Spausdinti

Nostalgiška sriuba su frikadelėmis. Jei iki šiol mėsos kukulius gaminote iš kiaulienos ar vištienos, pabandykit su malta kalakutiena. Kalakutų krūtinėlių mėsa yra balta ir pati liesiausia, tinkama net kūdikiams ir alergiškiems valgytojams. Ši sriuba atgaivins sielą ir pamaitins, neapkraus skrandžio. Žalumynų puokšė bei citrinos rūgštelė lėkštėje taps pavasario šaukliais.

 

 

 

Daržovių sriuba su kalakutienos frikadelėmis

0
komentarai
9
Porcijos
2 asm.

Reikės:

Alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 morkų
3 saliero stiebų
½ nedidelio brokolio
450 g maltos kalakutų krūtinėlių mėsos
1 šaukštelio peletrūno
1 šaukštelio raudonėlio
1 l ekologiško daržovių sultinio
1 citrinos sulčių
200 g žalumynų (svogūnų laiškų, lapinio kopūsto, petražolių, baziliko)
druskos, pipirų
petražolių papuošimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname aliejų dideliame puode. Svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname 2-3 minutes. Vieną morką supjaustome kubeliais, o kitą sutarkuojame, saliero stiebus plonai supjaustome. Tada sudedame kubeliais pjaustytą morką bei saliero stiebus. Troškiname apie 10 minučių, vis pamaišome.

2

Kai daržovės šiek tiek suminkštėjo ir apskrudo, suberiame prieskonius ir pusę supjaustyto brokolio (likės brokolis keliaus frikadelėms ruošti) užpilame pasiruoštu ekologišku daržovių sultiniu.

3

Formuojame frikadėles: maltą kalakutieną sumaišome su morkomis ir likusiu smulkintu brokoliu, įberiame druskos, pipirų, žiupsnį raudonėlio bei peletrūno, įpilame šlakelį vandens ir suminkome. Formuojame mažus kukuliukus.

4

Sudedame kukuliukus ir verdame dar penketą minučių. Susmulkiname žalumynus ir suverčiame į puodą, įspaudžiame citrinos sultis ir dar paverdame penkias minutes. Paragaujame, ar užtenka prieskonių, ar matcnu. Supilstome į lėkštes ir papuošiame smulkintomis petražolėmis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Laaabai skani sriuba gavosi 🙂 Gaminti paprasta ir greitai. Sultinį naudojau Marigold (veganams). Kainuoja apie 4,5 Eur (radau Assorti parduotuvėje). Drąsiai galima naudoti mažiau nei parašyta ant pakuotės (pvz. vietoj 4 š. 3 š). Sriuboje daug daržovių ir citrinos prieskonis liuks. Vienžo, suvalgėme su vyru viens-du ir nėra!

  2. Tiesiog fantastiška sriuba, vietoje visų išvardintų žalumynų įdėjau didelę saują šviežios kalendros, tai ji taaaip puikiai dera su citrina, kad išvis! super, ačiū už receptą :).

  3. Visada galvojau, kad formuojant kotletus, frikadeles, balandėlius ir pan. , t.y. kai reikia iš maltos mėsos sulipdyti rutulį ar paplotėlį, be įv.priedų kiaušinis yra būtinas… ir kaip nustebau Beatos balandėlių recepte jo neradusi… čia vėlgi frikadelėse nereikia… bet tikiu, kad kukuliukai sulips 🙂

  4. Dėjau tik puse citrinos sulčių, bet vistiek gavosi per daug rūgšti.. o frikadelės labai sausos.
    Rezultate man nepavyko 🙁

  5. Išbandyta vieną kartą, bet nekartosiu, nes gavosi rūgšti ir apskritai nelabai skani. Naudojau tik pusę citrinos. Retas atvejis, kad iš Beatos receptų būtų nelabai skanu.

Rašyti komentarą