Spausdinti

Tai va, apie lašišą su medumi, soja ir garstyčiomis, taip ji padaryta labai skani ir šalta, o daržovės šalia – kiekvieno asmeninis reikalas. Išsikepame du gabalus: vieną suvalgome vakare, kitą nešamės į darbą.

 

Lašiša su medum ir garstyčiom

0
komentarai
3
Porcijos
2 asm.

Žuviai:

lašišos
salotų lapų (kokių turite)
1 pomidoro
1 agurko
morkos juostelės (su bulvių skustuku morkos šonu prasieikite)
2 šaukštų sojos padažo
1 šaukštelio grūdėtų garstyčių
1 šaukšto medaus
trupučio citrinos sulčių
aliejaus kepimui

Padažui:

trupučio aliejaus
trupučio balto vyno acto
ant šaukštelio galo grūdėtų garstyčių
trupučio medaus
trupučio druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Lašišą truputį pabarstome druska ir pipirais, ir dedame į keptuvę su trupučiu aliejaus kepti.

2

Dubenėlyje sumaišome sojos padažą, grūdėtas garstyčias, šaukštą medaus ir truputį citrinos sulčių.

3

Lašišą apkepame iš abiejų pusių. Kai žuvis jau beveik iškepusi, ant jos pilame medaus, garstyčių, sojos mišinį ir dar 2-3 min. pakepame. Padažas gražiai apgaubia lašišą ir sutirštėja.

4

Į lėkštę sudedame daržoves – salotas, pomidorą, agurką, morką.

5

Dubenėlyje suplakame padažo ingredientus.

6

Ant daržovių užmetame lašišą ir valgome su padažu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Nėra nė vieno komentaro! O be reikalo! Tai pati skaniausia kepta lašiša kokią teko valgyti 🙂 Gal vyras gamindamas npuikiai sudėjo ingredientus, nežinau, bet receptas puikus 🙂 Didžiausias darbas – išdarinėti žuvį, o visa kita labai greitai. Tik nepamirškite išimti prieš kepant žuvį ašakų.

Rašyti komentarą