8241
Beatos virtuvė

Makaronų ir pievagrybių apkepas

(8)
Reikės:
  • 250 g makaronų
  • 500 g pievagrybių
  • 60 ml saldaus vyno ar bet kokio kito vyno
  • 3 šaukštų sviesto
  • 3 šaukštų miltų
  • 350-400 ml daržovių ar grybų sultinio
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 100 g mocarelos
  • saujos petražolių
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno

Greita, soti ir džiuginanti vakarienė visai šeimai. Patarimas – pažiūrėti ant pakuotės, kiek minučių patariama virti jūsų pasirinktus makaronus ir nuimti juos nuo ugnies dviem minutėmis anksčiau, nei parašyta. Makaronai tikrai turi būti al dente, t.y. apykiečiai, nepervirti, nes juos dar apkepsime, jie sugers skystį ir bus geros konsistencijos. Nukošiame, apšlakstome aliejumi, kad nesukibtų ir atidedame. Beje, visada verdame makaronus tik gerai sūdytame vandenyje ir erdviame puode.

Įkaitiname orkaitę iki 200C. Pievagrybius supjaustome griežinėliais, svogūną – mažais kubeliais. Įkaitiname didelę keptuvę su aliejumi ir sudedame pievagrybius. Kepame kol paruduos, tada sumažiname ugnį, beriame svogūnus, druską, pipirus ir kepame kartu, kol skystis iš pievagrybių nugaruos. Įpilame vyno (aų naudojau Marsalos). Jei neturite ir negalite rasti Marsalos vyno, tai galima įpilti 45 ml pusiau sauso raudono vyno ir vieną šaukštą acto. Viską pamaišome ir įdedame sviesto, palaukiame kol ištirps. Įdedame miltus ir gerai išmaišome, kad tolygiai pasidengtų grybai. Ir palaipsniui, šaukštas po šaukšto, supilame sultinį, vis pamaišydami po kiekvieno šaukšto. Dar pakaitiname, patroškiname apie dvi minutes, kol padažas sutirštės. Nukeliame nuo ugnies.

Pasiruošiame kepimo indą (geriausia, manau, kepti keramikiniame ar stikliniame inde). Sudedame makaronus, supilame pievagrybių padažą, pabarstome pusę kiekio tarkuoto kietojo sūrio, įdedame pjaustytos ar suplėšytos mocarelos ir viską pamaišome, kad makaronai pasidengtu visu gėriu. Petražoles smulkiai supjaustome, kelis jų šaukštus beriame ant makaronų ir pamaišome. Užberiame likusio kietojo sūrio ir jau šauname į orkaitę kad keptų apie 20 minučių, kol kraštai gražiai apskrus ir bus traškūs. Pabarstome likusiomis petražolėmis ir gardžiai valgome.

Skanaus.

pievagrybiu_makaronu_apkepas_Beatos virtuve

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (23 balsai, vidurkis: 4,52 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Agnete parašė:

    Vietoje marsalos vyno, naudojau vorcersterio padaza! Niam niam niam!!!

  2. Ruta Jas parašė:

    Puiki vakariene seimai! Paprasta, greita ir rezultatas dziugina 🙂

  3. Giedrė parašė:

    Laba diena,

    išbandžiau receptą – labai greita ir tikrai skanu, ačiū! Tik susidūriau su viena problema – viršutinis makaronų sluoksnis sudžiūvo, na jie tokie tikrai labai kieti tapo, kažin ką padariau netaip? Atrodo viską pagal receptą. Gal reikėjo uždengti kepant? Dėkoju 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Tegyvuoja greiti apkepai Giedre, nieko taip blogai nepadarėte, tik jūsų orkaitė kiek per karšta buvo, kepkite žemesnėje nei nurodyta temperatūroje. sekmės

  4. Andreja parašė:

    Beata, sakykit kuom galeciau pakeisti vyna?

  5. Karolina parašė:

    Labai skanus pietus gavosi 🙂 butinai kartosiu

  6. Beatrice parašė:

    Begalo skanus patiekalas. Neturėjau namie raudono vyno todėl panaudojau kombučia. Tikrai nenusivyliau. Gaminsiu dar ir dar 🙂
    Ačiū Beata.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.