinį medaus tortą „Marlenka“, gal žinote jo tikslų receptą ir galėtumėte juo pasidalinti?
    Labai lauksiu
    Ačiū

  2. Ilona parašė:

    Skanumėlis šis tortukas, tik gaila, kad nėra aprašyta gaminimo eiga, o tik iškarpa iš TV 🙁

  3. migle parašė:

    Visiskai pritariu Ilonai! Butu nuostabu po video matyti ne tik produktu sarasa bet ir recepto aprasyma (temperatura, laikas kiek kepti ir tt…)… video ziureti nevisada yra galimybe.. ir jei norint pasitikslinti greitai kazkokia smulkmena gi neziuresi ilgiausio video…

  4. Rasa parašė:

    Beata, noriu paklausti ta tesla padaret ir idejot i kamera ir kiek galima laikyti? ACIU

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Rasa, Į kamerą dėkite, jei greitai norite kepti, tai palaikykite apie 30min-1h, o jei dėsite į šaldytuvą,tai galite leisti tešlai paiilsėti ir ilgiau, apie 4 valandas, o nieko nenutiks jei ir ilgiau šaldytuve pastovės.

  5. Eglė parašė:

    Beata, gal galite įdėti po video aprašyma kaip gaminti.
    Labai prašau jūsų.
    Ačiū

    • Migle parašė:

      Miela Egle, atrodo,kad ne as viena tokia vis laukiu ir prasau Beatos ikelti kai kuriu gaminiu gaminimo eiga,bet bergzdziai sulaukiu atsakymo:) o sitaip noretusi pasigaminti Kursenu vyniotini, Medaus torta ar Napaleona!!

  6. Inga parašė:

    Si torta prisimenu is vaikystes,mama visada ji kepdavo.kadangi gyvenu ne lietuvoje tai nera kur isigyti grietynes, tad klausymas ar galima pertepti su isplakta grietynele? Kiek jos mazdaug reiketu ant visos sios normos? Dekui uz atsakyma 🙂

  7. Neringa parašė:

    Būtų tikrai patogiau, jei būtų parašyta kartu ir gaminimo eiga, nes pvz. man video nerodo…o jei ir rodytų, nepatogu, negali atsispausdinti ir pan. 🙂 Tikiuosi, su laiku atsiras ir pilni receptai 🙂

  8. Daiva parašė:

    Brangi Beata ar jūs galėtumėt parašyti kaip gaminti,ši nuostabu pyragą? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Daiva, Medaus torto receptas jau yra mano video receptuose!

      • Migle parašė:

        Recepta mes matome, Beata,bet Jusu prasome,kad ikeltumete po kiekvieno recepto ir gaminimo eiga. Tuom ir zavejo jusu tinklalapis,kad viskas taip patogu ir po ranka, juk laidas ne kiekviena turi laiko ir gali ziureti.. Kazkaip pradedu nusivilti,kad po skaniai atrodanciu Jusu sedevru nera nurodytos gaminimo eigos:(

  9. Dominykas parašė:

    Labai skanus tortas. Nors man tik 12 metų, bet šį tartą kepu į savaitę bent kartą ir visi stebisi kaip man pavyksta iškepti tokį skanų tortą vienam.

  10. Daiva parašė:

    Pas mane senas telefonas ir neleidžia man pažiūrėti video,lbj jūsų prašau ar galėtumėt ji parašyt?

  11. Kristina parašė:

    as del kremo.Su citrina sustingsta grietine?

  12. Vilija parašė:

    O man labai įdomu pasidarė,jeigu aš daryčiau su pirktiniais lankštais,ar yra pirkti lakštų tinkančių šiam tortui?Esu mačius tik šviesių,arba šokoladinių pirkti,bet man atrodo jog jie netinka šiam tortui?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Vilija, su pirktiniais lakštais gautųsi šaip biskvitinis tortas, bet ne medaus tortas. Ir jie pirktiniai tikrai per saldūs ir nėra skanūs. Pabandykite namuose pati išsikepti lakštų. Sekmės

  13. Vilija parašė:

    Supratau 🙂 Bandysiu tada pati kepti.Aciu! 🙂

  14. Rasa parašė:

    Sveiki.
    Taip suprantu, kad cukrus meduje turi būti ištirpęs? Labai lėtai tirpsta.

