8241
Beatos virtuvė

Lašišos ir kukurūzų sriuba

(3)

Labai mėgstama ir itin prabangi. Sriuba tikrai labai gera, čia iš taip vadinamų chowder serijos. Tie kukurūzai su bulvėmis yra tikras skanumėlis-saldumėlis.

Reikės:
  • 25 g sviesto
  • 2 nedidelių svogūnų
  • 30 g šoninės
  • 2 stiebelių čiobrelio
  • 2 saliero kotų
  • 1 didelės bulvės
  • 250 g geltonųjų kukurūzų
  • 2 kubelių vištienos sultinio
  • 3 lašišos filė po maždaug 120 g
  • Šaukšto balto vyno acto
  • 50 ml grietinėlės

 

Kaip paruošti:

  1. Pirmiausia ant nedidelės ugnies pastatytame puode ištirpiname ir įkaitiname sviestą, tada ten dedame supjaustytą svogūną ir lengvai pakepame, kad svogūnas pasidarytų minkštas, peršviečiamas, kvapnus.
  2. Dedame kartu prie svogūno šoninę ir truputį pačirškinam. Geriau būtų, kad šoninė būtų liesesnė, su mažiau lašinukų, negu daugiau…
  3. Tada ten pat dedam smulkintą salierą ir čiobrelių lapelių. Taip pat pipirų.
  4. Dabar bulvę supjaustome ir dedame ten pat.
  5. Supilame ir kukurūzus šaldytus.
  6. (Aš idealios šeimininkės nevaidinu ir pati virti vištienos sultinį, deja, neturiu laiko, taigi…) Dedame 2 kubelius vištienos sultinio ir visą puodo turinį užpilame maždaug 1,5 litro vandens… Dabar viskas turi užvirti ir bulvės beveik išvirti.
  7. Lašišą imu su oda. Kai jau matom, kad bulvės jau beveik išvirė (po kokių 15 min. nedidelio kunkuliavimo), į sriubą dedam lašišos filė su oda.
  8. Jei puodas virė ant vidutinės ugnies, ją sumažinam iki pačios mažiausios ir ramiai šaukštu arba atsargiai rankomis į puodą nuleidžiame žuvį. Uždengiam puodą ir leidžiam jam labai labai silpnai virti apie 10 minučių. Per jas žuvis turėtų būti išvirus – lengvai dalintis į segmentus. Jei nesu tikra, ar išvirė, aš vieną gabalą ištraukiu ir paskleidžiu žuvį storiausioje vietoje pažiūrėti, ar tikrai visa ji pakeitė spalvą. Jei taip, tai viską ištraukiam į lėkštę iš puodo.
  9. Kol lašiša aušta, traukiam sunkiąją artileriją iš spintelių ir sutrinam smulkintuvu sriubą. Paragaujam, jei trūksta, įdedam druskos, pipirų ir įpilam šaukštą balto vyno acto bei grietinėlės. Karštą sriubą pilam į lėkštes, ant viršaus dedam lašišos gabalėlius (žuvies gabalai lengvai subyrės kąsnio dydžio gabalais). Ant viršaus barstom krapų, jei norisi, ir viskas…
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Jurga parašė:

    Aciu uz recepta, labai skaniai gavosi!

  2. Kristina parašė:

    Tikrai puiki sriuba! Maniau, kad išsivirusi galėsiu sau pati viena ir valgyti, nes mano šeima pakankamai konservatoriškų pažiūrų maisto klausimu 🙂 Sriuba iškart išgaravo 🙂 Taip, kad drąsiai bandykite 🙂 Ačiū, Beata, už receptą!!

  3. Gabrielė parašė:

    Laaabai skanu. Tokia šilta, soti sriuba. Ačiū už receptą 🙂

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.