Spausdinti

Pavasariškai gaivūs ir skanūs makaronai. Klasikinis derinys. Mėtos, citrinos, krevetės ir smidrai puikiausiai dera. Makaronus galite pasirinkti kokius tik norite, o mums labai patinka ausytės orecchiete.

 

Makaronai su smidrais, krevetėmis, mėtomis ir citrinomis

0
komentarai
12
Porcijos
2 asm.

Reikės:

200–250 g orecchiette ar farfalle makaronų
1 saujos smidrų (5–6 vnt.)
300 g virtų šaldytų krevečių
saujos vyšninių pomidorų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
saujelės mėtų
3 šaukštų graikiško jogurto
1/3 citrinos sulčių
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Smidrus supjaustome mažesniais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjauname pusiau. Mėtas susmulkiname. Krevetes atšildome.

2

Užkaičiame puodą su gerai pasūdytu vandeniu ir makaronus išverdame pagal ant pakuotės pateiktą instrukciją. Likus 2 minutėms iki virimo pabaigos į puodą su makaronais, sudedame smidrus. Paverdame ir nukošiame. Kol makaronai nuvarvės, į tą patį puodą įpilame alyvuogių aliejaus, suberiame krevetes, druską, pipirus ir kelias minutes pakepiname.

3

Makaronus ir smidrus suverčiame atgal į puodą, sumetame vyšninius pomidorus, smulkintas mėtas ir įspaudžiame citrinų sulčių. Sudedame graikišką jogurtą ir gerai išmaišome, kad visi makaronai pasidengtų padažu. Skanaujame karštus arba šaltus.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Gaminau, skanu, aciu. Bet tas jogurtas pavirto I varske bemaisant su karstais makaronais. Ar taip turi buti ar buvo per karsta puode?

  2. Skaiciau internete, kad sumaisius krevetes su citrina ir patekus misiniui i skrandi, susidaro arseno junginys( labai nuodinga) gali zmogus mirti. Si recepta paskaicius skaniai atrodo 🙂

Rašyti komentarą