  15. Silvija parašė:

    Labs vakaras. norėjau paklausti, Beata ar galima deti tik cinamono, ar skonis bus geras?, nes gvazdikeliu neradau. ir kiek deti cinamono?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Silvija, tikrai gvazdikėlio reikia, nes jis to ‘cinkelio’ priduoda. Paieškokite gal tada meduolio prieskonių pyragui, arba gvazdikėlius susimalkite kavamale. O dėkite tai 1,5 šaukšto, kad būtų prieskoningi lakštai. Sekmės

  16. Agni parašė:

    Beata, noreciau suzinoti ar gali lakstai kokias 4 dienas pastoveti nepertepti? Ar nesuges?

  17. Simona parašė:

    o sakykit, ar butu galima ant lakstu tepti ne juoda arbata, o kava?

  18. loreta parašė:

    miela Beata, gyvenu Anglijoje ir nerandu nusipirkti muskatiniu riesutu, gal galetumet patarti ka deti vietoj ju o gal zinote kur cia ju galima rasti nusipirkt, labai aciu!

  19. Viktorija parašė:

    Beata, į grietinę kremui dėjau cukraus pudrą. Tai gali būti priežastis, kodėl jis tapo toks skystas??? Iš karto nuteisiau cukraus pudrą, nes kito paaiškinimo nėra..

  20. Irmantelis parašė:

    Laba diena Beata,
    Gal pasakysite kur darau klaida, jau trecia karta darau si torta ir trecia karta nestingsta kremas, grietine naudoju 30 % riebumo, naudojau viena karta ir cukraus pudra, kita karta pati cukru, trecia karta bandziau maziau citrinos sulciu det, nes man atrodo kad del jos kremas suskysteja, bet nors ir puse citrinos sulciu naudoju, vistiek kremas iskart suskysteja. Gal padesite. Aciu!

  21. Ema parašė:

    Pabandžiau ir labai labai patiko! Dėkoju jums, Beata, už šį nuostabų receptą! Dabar tikrai nebereikės pirkti torto per savo gimtadienį, o geriau pasigaminti pačiai – ir skaniau ir linksmiau!!

  22. Kristina parašė:

    Ar gautusi tortas ,jeigu vietoi grietines butu naudojamas jogurtas?aciu

  23. kamilė parašė:

    Labai skaniai atrdo 🙂

  24. Airija parašė:

    Esu dariu si torta is seniau, bet man su ta grietine nieko nesigavo. Visas padas bludarevo ir is kepimo formos nejo isimt. Tai gal vietoj grietines grietinele galima naudot?

  25. Vilija parašė:

    Super, duper, šmuper 🙂 Nuostabus tortas. Nereikėjo nei pagyrimų, pati save giriu 🙂 ir atsidžiaugt negaliu, kad išdrįsau pamėginti. Tris kartus valio 🙂

  26. Zivile parašė:

    Sveiki,
    Norečiau paklausti kokio dydžio gaunasi tortas iš šių proporcijų? Gaminsiu vaiko gimtadieniui ir nesinorėtų,kad būtų per mažas:)) planavau blynus daryti 27cm skersmens. Kiek visko man reiktų padidinti? Ačiū labai už atsakymą…

  27. Erika parašė:

    Sveiki, ačiū už šaunų receptą, viskas pavyko, negaliu atsidžiaugt 🙂

  28. Inga parašė:

    Laba diena Beata, patikslinkite prašome medaus kiekį – ar 250 g ar 2 – 3 šaukštai? 250 g visas indelis medaus… Ačiū

  29. Rasuole parašė:

    Pirma karta gyvenime kepiau torta (ne koki pyraga, o rimta torta)! Esu meducio fanatike, skanesnio torto tiesiog nera, o sis buvo tobulai pasakiskas! Skonis nepakartojamas, dregnas (koki labiausiai megstu), kvapnus (negailejau meduoliu prieskoniu ir dar cinamono papildomai nestelejau)! Mmm.. Darbo yra, bet jis vertas to skonios. Beje, skanesnis net ne para, o kelias pastovejes. Juokemes, kad kuo toliau, tuo skanesnis, tik vis maziau jo lieka..

