Visi šio pyrago produktai labai dera. Tai kaip puikiai sustyguotas kvartetas. Lašiša su krapais ir garstyčiomis dažnas ir populiarus derinys skandinaviškoje virtuvėje. Greitai paruošiamai vakarienei aš mėgstu teisingai keptuvėje iškepti lašišos gabalą, tada sumaišau šaukštą grietinėlės su garstyčiomis, užpilu ant iškeptos žuvies ir beriu daug daug krapų – nuostabus ir paprastas patiekalas. Bet visa tai turi atsidurti pyrage. O jau krapų grožis ir kvapas!.. Krapų man niekada nebūna per daug.
Kepame pyragą:
Pyragas gardus ir karštas, ir šaltas, bet geriau jam leisti atvėsti ir sutvirtėti. Patariu nepulti valgyti tuoj pat, palaukite, kol jis bus kambario temperatūros. Pyragas skanus ir kitą dieną, tik vaišinkitės juo ne šaltu, ką tik iš šaldytuvo ištrauktu, o leiskite sušilti iki kambario temperatūros, ant viršaus dar krapų užbarstykite – atgaivinsite ir vaizdą, ir skonį.
As kepu su suriais (feto, ozkos ir emmentaler), svogunais ir spinatais:)
ar galima vietoj poru pakepint svoguna?
O as megstu vakaru sveicaru „Cholera“. Dedamos riekelemis supjaustytos su lupenomis virtos bulves, obuoliai, rukytos sonines kubeliai, porai, svogunas, na ir zinoma suris. Salia to reikalingi du teslos blynai. Vienas dedasi ant virsaus. Nereikia jokio surisancio skyscio.
Mūsų mylimiausias tartas su tunu. Įdarui pakepinu svogūnus kartu su gera sauja provanso žolelių, kad pakviptų visi namai, sumušu kiaušinius, pieno ir tuną. Ant viršaus dar dedu keletą storų riekelių pomidoro – labai gaivu ir gražiai atrodo. Man skaniausias jau kai atšalęs, kai gali paimt į ranką. Kaip tik vežuosi porą gababėlių į parką pasimėgaut tarto skoniu ir saulės spinduliais!
Visų pirma tai aš išbandžiau jūsų siūlomą variantą, tik neturėjau porų tai pakepinau svogūną ir saliero stiebus. Labai skanu. Ačiū jums Beata už puikų receptą.
Aš siūlyčiau ant tešlos gabalėliais išdėlioti prieskoniais apibarstytą menkės file ant jos griežinėliais supjaustyti pomidorą, o ant viršaus užpilti pakepintą porą, viską užpilti grietinėle sumaišyta su kiaušiniu, prieš baigiant kepti apibarstyti fermentiniu sūriu.
Kaip paliepta, taip ir padariau :)) Kadangi kaip tik buvau nusipirkusi lašisos salotoms, šį vakarą valgėm šį pyragą vakarienei. Neturėjau tik poro, tai dėjau svogūną. Labai labai patiko. Paprastai kepu iš šaldytuvo likučių: esu kepusi su paštetu, kepta ar virta mėsa. Visada stengiuosi kad būtų pomidoro, paprikos…
Mano pyragas jau orkaitej,j nieko nekeiciau tik idejau apkepintu smidru:)
netiesa, kad pagrindui iskepti pakanka 15+10 minuciu. Krastams gal ir taip, bet po idaru – sviesto ir miltu kose :(((
.. arba kazka padariau ne taip
Labas Beata! Labai linksmas receptelis ir labai smagu ziureti gaminimo laida lietuviskai. Tik apie teslos kepima orkaite, as darau panasioje formoje, panase tesla, bet pries dedama kepti y orkaite ja susaldau formoje. Receptas is Jamie Oliver knygos. O ydara darau jau pati. Plaku grietinele su cukraus pudra ir laseliu vaniles esencijos. Suverciu grietinele, o ant virsaus gausiai dedu svieziu braskiu. Toks labai lengvas, gaivus ir nuodemingas desertelis 😉 Gyvenu islandijoje ir jie kazkaip karamele deda net ant bulviu, o ir uogiene valgo su kepsniais, bet kad det cukraus pudra y grietinele, dar nesugalvojo, tai mano sitas pyragas visada buna labai populerus ir megstamas. 🙂
Greitu laiku ismeginsiu tavo pyraga 🙂
Sekmes!
Pagarbiai, Hilara
As dar niekaad tokio nekepiau, bet kepciau su varske, pieskoniais ivairiais ir lasisa. manau skanau turetu but 🙂 toki pikantiska padaryt 🙂 gal dar koki pomidoriuka ideciau 🙂
As kepu su konservuotu tunu. Tuna apkepinti su poru arba svogunu. Makaliose gaminu is kieto surio, grietines sauksto ir kiausiniu. Ant pagrindo dedu tuna, aplieju ji makaliose, o ant virsaus meniskai pimidoru padelioju.
