Itin skani žalia lazanija su keptomis cukinijomis ir baklažanais. Bešamelis papildytas špinatais ir bazilikais, sluoksniuose lydosi varškės sūrelis ir mocarela – abejingų šiai lazanijai be mėsos tikrai nebus.
Šią vegetarišką lazaniją ruošiau su padažu „Tikras italas“ – taip lengviausia sutrumpinti kelią. Šiame padaže pomidorų labai daug, trintų ir gabaliukais, o jiems akompanuoja raudonėliai, bazilikai, rozmarinai, alyvuogių aliejus ir saulėje džiovintų pomidorų gabaliukai. Idealus gardinti italų virtuvės patiekalus – lazanijai, cacciatore, ratatouille.
Beje, su šiuo padažu kažkada ruošiau ir mėsišką lazaniją, kurios receptą galite rasti čia.
Bet jei tokio padažo neturite, galite naudoti trintus konservuotus pomidorus. Šiek tiek patroškinkite juos su alyvuogių aliejumi, pagardinkite įvairiomis žolelėmis, druska ir pipirais.
Gaminame:
Išėjo labai skani lazanija, ačiū už receptą 🙂
Sveiki, o gyvenantiems ne Lietuvoje ka naudoti vietoj Beatos padazo?
O kodėl būtent šaldyti špinatai? Ar labaiskirsi skonis nuo šviežių?