Spausdinti

Lėtai kepta lašiša su traškiomis salotomis ir saldžiarūgščiu padažu

0
komentarai
14
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Lašišai reikės:

Apie 1 kg lašišos filė
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų

Padažui reikės:

4 šaukštų cukraus
4 šaukštų baltojo vyno acto
4 šaukštų vandens

Salotoms reikės:

2 morkų
2 agurkų
2 salotinių svogūnų
Gabalėlio imbiero šaknies
1 žaliosios citrinos
Gabalėlio aitriosios paprikos
Ryšulėlio kalendrų
Ryšulėlio krapų
Kaip gaminti?

Gaminimas

Gaminame lašišą:

1

Iš lašišos filė išimame likusius kaulus, dedame ją į kepimo indą, apipilame alyvuogių aliejumi ir tolygiai jį paskirstome.

2

Pabarstome druska, pipirais ir šauname į iki 130 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepsime apie 45 minutes.

Gaminame salotas ir padažą:

1

Kol lašiša kepa, gaminame traškias salotas su saldžiarūgščiu padažu. Į nedidelį puodelį ant viryklės pilame 4 šaukštus baltojo vyno acto, 4 šaukštus vandens ir suberiame 4 šaukštus cukraus. Šiek tiek pamaišome ir verdame trumpai,  kol skystis užvirs bei ištirps cukrus.

2

Pasiruošiame salotų dubenį. Nulupame ir labai smulkiai supjaustome svogūną, beriame į salotų dubenį.

3

Nuskutame imbierą ir, supjaustę plonomis juostelėmis, taip pat suberiame į dubenį.

4

Ilgomis siauromis juostelėmis supjaustome pusę aitriosios paprikos.

5

Šiaudeliais supjaustome agurkus ir morkas, viską taip pat dedame į salotų dubenį.

6

Kai daržovės paruoštos, sukapojame žoleles: krapus ir kalendrą, beriame į salotų dubenį.

7

Užpilame išvirtu marinatu, gerai išmaišome ir paliekame pasimarinuoti kol lašiša baigs kepti.

8

Į lėkštes dedame salotų, o ant viršaus šaukštu uždedame po gabalėlį lašišos, pašlakstome žaliosios citrinos sultimis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Si patiekala gaminau Naujiesiems metams.Labai patiko visai seimai 🙂 Aciu tau Beata, tu nuostabi 🙂

  2. kas tas „salotinis” svogūnas?
    bandžiau įmesti į google, ir pažiūrėti paveikslėliuose, bet ir google’as nlb supranta …
    labai ačiū už atsakymą

  3. Kepiau vakar per Velykas,labai skanu!Tik i salotas imbiero ir kalendros nedejau,nes zinojau,kad ne visiems patiks,gavosi tokios tradiciskesnes,bet vistiek labai skanios salotos.

  4. Laba vakara.
    Noreciau uzsiprenumeruoti-receptus

    Dabar norejau recepto-lasisos(1kq)file

    Ir garnyro tinkancio ivairiems-skoniams… :)))

Rašyti komentarą