Sveika Beata, kaip visada malonu žiūrėti tavąsias laidas ir paprastai genialius receptus.
Kaip tik vakar šeimynai pateikiau tokį pyragą, kurio įdaras buvo iš špinatų,varškės,šampinjonų ir šiek tiek kumpio, ir žinoma kiaušiniai su grietine. Tačiau likau nesuprasta vyro, nes jam nepatiko pagrindas 🙁 nes buvo per sausas 🙁
O man skonis labai tiko 🙂
Sveika Beata. As panasu pyraga kepu su varske (arba grudetaja varske), ivairiausiais pakepintais grybais (voveraites, baravykai, pievagrybiai), siek tiek grietines, cesnako, kiausinis. ant virsaus uztarkuoju kietojo surio ir dar galima kedriniu piniju. Labai gardus gaunasi. O si lasisini kaip tik siandien isbandysiu. Aciu uz recepta:)
Aš dažniausiai kepu tokį pyragą su kepintais svogūnais, česnako skiltele, šiek tiek saliero, špinatais ir virtom bulvikėm (labai skanu pagardinus žiupsneliu cinamono). Kitas variantas yra pakeitus špinatus poru, bet tada jau nei svogūno, nei cinamono nededu. Visada kai tik iškepu, tai sukertam kol dar šiltas 🙂
Vakar kepiau – skanu, bet per 10 min 160 laipsn. temperaturoj dar kaiusiniai skysti buvo. Temperatura padidinau ir nuo to minkstumas bei purumas nenukentejo. Dar pomidoriuku papjausciau – labai derejo ju saldumas su suroka lasisa.
Šiandien kepiau šį pyragą.Vietoje poro naudojau svogūną,o visa kita tiksliai pagal receptą.Galiu pasakyti,kad šis pyragas yra labai vykęs ir sulaukė daug valgytojų pagyrų:)Ačiū už puikų receptą!:)
Puikus dalykas tokie pyragai. Pirmą kartą išbandžiau po Tavo TV laidos pirmame sezone. Buvo eksperimentas ir šeimyna labai gerai įvertino. Dabar kepamas daug dažniau. Ir vien su svogūnų įdaru, ir su kumpiu, ir su įvairiomis daržovėmis, ir su žuvim. Šauniausias buvo su sraigių mėsa ir krapais. Beje, krapų tai jau dedu visur daug. Labai jau puikus prieskonis ir visi mėgsta.
tesla vietoj 10 minuciu kepiau 20, su idaru kepu jau 20 min., kiausinis dar plaukioja 🙂 kazkas nesigauna, panasu
kepe tikrai ilgiau, bet gavosi LABAI LABAI LABAI skanu. aciu :*
Tobulas pyragas 🙂 aš pirmą kartą važiuodama susipažinti su anytą jį kepiau :))) tikrai nepavedė ir tapo svečių pyragu Nr.1 😛
Tikrai tobulas pyragas 🙂 Pirmąjį bandžiau su grikiais ir šonine, antrasis buvo šis. Abu tobuli, šių metų atradimai 🙂
Na aš kepu tokiame tešlos pagrinde saldų, t.y. saldziarūgštį, nes su kiviais. Įdaras beveik toks pats, kiaušiniai, pienas arba grietinėle ir dar cukrus.
Dar iš savo „kūrybos“, truputį pasiėmus idėjų iš venos knygos, dariau tokį pyragą. Tešlos pagrindas tas pats, įdaras: juodos alyvuogės, pelėsinis sūris, kons.tunas, paprika, pomidorai.
O ar galima tokiems pyragams naudoti pirktinę sluoksniuotą tešlą?
O ko su ta tešla negalima daryti :)? Aišku, kad galima :).
Puikus pyragas :)! Tešlą darau pagal šį receptą, o įdarą pagal Rachel Allen – su virta bulve, kepintais svogūnais, lašiša ir krapais. Tada pora kiaušinių su grietinėle ant viršaus ir kepu 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Šiandien tokį pyragaitį valgiau su barščiais, nerealiai puikiai tiko :)!
Sveiki, o kokio ismatavimo kepimo forma naudojote?
Sveiki! Gal kas turite receptą? Kažkur dingęs video ir tarp receptų neradau. Tikrai puikus pyragas, tik dar recepto nesu įsiminus 🙂 Būsiu dėkinga, jei kas pasidalintų receptu. Ačiū!
https://www.youtube.com/watch?v=YxOGfXpvdAk stai cia yra 🙂
Kepu panašų su špinatais, poru, virtu kumpiu, vyšniniais pomidorais ir parmezanu. Tobulas skonis. Šeimos labai mėgstamas. Būtinai išbandysiu ir šį su lašiša 🙂