  30. Ingrida parašė:

    Ačiū už nuostabų receptą. Mano visai šeimynai laaabai patiko 🙂

  31. inga parašė:

    Tiesiog puiku ,man labai patiko !

  32. Roma parašė:

    Ačiū už receptą. Norėčiau paklausti ar nesugadinsiu pertepimo, jei įmaišysiu į jį dar trintų braškių?

  33. Ugnė parašė:

    Beata,norejau paklausti o jei musu orkaitė nekaip nekaip kepa o ar butu gerai kepti padukus konvekcineje?

  34. Vilija parašė:

    Labai skanus tortukas! Labai ačiū, Beata, kad pasidalinai receptu 🙂

  35. Lauryna Meaney parašė:

    Gyvenu UK, bandziau su jogurtu pertepti, sutizo 🙁 nusipirkau Crème Fresh ziuresim kas gausis (fingers crossed:)

  36. rasa parašė:

    Miela beata gelbek!!! Vietoj to kad ideciau dali cukraus i lakstu tesla ir pasilikus cukraus kremui viska sudejau i lakstams skirta tesla:( ar saukstai jau po pietu? Kas jei nebedeciau i krema cukraus ar gautusi vis dar tortas? Nes antraip bus per saldus tai tikrai…

  37. Kristina parašė:

    Man nelabai pavyko… palikau per nakti saldytuve, valgem po pietu, bet vis tiek dar buvo kietas. Tiesa, arbata nesulaisciau, bet as niekada nelaistydavau, kai dariau pagal kitus receptus, ir iseidavo minkstas… tai nemaniau, kad butina ir dabar. dabar dar karta paanalizavau ingridientus, tai paprastai dedama maziau miltu, ir 3 kiausiniai. tai turbut del to… tesla tokia sausa buvo, trupejo net.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Kristina, tas kietumas gali būti dėl to, kaip plonai buvo iškočioti lakštai, jei storesni išėjo ir nesulaistėte, tada tikrai gali būti kietokas tortas ir neužteko skysčio,kad sudrėktų..

  38. smalize parašė:

    pasirinkau si torta ,labai jaudinausi pries pradedama ji gaminti,nes tai buvo pirmas keptas tortas mano gyvenime . Gavosi nuostabus,nei pridesi,nei atimsi…Sveciai kartojo ir gyre.O torciukas isties buvo vertas pagyru ! Aciu Beatai uz nuostabu video ,kuris suteikia drasos pradedancioms kepejoms 🙂 labai padejo !

  39. Ugnė parašė:

    miela Beta, kokije temperaturoje ir kiek laiko reikia kepti tuos laksus?

  40. Braškė parašė:

    galima vietoj rudojo cukraus dėti paprastą cukrų ?

  41. aiste parašė:

    sveiki,norejau paklausti ar grietinę nereikia dėti želatinos?ar nebus kremas per skystas..

  42. vilma parašė:

    Sveiki, norejau paklausti su kokio tipo kvietiniais miltais reiketu kepti lakstus? Bandziau daryti su miltu tipu “500“ bet tesla net nesikocioja ir trupa. Del ko taip yra ir ka reiktu pakeisti?

  43. Vaida parašė:

    Sveiki. Miela Beata. Noriu paklausti, kodėl lūžta lakštai žalios tešlos, niekaip negaliu iškočioti, plyšta, net negaliu perdėti ant skardos. Ka netaip dariau, ko trūko? Ačiū už atsakymą.

