Šių blynų įdaras buvo įkvėptas tų blynų cukinijos, tik čia viskas permaišyta kaip rubiko kubiką sumaišius, miltai ir kiaušiniai – į lietinį, o cukinija su lašiša, krapais, grietine ir garstyčiomis – vidun. Šiuos blynus, kaip ir daugumą, galima pasiruošti iš anksto: blynų stirtą prikepei, paruošei įdarą, sulankstei, padėjai saugiai, o paskui tegul net ir visas kaimas ar gatvė į duris beldžiasi.
O čia dar labai universalus lietinio blyno receptas, kuris tinka tada, kai norisi, kad blynas būtų tampresnis, nes į jį dėsite kokio nors įdaro.
8 lietiniai, o gal ir daugiau, priklauso nuo keptuvės dydžio, manoji – arkliška.
Gaminame:
fantastiški blyneliai- vyras juos man pagamino moters dienos proga- negalėjau sustoti girti ir paskui dar aišku pati dariau ir darysiu dar tukstantį ir ne vieną kartą…
Aš ir labai pamėgau šiuos blynelius, paprasta padaryti ir VISI giria, kai valgo 🙂 super:)
Išbandžiau, labai patiko visiems, kas ragavo, tikrai ne sykį kepsiu. Ačiū už receptą:)
Super! Tikrai labai gardus blyneliai. Juos su malonumu ragavo ir musu mažoji valgytoja 🙂
Ačiū! Buvo žiauriai skanu.
Šių lietinių receptas puikus (vis bandydavau išgauti tobulų lietinių tobulas proporcijas, o šie jau visai arti tobulybės :)), o kai ruošiau įdarą, kvepėjo taip, kad vyras vis įkišdavo nosį į virtuvę. Sako, tu nepyk, kad vis landžioju, bet taip skaniai kvepia, kad įdomu pasidarė, ką tu ten darai. Kvapas, sako, kaip geriausiame restorane :D. Įdaras išeina toks pikantiškas, grūdėtosios garstyčios suteikia lengvo aštrumo, žodžiu, super!