Spausdinti

Lęšių ir pomidorų sriuba

0
komentarai
38
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

1 stiklinės raudonųjų ar rudųjų lęšių (arba skaldytų žirnių)
galvos svogūno
1 didesnės morkos
2 česnako skiltelių
imbiero šaknies
1-1,5 l daržovių sultinio
skardinės konservuotų pomidorų
aliejaus ar sviesto kepimui
pusės šaukštelio imbiero miltelių
pusės šaukštelio kumino miltelių
pusės šaukštelio kario miltelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Peiliu susmulkiname svogūno galvą ir beriame į keptuvėje ar puode įkaitintą aliejų. Pakepiname.

2

Nulupame keletą skiltelių česnako, jas susmulkiname ar įtarkuojame smulkia tarka į pakepintus svogūnus. Sumažiname ugnį, nes česnakas labai jautrus kaitrai, o mes nenorime jo sudeginti.

3

Kol kepa svogūnai ir česnakai, nuskutame morką bei imbiero šaknį. Labai patogu ją nulupti tiesiog arbatiniu šaukšteliu. Imbiero šaknį taip pat įtarkuojame smulkia tarka į keptuvę. Viską išmaišome.

4

Į keptuvę beriame prieskonius: imbierą, karį bei maltą kuminą.

5

Kol prieskoniai šyla, peiliu supjaustome morką smulkiais gabalėliais ir beriame į keptuvę. Sumaišome.

6

Į daržovių ir prieskonių mišinį beriame stiklinę lęšių bei užpilame daržovių sultiniu.

7

Paverdame 10-15 minučių, kol lęšiai suvirs.

8

Į sriubą supilame konservuotų pomidorų skardinę ir šaukštu juos šiek tiek pasmulkiname ir dar paverdame 5-10 minučių. Jei sriuba atrodo per tiršta – praskieskime ją vandeniu. Paskaniname grūstais pipirais. Pabaigoje sriubą galima sutrinti daržovių trintuve.

9

Lėkštėje supiltą sriubą gražu papuošti kalendros lapeliu ar kitais žalumynais. Galima valgyti su grietine.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Laba diena,
    ka tik isviriau sia nuostabia sriuba. Skonis nepakartojamas. Labai lengva, paprasta ir greita:) Savo draugems butinai papasakosiu apie si recepta.

  2. Ačiū už labai skanios sriubos receptą.Niekada nežinojau ką pagaminti iš lęšių,o pasirodo puiki sriubytė gaunasi.Net nežinojau,kad imbieras puikiai jaučiasi sriuboje:)Girdėjau dar,kad yra tokia topinambų sriuba,bet recepto niekur nerandu,gal galėtum,Beata, parašyti sriubos ingridientus.Ačiū.

  3. Nu tikrai labai skani sriuba gavosi. Tokia vyriska sakyciau. As biski pagerinau, pomidoru tyre pati pasigaminau is apvirtu pomidoru, be skurytes, sumaliau su blenderiu. Ir dar imeciau kelias parukytas desrelias. Mmmm…. Aciu uz recepta

  4. Viriau su paprastais rudais lešiais, gavosi labai negraži spalva 🙂 niekas nenorėjo valgyt 🙂

  5. Mūsų šeimyna irgi išbandė šią sriubą – tikrai labai labai skani, soti, tokia šiltai žiemiška 🙂

    Tiesa, neturėjau šviežio imbiero, bet maltas imbieras vis tiek davė savo skonį. Kadangi šaldytuve radau tik mažą morką, tai papildomai įmečiau saldžios paprikos. O išvirus sriubą pasirodė, kad labai tiktų patarkuoti ant viršaus truputį fermentinio sūrio. Mums tiko ir patiko 🙂

    Skanaus visiems!
    Receptą tikrai dar kartosim, ačiū!!!

  6. Sveiki,noreciau issivirti sia sriubyte bet kaip ir dazniausiai pasigendu pas jus tikslumo receptuose,rasot imbiero saknis,jug ji gali buti ivairiu dydziu?tai kaip zinoti kiek jos itarkuoti?beje skardine konservuotu pomidoru,velgi ju yra ivairiu dydziu?buciau labai dekinga uz patikslinima 😉 kadangi su imbieru nesu dariusi nieko todel ir prisibijau nepadauginti jo 🙂

  7. Ačiū už šį receptą – iki šiol negalime atsivalgyti šio skanėsto :). Ir dar – …o iki tol nieko nesu gaminusi su lęšiais… 🙂

  8. Ir as isviriau.Tik viriau ne darzoviu sultini,o vistienos,tai dar paskui ir mesytes pripjausciau,labai skani ir kvapni sriubyte.O valgeme su cesnakiniais dziuveseliais,tai mmmm….

  9. pastovejo ji pora valandu ir man jau ji skaniai valgosi 😀 Tai istrinkite ta mano komentara,kad neskani 🙂

  10. jau gera menesi dairausi imbiero saknies .. matyt ne sezonas… :/ taciau labai noriu ismeginti si recepta, idomu kas gautusi jei vietoj saknies iberciau daugiau imbiero milteliu? 🙂

  11. Labai labai skani sriuba, nors ir nedėjau imbiero šaknies, tik prieskonių imbiero daugiau įbėriau, o malto kumino visai nedėjau, nes neturėjau. Kitką dėjau iš akies. Tikrai labai ačiū už tokį gerą, greitą, skanų ir sveiką receptą!

  12. Sveika,
    Nuostabi sriuba. Paprastai sriubos su koncervuotais pomidorais buna rūgščios, bet ne šita.
    Ačiū Beata.

  13. Jau ne vieną kartą viriau šią sriubą, mūsų šeima ją labai pamėgo 🙂 Tik nededu imbiero, nes pati jo nemėgstu. Bet ir be jo sriubytė nuostabiai skani 🙂

  14. labai skani sriubyte. ir kas svarbiausia tokia paprasta 🙂 laukiam kol vyras gris is darbo ka pasakys, bet jauciu patiks 🙂

  15. Nereali sriuba, man tai buvo tikras atradimas. Aš tik gal dėčiau mažiau imbiero miltelių, o daugiau pačio šviežio imbiero. Dariau ir su pilnais žaliais lęšiais, labai skanu abiem atvejais. O jau prieskonių kvapas pasklidęs po visą butą… super 🙂

  16. Tikrai labai labai skani sriubytė, labai dažnai ją verdu. Mėgsta ir vyras, ir dukrytė. Dar tik česnakinės duonos, kur valgom su čili sriuba, pasiruošiu. Čia labai tinka.

  17. Nereali sriubyte, mano vyrai liko patenkinti, labia sildanti ir kartu paprasta, pomidorus blansiravau ir tryniau blenderiu, pomidoru nemyletojai nieko nepastebejo 🙂

  18. Man kaip naujoke, sriuba gavosi ziauriai astri, nes imbiero idejau labai nemazai, nes nebuvo parasyta, kiek jos reikia..todel nezn, kas ja valgys..:(

  19. Pasakiško skonio sriuba! Pirmą kartą įdėjau imbiero, kaip pakeitė visą skonį, labai labai skanu 🙂

  20. Kol neįdėjau konservuotų pomidorų, atrodė bus labai skani sriuba. Deja, gavosi labai rūgšti. Kad ir šiek tiek pataisiau padėtį, antrąkart tikrai tokios nevirčiau.

Rašyti komentarą