Spausdinti

Ledai su aliejumi gal ir skamba keistai, bet užteks vieną kartą paragauti, kad įsitikintumėte, kaip puikiai glotnūs vaniliniai ledai dera su sodriu, tamsiai žaliu moliūgų sėklų aliejumi. Šaltai spaustas moliūgų sėklų aliejus desertams suteikia paslaptingo, gilaus riešutinio skonio ir pagyvina bet kurį patiekalą – nuo salotų, kruopų iki žuvies ar mėsos valgių. Citrina suteikia gaivumo, skrudintos moliūgų sėklos – traškumo, o smagiausia, kad šiuos ledus pasigaminsite labai greitai.

Ledai su moliūgų sėklų aliejumi

0
komentarai
4
Porcijos
5 asm.

Reikės:

1 kg vanilinių ledų
4 šaukštų „Obelių“ moliūgų sėklų aliejaus
žiupsnio druskos
saujos kepintų moliūgų sėklų
šlakelio citrinų ar žaliųjų citrinų sulčių
0,5 citrinos ar žaliosios citrinos žievelių papuošti
saujos aviečių papuošti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Moliūgų sėklas paskrudiname ir pasmulkiname peiliu. Vanilinius ledus išsukame maisto kombainu su 3 šaukštais „Obelių“ moliūgų sėklų aliejaus, druska, smulkintomis moliūgų sėklomis, kad gerai susimaišytų.

2

Įlašiname šlakelį citrinų sulčių skoniui pagyvinti. Sudedame į stiklinį indą ir pusvalandį ar valandą palaikome šaldymo kameroje. Prieš patiekdami papuošiame avietėmis, tarkuotomis citrinų žievelėmis ir dar pašlakstome moliūgų sėklų aliejumi.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Super ledai! Vakaro (ir manau vasaros) hitas. Draugė, kuri nevalgo pieno produktų, sakė, kad bus labai geras būdas paįvairinti veganinius ledus (!?), nes jie nelabai skanūs 🙂 tikrai labai labai skanu:)

Rašyti komentarą