Spausdinti

 

 

Lėtai keptas kiaulės kumpis su blyneliais ir rytietiškomis salotomis

0
komentarai
6
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val. 30 min.

Kumpiui reikės:

1 kg kiaulienos kumpio su oda
1 šaukšto pankolio sėklų
1 šaukšto kalendros grūdelių
1 šaukštelio cinamono
2 džiovintų aitriųjų paprikų
Pusės šaukštelio žvaigždinio anyžiaus
2 šaukštų rudojo cukraus
Druskos, pipirų

Salotoms reikės:

Pusės galvos raudonojo kopūsto
Pusės galvos pekininio kopūsto
1 citrinos sulčių

Salotų padažui reikės:

1 aitriosios paprikos
1 šaukšto rudojo cukraus
1 šaukšto baltojo vyno acto
1 šaukšto kepintų sezamų aliejaus
Ryšulėlio kalendros žolės
Kaip gaminti?

Gaminimas

Ruošiame kiaulienos kumpį:

1

Grūstuve sutriname stambius prieskonius, vėliau įberiame cinamono bei įdedame kelis šaukštus rudojo cukraus. Šiuo prieskonių mišiniu įtriname kumpį.

2

Mėsą dosniai pasūdome ir pabarstome pipirais. Kepame apie pusantros valandos 180 laipsnių orkaitėje.

3

Iškepusią kiaulieną supjaustome ar suplėšome mažais gabalėliais.

Gaminame salotas:

1

Pusę galvos raudonojo kopūsto susmulkiname peiliu. Taip pat sukapojame ir pekininį kopūstą.

2

Kopūstus pabarstome druska, išspaudžiame citrinos sultis. Rankomis paspausdami paminkome kopūstus, kad jie suminkštėtų.

Gaminame padažą salotoms:

1

Susmulkiname aitriąją papriką ir suberiame į grūstuvę, įpilame šaukštą baltojo vyno acto ir tiek pat kepintų sezamų aliejaus ir triname grūstuvėje. Padažą užpilame ant kopūstų.

2

Sukapojame kalendros žolę, suberiame ant salotų ir viską sumaišome.

Ingredientai
Patarimas

Ant blynelio dedame kelis gabaliukus kiaulienos, šaukštą kopūsto salotų ir skanaujame!

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Man regis, gaminat patekalus labai painiojamas „aitrus” ir „astrus” skoniai… megstu astriai, bet aitriai – ne. tai du skirtingi dalykai. o daugelyje pateikalu tie skoniai painiojami… ir nezinau, ar mane apgauna skoniu receptoriai, ar tikrai nezinau, kokie ingredientai,..prieskonines darzoves prisikriamos kokiam skoniui.nenoriu nieko kritikuoti, stebiu su malonumu visas Beatos vedamas laidas, tik noreciau padaryti tvarka savo pomegiu pasauly…” koks” prieskonis lemia „ka”…as butnt apie „aitruma” ir”astruma”.aciu.

  2. na, miela Beata, skubu į pagalbą dėl semantikos 😉 kaip rašoma DLKŽ, aštr‖ùs –
    (2 reikšmė) stipriai veikiantis jutimo organus (A. balsas (šaižus). A. kvapas. A. šaltis. ~i̇̀ rūgštis. ), aitrus – (1 reikšmė) gaižus, kartus, gailus (Šaltekšnio uogos ai̇̃trios).

    Vita

  3. na, miela Beata, skubu į pagalbą dėl semantikos 😉 kaip rašoma DLKŽ, aštr‖ùs – (2 reikšmė) stipriai veikiantis jutimo organus (A. balsas (šaižus). A. kvapas. A. šaltis. ~i̇̀ rūgštis. ), aitrus – (1 reikšmė) gaižus, kartus, gailus (Šaltekšnio uogos ai̇̃trios).

    Vita

Rašyti komentarą