  44. Ema parašė:

    Miela Beata ,ar galima nedėti gvazdikėlių, muskato mišinio ir rudą cukrų pakeisti baltu ?

  45. Donata parašė:

    Beata, o kiek ilgiausiai galima laikyti tesla saldytuve? Pasidariau tesla o gimtadienis atidetas savaitei ir dviem dienom.

    • Beata Nicholson parašė:

      hmmm as niekada tiek ilgai nelaikiau, bet tikrai galite užšaldyti, paskui atšildysite taip tikrai bus geriau

    • Vaida parašė:

      Nors ir jau turite atsakyma ir jau per velu, as dar norejau pakomentuoti, kad vaikysteje, pamenu drauges mama pastoviai darytavo ta torta, ir ji prikepdavo tu begale tu lakstu vienu metu, o po to juos laikydavo net iki 2 men iskeptus (nezinau kur… gal kokioje kamaroje, kad vesiau, o gal saldytuve), o reikalui esant, netiketiems sveciams apsilankius, staigiai sutepdavo torta. Manau, kad iskepti lakstai laikosi ilgiau, nei tesla saldytuve.

  46. Laima parašė:

    Miela Beata,tikrai butu labia malonu,jei po Jusu nuostabiais receptais atsirastu vietos ir gamybos eigai aprasyti.Tikrai nevisada turiu laiko paziureti laidos irasa.Su pagarba Laima

  47. Samanta parašė:

    Miela Beata,

    Vaizdo įraše neminima, todėl noriu paklausti, kaip pagaminti trupinius tortui papuošti? ačiū! skanių pyragų ir gražių dienų 🙂

  48. Simona parašė:

    Nu nerealus ❤️ Kepiau pirma karta ( ipatingai progai, dideliai kompanijai ). Surizikavau Bet pavyko super Vaišinosi įvairiu tautybių žmones visi norėjo pakartoti. Kaip knygoje ir parasyta ( nereikia jo visiskai puosti, jis pakeri savo vidumi ) ☺️ Aciu uz ikvepimus, receptus❤️ Virtuveje viskas paprasciau su Beatos receptais

  49. Laima parašė:

    Labas Beata, noriu isbandyti si tavo medaus torto recepta, taigi reikia siek tiek pagalbos:
    ar plakiai grietine ir ar galeciau vietoje grietines naudoti skysta grietinele ir ja suplakti? torta gaminsiu sekmadieni, bet valgomas bus tik pirmadieni vakare, ar grietine nepakeis skonio ir t.t?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Laima, naudokite grietinę ir riebią, tikrai ne grietinėlę, nebus toks tikras geras medutis su grietinėle, ir puikiai jei gaminsite sekmadienį, pirmadienį bus pats tas.

  50. Eglė parašė:

    O man su kremu kažkas ne taip. Kremas visai skystas: grietinė bloga?

  51. Inga parašė:

    Miela Beata, gal galetumet trumpai aprasyti recepteli. Viena karta gaminau pagal video-gavos puikiai. Dabar pasizadejau iskepti si torta kolegoms, bet video neberodo nei is vieno musu namu kompiuterio ar telefono. Papuoliau i tikra beda….parasau gelbekit, is anksto dekoju.

  52. Kristina parašė:

    Vyras pagamino šį tortą. Labai patiko, labai skanus.

  53. Laura parašė:

    Kur rasti aprasyma sio torto?

  54. Simona parašė:

    Sveika Beata, ar pavyktu si torta padaryti gluten free? Jei taip, kokie miltai tiktu labiausiai? Aciu.

  55. Ligita parašė:

    Kokio dydžio formai paskaičiuoti ingredientai? Turiu 28 cm formą. Nebus per didelė?

  56. Justyna parašė:

    Sveiki, Beata! Pasiruosiau daryti torta, o vaizdo iraso neatidaroooo, ka daryt?
    Beje keliom porcijom torciukas?

