8241
Beatos virtuvė

Lietiniai su lašiša, cukinija, garstyčiomis ir grietine

(7)

Šitie blynai nėra paprasti, liaudiški. Su traškiomis salotomis beveik pretenduoja į įmantrius. Tikrai pietūs, ne koldūnai ir ne kiaušinienė.

Reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 400 ml vandens (bet nesupilame iš karto)
  • 200 g kvietinių miltų baltų
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 šaukštelio cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 150 g rūkytos lašišos
  • 2 šaukštų grietinės
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
  • krapų
  • 1 česnako skiltelės
  • Šlakelio aliejaus ar šaukštelio sviesto

Šių blynų įdaras buvo įkvėptas tų blynų cukinijos, tik čia viskas permaišyta kaip rubiko kubiką sumaišius, miltai ir kiaušiniai – į lietinį, o cukinija su lašiša, krapais, grietine ir garstyčiomis – vidun. Šiuos blynus, kaip ir daugumą, galima pasiruošti iš anksto: blynų stirtą prikepei, paruošei įdarą, sulankstei, padėjai saugiai, o paskui tegul net ir visas kaimas ar gatvė į duris beldžiasi.

O čia dar labai universalus lietinio blyno receptas, kuris tinka tada, kai norisi, kad blynas būtų tampresnis, nes į jį dėsite kokio nors įdaro.

8 lietiniai, o gal ir daugiau, priklauso nuo keptuvės dydžio, manoji – arkliška.

Gaminame:

  1. Blynus sumaišome paprastuoju būdu: kiaušinius išplakame su druska, cukrumi ir aliejumi (nereikia iki putų, tik kad būtų vientisa gelsva masė), supilame pusę vandens, tada įsijojame miltus, išmaišome tirštą tešlą ir supilame likusį vandenį (jo gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau). Blynų tešlai patinka pastovėti, jei tik galite tai sau leisti.
  2. Blynus kepame keptuvę lengvai patepę popieriniu rankšluosčiu, suvilgytu aliejumi.
  3. Įdaras: cukiniją truputį termiškai apdorosime, kad lengviau ji lankstytųsi, tai užtruks vos porą minučių. Cukiniją supjaustykite juostelėmis daržovių skustuku. Česnako skiltelę susmulkinkite iki košelės. Į keptuvę dėkite truputį sviesto arba aliejaus, dėkite cukiniją į keptuvę, ten pat meskite česnaką, ir pamaišydami leiskite viskam suminkštėti kokias 3–4 minutes, tada pilkite grietinę ir garstyčias, taip pat truputį druskos ir saują smulkintų šviežių arba džiovintų krapų. Viskas.
  4. Į blyną dėkite truputį cukinijos, juostelę ar dvi lašišos ir sulankstykite blyną patinkančiu būdu.
  5. Pakepinkite ant keptuvės, kad visas sušiltų, ir prašom prašom, kvieskite Kanapinį prie stalo.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,25 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. Asta parašė:

    Šių lietinių receptas puikus (vis bandydavau išgauti tobulų lietinių tobulas proporcijas, o šie jau visai arti tobulybės :)), o kai ruošiau įdarą, kvepėjo taip, kad vyras vis įkišdavo nosį į virtuvę. Sako, tu nepyk, kad vis landžioju, bet taip skaniai kvepia, kad įdomu pasidarė, ką tu ten darai. Kvapas, sako, kaip geriausiame restorane :D. Įdaras išeina toks pikantiškas, grūdėtosios garstyčios suteikia lengvo aštrumo, žodžiu, super!

  2. Balsi parašė:

    fantastiški blyneliai- vyras juos man pagamino moters dienos proga- negalėjau sustoti girti ir paskui dar aišku pati dariau ir darysiu dar tukstantį ir ne vieną kartą…

  3. Giedrė parašė:

    Aš ir labai pamėgau šiuos blynelius, paprasta padaryti ir VISI giria, kai valgo 🙂 super:)

  4. Sonata parašė:

    Išbandžiau, labai patiko visiems, kas ragavo, tikrai ne sykį kepsiu. Ačiū už receptą:)

  5. Inga parašė:

    Super! Tikrai labai gardus blyneliai. Juos su malonumu ragavo ir musu mažoji valgytoja 🙂

  6. Asta parašė:

    Ačiū! Buvo žiauriai skanu.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.