8241
Beatos virtuvė

Lęšių ir pomidorų sriuba

(37)

Iš to, ko visada yra virtuvės spintelėje.

Reikės:
  • 1 stiklinės raudonųjų ar rudųjų lęšių (arba skaldytų žirnių)
  • galvos svogūno
  • 1 didesnės morkos
  • 2 česnako skiltelių
  • imbiero šaknies
  • 1-1,5 l daržovių sultinio
  • skardinės konservuotų pomidorų
  • aliejaus ar sviesto kepimui
  • pusės šaukštelio imbiero miltelių
  • pusės šaukštelio kumino miltelių
  • pusės šaukštelio kario miltelių

  1. Peiliu susmulkiname svogūno galvą ir beriame į keptuvėje ar puode įkaitintą aliejų. Pakepiname.
  2. Nulupame keletą skiltelių česnako, jas susmulkiname ar įtarkuojame smulkia tarka į pakepintus svogūnus. Sumažiname ugnį, nes česnakas labai jautrus kaitrai, o mes nenorime jo sudeginti.
  3. Kol kepa svogūnai ir česnakai, nuskutame morką bei imbiero šaknį. Labai patogu ją nulupti tiesiog arbatiniu šaukšteliu. Imbiero šaknį taip pat įtarkuojame smulkia tarka į keptuvę. Viską išmaišome.
  4. Į keptuvę beriame prieskonius: imbierą, karį bei maltą kuminą.
  5. Kol prieskoniai šyla, peiliu supjaustome morką smulkiais gabalėliais ir beriame į keptuvę. Sumaišome.
  6. Į daržovių ir prieskonių mišinį beriame stiklinę lęšių bei užpilame daržovių sultiniu.
  7. Paverdame 10-15 minučių, kol lęšiai suvirs.
  8. Į sriubą supilame konservuotų pomidorų skardinę ir šaukštu juos šiek tiek pasmulkiname ir dar paverdame 5-10 minučių. Jei sriuba atrodo per tiršta – praskieskime ją vandeniu. Paskaniname grūstais pipirais. Pabaigoje sriubą galima sutrinti daržovių trintuve.
  9. Lėkštėje supiltą sriubą gražu papuošti kalendros lapeliu ar kitais žalumynais. Galima valgyti su grietine.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (47 balsai, vidurkis: 3,96 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (37)
Komentarai
  1. Viktorija parašė:

    Laba diena,
    ka tik isviriau sia nuostabia sriuba. Skonis nepakartojamas. Labai lengva, paprasta ir greita:) Savo draugems butinai papasakosiu apie si recepta.

  2. agne parašė:

    Ačiū nuž puikų receptą. Mūsų šeimoje tai tapo netikėtu atradimu. Labai skani sriubytė. 🙂

  3. Inga parašė:

    gaminau labai skanu vietoj lešių žirniai. super

  4. Ramunė parašė:

    Ačiū už labai skanios sriubos receptą.Niekada nežinojau ką pagaminti iš lęšių,o pasirodo puiki sriubytė gaunasi.Net nežinojau,kad imbieras puikiai jaučiasi sriuboje:)Girdėjau dar,kad yra tokia topinambų sriuba,bet recepto niekur nerandu,gal galėtum,Beata, parašyti sriubos ingridientus.Ačiū.

  5. Kristina parašė:

    Nu tikrai labai skani sriuba gavosi. Tokia vyriska sakyciau. As biski pagerinau, pomidoru tyre pati pasigaminau is apvirtu pomidoru, be skurytes, sumaliau su blenderiu. Ir dar imeciau kelias parukytas desrelias. Mmmm…. Aciu uz recepta

  6. Eglė parašė:

    Įdomu, o žalieji lęšiai šiai sriubytei tiktų?

  7. Rūta parašė:

    Viriau su paprastais rudais lešiais, gavosi labai negraži spalva 🙂 niekas nenorėjo valgyt 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      taip taip rudi lešiai nėra patys gražiausi, bet jie tikrai skanūs ir sveiki, raudoni smulkūs lešiukai daug greičiau išverda ir susilieja vientisai su pomidorais…

    • Laima parašė:

      Î sriubytę dar įdedu šaukštą kario ir sutarkuoju kurkumos ( lietuviškai ciberžolė), spalva būna nuostabiai geltona

  8. Giedrė parašė:

    Mūsų šeimyna irgi išbandė šią sriubą – tikrai labai labai skani, soti, tokia šiltai žiemiška 🙂

    Tiesa, neturėjau šviežio imbiero, bet maltas imbieras vis tiek davė savo skonį. Kadangi šaldytuve radau tik mažą morką, tai papildomai įmečiau saldžios paprikos. O išvirus sriubą pasirodė, kad labai tiktų patarkuoti ant viršaus truputį fermentinio sūrio. Mums tiko ir patiko 🙂

    Skanaus visiems!
    Receptą tikrai dar kartosim, ačiū!!!