    • Beata Nicholson parašė:

      Sveiki! Ką tik patikrinau, man video tikrai rodo, pabandykite atsinaujinti naršyklę, tada turėtų veikti. Na, o torčiuko užteks šeimai ir draugams, manau 8-10 tikrai paragaus.

  57. Inga parašė:

    Labas Beata,
    nerandu medaus torto recepto, tik ingridientu sarasas 🙁

    Aciu

  58. vitalija parašė:

    Sveiki, man neatidaro video, bandziau per keleta kompiuteriu, telefona, niekaip negaliu iskept jusu to ypatingojo medaus torto, kuris beglo skanus, Jau ne karta kepiau, bet kazkaip eigos nepamenu.

  59. Rūta parašė:

    Sveiki. Jei nedėt cukraus, kiek medaus tada reikia

  60. Rūta parašė:

    Jei nedėt cukraus, kiek tada dėt medais

  61. Viktorija parašė:

    Sveiki Beata, kokiam kiekiui zmoniu sis receptas yra?

  62. Kristina parašė:

    Kodėl nerandu šio recepto video? Prisiruošiau daryti, bet niekaip nerandu video medžiagos, o kažkada labai patiko

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Kristina, kadangi video nuorodos jau kurį laiką buvo nebeaktyvios, vis nėjo paleisti video, tai nutarėme surašytie recepto gaminimo eigą raštu.

  63. Eglė parašė:

    Sveiki, Beata, sakykite, kokia arbata sulaistyti biskvitus? 🙂

  64. Diamond parašė:

    Iš kepiau vakare, o jeigu surinksiu ryt ryte? Ar labai sudzius lakštai???

  65. Snieguolė parašė:

    Sveika Beata, kaip manote, ar nesugadinčiau torto jeigu į kremą įdėčiau sutrintą, gerai sunokusį bananą?

    • Beata Nicholson parašė:

      Manau, kad būtų skanu, tik turėkite omenyje, kad bananas juoduoja, tad pastovėjęs gali patamsėti ir jūsų torto kremas.

  66. Emilija parašė:

    Lakstai gavosi puikiai, bet baisiai suvargome su kremu. Grietine, kad ir riebi visiskai nevirto i krema, teko vaziuoti pirkti mikserio. Nesigavo net ir su juo. Viskas baigesi tuo, kad teko pirkti plakama grietinele, ja isplakus imaisyti jau paruosta vandeningaji krema ir tada sutepti. Visa laime, kad sv.Velykos tik poryt. Tikimes geriausio, kai pastoves saldytuve. Rekomenduoju naudoti Beatos laidoje viesejusios ukrainietes recepta, bent jau kremui, nes sis, gavosi tikras nusivylimas..

  67. Stefanija parašė:

    Labai nustebau, kai perskaiciau, kad medaus tortas Cekijoje yra nacionalinis. Dar 1989 metais jo niekas nezinojo, Lietuvoje jis jau buvo populiarus. Taciau sis receptas Cekijoje prigijo, nes ten yra meduoliai nacionalinis produktas, o nuo meduoliu iki medaus torto visai trumpas kelias…

  68. Juljana parašė:

    Na idealus tortas gaunasi. Jau kelintas kalėdas vis jį gaminu ir kitiem rekomenduoju. Tik aš naudoju 40% grietinę kremui, taip tvirtai ir patikimai sustingsta. Ačiū labai už receptą, gaila negaliu čia įkelti nuotraukos.

  69. Lina parašė:

    Bandau kepti pagal jusu recepta, iskilo klausimas. Ar cukrus turi buti gerai issuktas ir istirpes pries dedant miltus? Lakstai gaunasi plonesni, kyla bet nezinau ar pakankamai.
    Ar jus naudojat juoda arbata? Aciu labai

  70. Ruta parašė:

    Sveiki 🙂
    O anglijoj gyvenantiems – plain ar self-raising miltus rinktis?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.