8241
Beatos virtuvė

Maskarponės šerbetas su aviečių padažu

(3)
Reikės:
  • Šerbetui:
  • 2 maskarponės sūrio indelių (po 190 g)
  • 300 g cukraus
  • 400 ml vandens
  • 1 citrinos sulčių
  • Aviečių padažui:
  • 400 g šaldytų aviečių
  • 150 g cukraus
  • 100 ml vandens
  • 1-2 šaukštus citrinos sulčių

Maskarponė nepamainoma įvairiuose sūrio pyraguose ir desertuose, bet aš jums siūlau iš maskarponės ir labai gardžių ledų pabandyti pasigaminti šerbeto. Tradiciškai ledai yra daugiau darbo reikalaujantis desertas, jų struktūra turi būti puri ir glotni, kai tuo tarpu šerbetas gali būti toks truputį su ledo kristalėliais, gaminamas be kiaušinių, naudojant vos keletą ingridientų. Taigi, jei laikysimės kulinarijos taisyklių tai čia, ką aš jums siūlau, yra šerbetas, nors savo skoniu ir primena pieniškus ledus. Aišku, nebūtina šiam desertui gaminti aviečių padažo, galite jį valgyti ir vieną arba su karštais keptais obuoliais, bet aviečių padažas tikrai suteiks šventiškumo.

 

    1. Pradėsime nuo šerbeto. Cukrų sumaišykite su vandeniu ir citrinos sultimis. Užvirkite, kad cukrus visai ištirptų ir pavirkite kokias 4 minutes, kad gerai suburbuliuotų ir truputį vanduo nugaruotų.
    2. Maskarponės sūrį šaukštu išmaišykite dubenyje, kad truputį suminkštėtų. Ir po truputį pilkite į tą patį dubenį karštą sirupą, vis maišydami, kad viskas tolygiai išsimaišytų ir pasidarytų skysta masė.
    3. Gautą masę supilkite į erdvų indų, kad susidarytų kuo plonesnis sluoksnis. Dėkite indelį ar indelius į kamerą.
    4. Po maždaug 4 val. ištraukite šerbetą pažiūrėti, kaip jam sekasi šalti. Su šakute viską gerai išmaišykite, kad nesusidarytų per dideli kristalai. Dar geriau galima būtų viską suplakti su plakikliu. Tada masę vėl sukrėskite į indą ir palikite šalti toliau – 4 valandoms arba per visą naktį.
    5. Jei stokojate kantrybės, galite taip nesivarginti – per maždaug 6-8 val. sušaldykite visą masę į ledą, tada ją susmulkinkite virtuvės kombainu ir vėl sudėkite į indelį keliomis valandoms, leisdami šerbetui sustingti.
    6. Kol šerbetas šala, pasigaminsime aviečių padažą. Pradėkite nuo cukraus sirupo: užvirinkite vandenį su cukrumi ir maišydami leiskite sirupui paburbuliuoti, kol cukrus visiškai ištirps.
    7. Atšildytas avietes sutrinkite maisto smulkintuvu arba kokteiline. Sumaišykite gautą masę su sirupu ir prakoškite pro smulkų sietelį, kad atsikratytumėte sėklyčių. Išeina toks malonus ir glotnus padažas.
    8. Geresniam skoniui išgauti rekomenduočiau šį aviečių padažą pagardinti citrinos sultimis.
    9. Štai ir viskas – į indelius dedame šerbetą, pašlakstome padažu ir papuošiame avietėmis, jei jų turime.
Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Giedrius parašė:

    o kaip suprast 1 citrinos sulciu

  2. Urte parašė:

    o kelios porcijos gaunasi?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.