  9. monika parašė:

    Sveiki,noreciau issivirti sia sriubyte bet kaip ir dazniausiai pasigendu pas jus tikslumo receptuose,rasot imbiero saknis,jug ji gali buti ivairiu dydziu?tai kaip zinoti kiek jos itarkuoti?beje skardine konservuotu pomidoru,velgi ju yra ivairiu dydziu?buciau labai dekinga uz patikslinima 😉 kadangi su imbieru nesu dariusi nieko todel ir prisibijau nepadauginti jo 🙂

  10. Sandra parašė:

    Ačiū už šį receptą – iki šiol negalime atsivalgyti šio skanėsto :). Ir dar – …o iki tol nieko nesu gaminusi su lęšiais… 🙂

  11. Jurgita parašė:

    Laaaaabai skani sriuba 🙂

  12. Lina parašė:

    Ir as isviriau.Tik viriau ne darzoviu sultini,o vistienos,tai dar paskui ir mesytes pripjausciau,labai skani ir kvapni sriubyte.O valgeme su cesnakiniais dziuveseliais,tai mmmm….

  13. Raimonda parašė:

    O kiek reikia i šią sriubytę dėti imbiero šaknies maždaug? nesinori jo padauginti.

  14. Žydronė parašė:

    Superinė sriubytė! Labai patiko mano sūnui, paprašė dar kartą išvirti.

  15. ar parašė:

    pastovejo ji pora valandu ir man jau ji skaniai valgosi 😀 Tai istrinkite ta mano komentara,kad neskani 🙂

  16. Puhu parašė:

    jau gera menesi dairausi imbiero saknies .. matyt ne sezonas… :/ taciau labai noriu ismeginti si recepta, idomu kas gautusi jei vietoj saknies iberciau daugiau imbiero milteliu? 🙂

  17. Amarile parašė:

    Labai labai skani sriuba, nors ir nedėjau imbiero šaknies, tik prieskonių imbiero daugiau įbėriau, o malto kumino visai nedėjau, nes neturėjau. Kitką dėjau iš akies. Tikrai labai ačiū už tokį gerą, greitą, skanų ir sveiką receptą!

  18. Andželika parašė:

    Sveika,
    Nuostabi sriuba. Paprastai sriubos su koncervuotais pomidorais buna rūgščios, bet ne šita.
    Ačiū Beata.

  19. Justina parašė:

    Super sriuba! Labai dziaugiuosi isbandziusi! 😉

  20. ausra parašė:

    puikiai gavosi, lb skani siubyte 🙂

  21. Aušra parašė:

    Jau ne vieną kartą viriau šią sriubą, mūsų šeima ją labai pamėgo 🙂 Tik nededu imbiero, nes pati jo nemėgstu. Bet ir be jo sriubytė nuostabiai skani 🙂

  22. vaida parašė:

    labai skani sriubyte. ir kas svarbiausia tokia paprasta 🙂 laukiam kol vyras gris is darbo ka pasakys, bet jauciu patiks 🙂

  23. Diana parašė:

    Nereali sriuba, man tai buvo tikras atradimas. Aš tik gal dėčiau mažiau imbiero miltelių, o daugiau pačio šviežio imbiero. Dariau ir su pilnais žaliais lęšiais, labai skanu abiem atvejais. O jau prieskonių kvapas pasklidęs po visą butą… super 🙂

  24. Diana parašė:

    Tikrai labai labai skani sriubytė, labai dažnai ją verdu. Mėgsta ir vyras, ir dukrytė. Dar tik česnakinės duonos, kur valgom su čili sriuba, pasiruošiu. Čia labai tinka.

  25. Inga parašė:

    Nereali sriubyte, mano vyrai liko patenkinti, labia sildanti ir kartu paprasta, pomidorus blansiravau ir tryniau blenderiu, pomidoru nemyletojai nieko nepastebejo 🙂

  26. Eva parašė:

    Man kaip naujoke, sriuba gavosi ziauriai astri, nes imbiero idejau labai nemazai, nes nebuvo parasyta, kiek jos reikia..todel nezn, kas ja valgys..:(

  27. Rasa parašė:

    labai skanu

  28. Virginija parašė:

    Pasakiško skonio sriuba! Pirmą kartą įdėjau imbiero, kaip pakeitė visą skonį, labai labai skanu 🙂

  29. rita parašė:

    Kol neįdėjau konservuotų pomidorų, atrodė bus labai skani sriuba. Deja, gavosi labai rūgšti. Kad ir šiek tiek pataisiau padėtį, antrąkart tikrai tokios nevirčiau.

  30. Ramune parašė:

    Sveiki, o jeu nedeciau imbiero? Jis man nelabai

  31. Lina parašė:

    Tobulo skonio!!! O svarbiausia lengvai ir greitai pagaminama 😉

  32. Ija parašė:

    Man pati pati skaniausia sriuba! ❤️ Ačiū Beata!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.