Spausdinti

Nors Karibų jūros salose gyvena puikūs mėsos kepimo meistrai, aš vis prisimenu ant grilio keptą skaniausią žuvį. Gal kad ją valgiau ant jūros kranto romantiškoje mažo restoranėlio verandoje?.. Nereikia jokio pasiruošimo – susižvejojate ar nusiperkate šviežią žuvį (kepti ant grilio geriausiai tinka lašiša) ir imate „Santa Maria“ žuvies marinatą (ypatingai tinka riebioms žuvims ar krevetėms, mat marinato sudėtyje yra citrinų, imbierų, ciberžolių bei sojų padažo). Patys įsitikinsite – šis receptas nurungs daugelį mėsos patiekalų.

 

 

 

Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
30 min.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Reikės:

600–700 g lašišos filė
1 pakelio „Santa Maria“ BBQ marinatas su imbierais, citrinomis ir sojomis
0,5 geltonos paprikos
0,5 žalios paprikos
0,5 raudonos paprikos
1 nedidelio valgomojo svogūnėlio arba mėlynojo svogūno
„Santa Maria“ amerikietiškojo BBQ žuvies padažo
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Lašišos odą nupjauname, mėsą supjaustome vienodo dydžio kubeliais. Supilame „Santa Maria“ žuvies marinatą, gerai išmaišome ir paliekame bent 30 minučių pasimarinuoti.

2

Paprikas supjaustome panašaus dydžio kubeliais kaip lašiša. Svogūną nulupame ir perpjauname pusiau, išlukštename svogūno žiedus. Veriame iešmelius: raudona paprika, lašiša, geltona paprika, lašiša, svogūnas, lašiša ir žalia paprika. Kepame ant grilio po 3–4 minutes iš abiejų pusių.

3

Patiekiame su „Santa Maria“ BBQ žuvies padažu, kuris dar labiau paryškins žuvies skonį. Beje, su juo taip pat tinka ruošti glazūruotas krevetes.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labas, Beata. Ar galima šiuos iešmelius kepti orkaitėje? Jei taip, tai kiek laiko ir kokią temperatūrą rekomenduojate? Ačiū!

Rašyti komentarą