Spausdinti

Lašišos salotos su persimonais

0
komentarai
17
Porcijos
4 asm.

Salotoms:

400 g lašišos filė
1 šaukšto džiovintos kalendros
1 šaukštelio ciberžolės
1 šaukšto kumino
druskos
1-2 persimonų
saujelės petražolių
2 saujų špinatų
1 gūželės romėninių salotų
1 gūželės raudonojo radicchio salotos
2 saujų pistacijų
2 saujos granato sėklų

Padažui:

3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai balto vyno acto
½ citrinos sulčių
druskos
žiupsnelio uoginės paprikos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Prieskoniais (maltu kuminu, kalendromis, ciberžole ir druska) ištriname lašišos filė. Labai gerai įkaitiname keptuvę (galima įpilti ir lašelį aliejaus) ir dedame žuvį kepti odele į apačią. Po kokių 4-6 minučių apverčiame filė ir kepame dar apie 1-2 minutes, kol žuvis visiškai iškeps, bet jokiu būdu nebus perkepusi ir išsausėjusi. Viduryje žuvis turėtų būti vos vos iškepusi, dar rausva ir minkšta.

2

Visus salotų lapelius ir prieskonines žoleles nuplauname ir kruopščiai nusausiname.

3

Atskirame indelyje sumaišome padažo ingredientus.

4

Erdvioje lėkštėje paskirstome salotų lapus (didesnius suplėšome rankomis), ant jų dėliojame skiltelėmis supjaustytus persimonus. Iškepusią žuvį pasmulkiname stambiais gabalais ir taip pat dedame į salotų lėkštę. Ant viršaus beriame granatų sėklų ir pistacijų.

5

Prieš pat patiekdami apšlakstome padažu ir gardiname petražolių lapeliais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Šiandien gaminau šias salotas pirmąkart, ir tikrai jau žinau – ne paskutinį:) Skonis nuostabus! Patiko visai šeimai.

  2. Laba diena,

    išbandžiau šį receptuką. Na ką galiu pasakyti….
    ŽIAURIAI, BEPROTIŠKAI FANTASTIŠKAI SKANU!!!
    AČIŪ LABAI. Kūčioms bus būtiniausiai pagamintas 🙂

  3. Gaminau šias salotas, skonis tikrai TOBULAS. Ačiū, Beata!
    Beje, man padaže pasirodė per daug vyno acto, tad aš pamažinau kiekį per pusę ir buvo liuks 🙂 Skanaus kitoms gaminančioms, o aš einu ieškot pas Beatą, ką dar pagaminti 🙂

  4. Nu va čia… Pagal ingridientus-sakes mano skrandziui. Kalendros vejej kaip nemėgstu nuo tada kai augint pabandziau… Tiksliau isaugo keri krūmynai ir nebuvo kur dėti (nes kvapas dar nieko), nes skoooonis tai – aukštielninkas griūk. Vyrui kuminas kaip velniui kryžius. Radicchio jis isvis nevirskina.. Grazuma… Teko paciai labai labai mazai taisytis, kad paragaut lasisos su persimonais.. Taigi, praleidau truputuka laiko virtuveje burdama ir priburiau. Nu, visai oho. Kazkaip smegenai mano nesuvirskino to pavadinimo. Bet liuks. Tik as vietoj jusu siulyto padazo aceto balsamico di modena naudojau, citrinos sultis, puse saukstuko medaus ir tiek pat garstyciu grudetu

Rašyti komentarą