8241
Beatos virtuvė

Limonadas ir šalta arbata

(0)

Pageidautina turėti, bet nebūtina: baziliko, mėtų, braškių ir grenadino sirupo…

Reikės:
  • Cukraus sirupui:
  • stiklinės cukraus
  • stiklinės vandens
  • Limonadui:
  • 5 šaukštų cukraus sirupo
  • 2 citrinų sulčių (aš tokiu gremžtuku spaudžiu, tai dar ir minkštimo papuola, labai gražu ir skanu, taip pat pusė citrinos žievelės sutarkuoju)
  • 4 suplėšytų baziliko lapelių
  • 800 ml burbuluoto vandens
  • kelių saujų ledukų
  • kelių braškių
  • Šaltai arbatai:
  • 2 maišelių stiprios angliškos arbatos
  • 1 citrinos sulčių ir pusės citrinos žievelės
  • 5 šaukštų cukraus sirupo
  • 1 šaukšto grenadino sirupo (labai labai labai labai labai labai gerai pagerina šaltos arbatos spalvą)

Cukraus sirupo gaminimas:

Pirmiausia reikia išsivirti cukraus sirupą. Pilame stilinę cukraus ir stiklinę vandens (po 250 ml) į puodelį, užviriname, leidžiame paburbuliuoti, kad cukrus ištirptų.

Kai jau sirupo yra, tada jau viskas lengva, belieka tik maišyti, pilstyti ir spėti šaldytuvą darinėti, ir ledukus rakinėti…

LIMONADAS su bazilikais ir braškėmis (1 litrui)

Sultis išspaudžiame, sumaišome su sirupu, pilame burbuluoto vandens, dedame ledukus, plėšome baziliką, įmetame braškių…

ŠALTA ARBATA

Arbatą užpilame verdančiu vandeniu (300 ml, t. y. didelis puodelis). Paliekame pagulėti ir gerai pritraukti, truputį atvėsti. Užpilame viską vandeniu (apie 400 ml), pridedame ledo daug daug ir mėtų, jei turime, priplėšome… Ir geriame tiek, kiek norim, kad atvėstume nuo karščio.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.