8241
Beatos virtuvė

Lėtai kepta rytietiška ėriuko mentė

(2)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4.25 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 1 ėriuko mentės su kaulu (apie 1 kg, jei rasite nesupjaustytą – bus puiku)
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 3 šaukštų raudonojo vyno acto
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 0,5 šaukštelio maltos kalendros
  • kelių žiupsnių druskos
  • 2 skiltelių česnako
  • 4–5 laurų lapų

Šitaip paruošta mentė man skaniausia, todėl visada ją taip ir gaminu: kaskart keisdama prieskonių derinius mėgaujuosi vis kitokiu rezultatu, bet mėsa visada minkšta ir sultinga. Tokiais prieskoniais pagardinta ėriena tikrai nukels jus į rytietišką virtuvę, o jei norite paviešėti kituose kraštuose – gardinkite klasikiniu anglišku deriniu – česnakais, rozmarinais ir pipirais arba rinkitės Viduržemio jūros regionui būdingus prieskonius: citrinų sultis ir žieveles, raudonėlius, česnakus.

Ruošiame ėrieną: česnakus sutraiškome peiliu. Prieskonius, išskyrus laurų lapus, sumaišome su actu ir aliejumi.

Mėsą gerai įtriname marinatu ir dedame į šaldytuvą pasimarinuoti. Geriausia – per naktį, bet jei skubate, užteks ir valandos ar kelių. Į kepimo maišą klojame laurų lapų, ant jų uždedame marinuotą ėrieną, maišą užvyniojame ir šauname kepti į 170 °C temperatūros orkaitę 2,5 valandos.

Patarimas: kepant išsiskyrusias sultis supilkite į indelį, nugriebkite riebalus, o sultinį sutirštinkite trupučiu miltų, su sviestu suminkytų į vieną gabaliuką.

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Audra parašė:

    Miela Beata, norėčiau šitaip pagamintos ėriuko menties Didžiojo Ketvirtadieno vakarienei. Ar bandei šį receptą be kepimo maišo ? Norėčiau dėti į molinį puodą su dangčiu ir tiek. Dėkui

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.